Torna: Kovács Zsófia két számban célozza meg a tokiói döntőt

A felemás korlát mellett egyéni összetettben is megcélozza a tokiói olimpia döntőjét Kovács Zsófia tornász, aki a hazai Év sportolója választás női kategóriájában másodikként zárt a cselgáncsozó Karakas Hedvig mögött.

Torna: három világkupaversennyel kezdődik az év

Három világkupaversennyel indítják az évet a tornászok a 2021-es versenynaptár szerint, amely azonban a koronavírus-járvány miatt változhat – írja az MTI.

Száz húron pendül az élet – ma 100 esztendős Keleti Ágnes

Száz… Nagyon-nagyon sok. Százlábú. Százszorszép. Százszámra. Száz év magány. Egy bolond százat csinál. Százszor elmondtam. Nem vagy százas. Egy szó, mint száz, az ötszörös olimpiai bajnok, tízszeres olimpiai érmes Keleti Ágnes ma százéves. Száz… Időtlenül sok.

Torna: Keleti Ágnesről nevezik el a szertornabajnokságot Izraelben

A szombaton százéves Keleti Ágnesről nevezik el a szertornabajnokságot ettől az évtől Izraelben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Torna: Keleti Ágnesről nevezik el az UTE tornacsarnokát

Az ötszörös olimpiai bajnokról nevezi el közelmúltban felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet – közölte honlapján az UTE.

Torna: indoklás nélkül felfüggesztették az olimpiai bajnok engedélyét

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) felfüggesztette az olimpiai bajnok Oleg Vernyajev versenyengedélyét. A FIG hétfői tájékoztatása szerint az ukrán klasszis az eljárás lezárultáig nem versenyezhet, de az indoklást nem hozta nyilvánosságra.

Torna: A mai napig nem találtam meg a helyemet a civil életben – Csollány Szilveszter

Csollány Szilveszter többször is megtapasztalta: az élet olimpiai bajnokként sem fenékig tejfel. Miután Sydney-ben aranyérmes lett, azt hitte, könnyebb lesz a versenysport utána élete, de hamar rájött, mekkorát tévedett. Az 50 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász a Sportkrém e heti vendége. 

Torna: 25 holland edző ellen indult vizsgálat hatalommal való visszaélés miatt

A holland Sportjogi Intézet pszichológiai és fizikai bántalmazás gyanújával 25 holland tornaedző ellen indított vizsgálatot.

Torna: Kovács Zsófia ugrásban és felemáskorláton is Európa-bajnok!

Kovács Zsófia ugrásban és felemáskorláton is aranyérmet nyert vasárnap a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokságon. Utóbbi számban Székely Zója lett az ezüstérmes.

Torna: a női csapat is bronzérmes lett Mersinben

Bronzérmet szerzett a tornászok mersini Európa-bajnokságán a Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású női felnőttválogatott. Ez a magyar női tornasport első csapat Európa-bajnoki érme.

Torna Eb: döntőbe jutott a magyar csapat Mersinben

Bejutott a hatos csapatdöntőbe a női válogatott a mersini torna Európa-bajnokságon.

Torna Eb: Vecsernyés és Mészáros is ötödik lett

Vecsernyés Dávid nyújtón, Mészáros Krisztofer pedig korláton végzett az ötödik helyen a törökországi Mersinben rendezett férfi torna Európa-bajnokság vasárnapi záró napján.

Torna: Európa-bajnoki bronzérmes a férficsapat

Szenzációs eredményt ért el a tornászok mersini Európa-bajnokságán a Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt férfi válogatott, a csapatversenyben ugyanis a harmadik helyen végzett, megszerezve ezzel a magyar tornasport első csapat Európa-bajnoki érmét.

Torna Eb: férfiválogatottunk bejutott a döntőbe Mersinben

Harmadik helyen végzett a mersini torna Európa-bajnokság selejtezőiben a Bátori Szabolcs, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid összetételű férfiválogatott, így bejutott a szombati csapatdöntőbe.

Női torna Eb: Kovács Zsófia is a csapatban

Az egyéni összetett 2017-es ezüstérmese, Kovács Zsófia is bekerült a magyar női tornászválogatott keretébe a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokság előtt, amelyre a törökországi Mersinben kerül sor – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Torna: Eb-ezüstérmet nyert a magyar férfi juniorcsapat

Ezüstérmet nyert a magyar csapat a juniorok versenyében a törökországi Mersinben zajló férfi torna Európa-bajnokságon – írja az MTI.

Férfi torna Eb: ez a csapat utazhat Törökországba

Vecsernyés Dávid, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Bátori Szabolcs alkotja a magyar férfi tornászválogatott keretét a jövő szerdán kezdődő törökországi Európa-bajnokságon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Manapság is rendszeresen tornázik a 85 éves Kertész Alice

A torna a mindene, aktív karrierje után edzősködött, manapság is rendszeresen tornázik. Az 1954-es római vb-n és az 1956-os melbourne-i olimpián a kéziszercsapattal aranyérmes Kertész Alice kedden tölti be 85. életévét.

Torna ob: Kovács triplázott, Mészáros duplázott vasárnap

A nőknél Kovács Zsófia triplázott, a férfiak mezőnyében Mészáros Krisztofer duplázott vasárnap, a tornászok mesterfokú országos bajnokságának zárónapján – írja az MTI.