Triatlon: Spanyolországban rendezik a 2023-as vb-döntőt

A nemzetközi szövetség (WT) csütörtöki bejelentése szerint a férfi és női elit-vb utolsó futama mellett ott rendezik az U23-as és a paratriatlon vb-döntőt, továbbá normál, valamint sprinttávon korosztályos versenyeket, továbbá a kerékpárból és úszásból álló aquabike vb-t – közölte az MTI.

Triatlon: Bicsák Bence magát is meglepte a bronzéremmel

Magát is meglepte múlt heti teljesítményével Bicsák Bence, aki pénteken bronzérmet nyert a triatlonos világbajnoki sorozat Abu-Dzabiban rendezett versenyén.

Triatlon-vb: Bicsák Bence harmadik lett Abu-Dzabiban

Legjobb magyarként Bicsák Bence a harmadik helyen végzett a triatlonosok világbajnoki sorozatának pénteki versenyén, Abu-Dzabiban – közölte az MTI.

Triatlon-vk: mindkét magyar az élmezőnyben Dél-Koreában

Faldum Gábor a hatodik, Tóth Tamás a nyolcadik a helyen végzett a triatlonosok szombati világkupaversenyén, a dél-koreai Tongjongban.

Elismerés: Vanek Ákos jótékony célra fordítja a Csík Ferenc-díj pénzjutalmát

Idén tavasszal a nőknél Görbicz Anita, a férfiak közül Vanek Ákos vehette át az egyik legmagasabb magyar sportkitüntetésének számító Csík Ferenc díjat Prof. Dr. Kásler Miklóstól. A Csík-díjjal járó pénzjutalmával a korábbi világbajnoki bronzérmes triatlonos, Vanek Ákos mentőstársai sportolását támogatja.

Triatlon: Bragmayer bronzérmes a dél-koreai világkupán

Bragmayer Zsanett bronzérmet szerzett a triatlonosok szombati világkupaversenyén, a dél-koreai Puszanban – számolt be róla az MTI.

Triatlon: Abu-Dzabiban és Montrealban is lesz jövőre vb

A Nemzetközi Triatlonszövetség (WT) döntése értelmében jövőre Abu-Dzabiban és Montrealban is rendeznek világbajnoki éremosztó versenyeket.

Triatlon: három oroszt is eltiltottak EPO-használat miatt

A sportági világszövetség (World Triathlon) három orosz triatlonost is hosszabb időre eltiltott doppinghasználat miatt.

Triatlon Eb: francia és svájci aranyérem Valenciában

A férfiaknál a francia Dorian Coninx, a nőknél a svájci Julie Derron bizonyult a legjobbnak a triatlonosok olimpiai távú Európa-bajnokságán, szombaton Valenciában.

Triatlon: így szól Bicsák Bence előadásában az egyik legszomorúbb magyar dal

Bicsák Bencéről valószínűleg senkinek sem egy kopottas, Guns 'N' Roses pólóban, 30Y-dalt gitározó fiú ugrik be elsőre, hanem az a triatlonos, aki a tokiói olimpián magából mindent kiadva fekszik az ötkarika előtt, miután hősies küzdelem után hetedikként ért be a célba. A triatlon jelenleg a legfontosabb az életében, de ha kikapcsolódásra vágyik, akkor átveszi a helyét a zene.  

Triatlon: Faldum az olimpiai bajnok előtt végzett a középtávú vb-n

Faldum Gábor a 24. helyen zárt a triatlonosok középtávú világbajnokságán az egyesült államokbeli St. George-ban.

Triatlon: elmarad a sprint- és váltó-világbajnokság

A koronavírus-járvány miatt elmarad a triatlon sprint- és váltó-világbajnokság, amelyre október 15-17-én Bermudán került volna sor.

Triatlon: minden idők legjobb női eredménye Hamburgban!

A magyar triatlonsport legjobb női világbajnoki futameredményét érte el Bragmayer Zsanett Hamburgban. Az olimpiai 12. helyezett újbudai versenyző a szombati viadalon a német Laura Lindemann, az új-zélandi Nicole van der Kaay és az amerikai Summer Rappaport mögött a negyedik helyen zárt, korábban ennél jobb teljesítményre csak Bicsák Bence volt képes, aki a 2019-es jokohamai futamon bronzérmes lett.

Triatlon-vk: Lehmann Csongor bronzérmes Karlovy Varyban

Újabb remek eredményt ért el Lehmann Csongor, a tiszaújvárosiak friss U23-as világbajnoka a Karlovy Vary-i világkupa-versenyen lett harmadik. A sokáig élbolyban lévő Dévay Márk a 8. helyen fejezte be a viadalt.

Triatlon: Építeni kell a közösséget – Kindl Gábor

Hatalmas sikereket könyvelhetett el a magyar triatlonsport a tokiói olimpián. Kindl Gábor, a szövetség tavasszal megválasztott elnöke a sportágban rejlő lehetőségekről beszélt a Nemzeti Sportnak.

Triatlon: Bragmayer a párizsi olimpiára pontszerző helyért utazik

A triatlonos Bragmayer Zsanett karrierje első olimpiáján, Tokióban a 12. helyen zárt, ami a legjobb magyar női ötkarikás szereplés, három év múlva, Párizsban viszont már az első hat közé, pontszerző helyre várja magát.

Triatlon: Nem akarom sajnáltatni magam, megyek tovább – Faldum Gábor

A riói olimpikon Faldum Gábornak nem sikerült kvalifikációt szereznie a tokiói ötkarikás játékokra, amit csalódásként élt meg, de már előretekint, és a párizsi indulást tűzte ki célul maga elé.

Triatlon: doppingvétség miatt nem versenyezhet az orosz

A Nemzetközi Triatlon-szövetség felfüggesztette a versenyzési jogát az Európa-bajnoki érmes orosz Alekszandr Brjuhankovnak, miután pozitív lett a doppingtesztje – közölte az MTI.

Oroszország: vérdoppingért büntették meg a világbajnok triatlonost

Határozatlan időre eltiltották Vlagyimir Turbajevszkij világbajnok orosz triatlonost a versenyzéstől, miután doppingoláson érték – írja az TASZSZ orosz hírügynökség nyomán az MTI.