Tokió 2020: a japánok kétharmada nem akar olimpiát

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a koronavírus-járvány miatt a japánok kétharmada nem szeretné, ha idén nyáron megrendeznék a tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát – adta hírül az MTI.

Tokió 2020: elhalasztották Bach májusi látogatását

Elhalasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, Thomas Bachnak a májusi látogatását Japánba – írja az MTI.

Atlétika: Dörömbölünk az ajtón, amit 2023-ban be is fogunk rúgni! – Gyulai Miklós

A 2023-as világbajnoksággal sohasem látott lehetőség előtt áll a magyar atlétika, leginkább ez motiválja Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét abban, hogy még egy ciklust vállaljon a szervezet élén.

Tokió 2020: „Az olimpia megöli a szegényeket” – tüntetések Japánban

Egyre nagyobb a feszültség a július 23-án kezdődő olimpia városában, Tokióban. Miközben vasárnap az üres atlétikai stadionban tesztversenyeket rendeztek, a stadion környékén a japán emberek tüntettek az olimpia megrendezése ellen – írja az Origo.

Birkózás: Szőke kvótát szerzett, hat magyar indulhat Tokióban!

Szombaton a kötöttfogásúak próbálkoztak megragadni az utolsó lehetőséget, s a szófiai világkvalifikációról kijutni a tokiói olimpiára: hamar kiderült, hogy Kecskeméti Krisztiánnak és Varga Ádámnak ez nem sikerül, a junior Eb-győztes Szőke Alex viszont remek napot kifogva sikerrel járt, így ő lesz a hatodik magyar birkózó Tokióban – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség.

Birkózás: Szőke Alex elődöntőbe jutott az olimpiai selejtezőn

Szőke Alex bejutott az elődöntőbe a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így már csak egy lépésre van a tokiói kvótaszerzéstől.

Tokió 2020: nem lesz magyar strandröplabdázó az olimpián

Mindkét csoportmeccsét elveszítette Törökországban, ezzel legjobb esetben is hetedik lesz, így nem juthat a harmadik szakaszba a magyar csapat a strandröplabdázók Kontinentális Kupáján. Ezzel eldőlt, hogy ebben a sportágban nem lesz magyar az idén nyárra halasztott ötkarikás játékokon – írja az MTI.

Tékvandó: Salim Omar olimpiai kvótát szerzett!

Döntőbe jutott a tékvandósok szófiai európai kvalifikációs viadalán, ezzel olimpiai kvótát szerzett 58 kilogrammban a mindössze 18 esztendős Salim Omar – számolt be róla az MTI.

Tokió 2020: az olimpiai bajnok sífutó síkfutásban próbálkozik

A világ jelenlegi legjobb női sífutójaként számon tartott norvég Therese Johaug szombaton atlétaként, a 10 ezer méteres síkfutásban próbál szerencsét egy oslói versenyen – írja az MTI.

Birkózás: a nőknél sincs újabb magyar olimpiai kvóta

Barka Emese és Németh Zsanett is elveszítette negyeddöntős mérkőzését pénteken a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így eldőlt, hogy a fogásnemet egyedül Sastin Marianna képviseli majd a tokiói játékokon – írja az MTI.

Tokió 2020: a szervezők szerint „nehézkes” Bach májusi látogatása

Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint „nagyon nehézkesnek” tűnik, hogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke május közepén ellátogathasson a tavalyról idén nyárra halasztott játékok helyszínére – írja az MTI.

Birkózás: Barka és Németh is negyeddöntős Szófiában

Barka Emese második mérkőzését is megnyerte, Németh Zsanett pedig sikerrel vette bemutatkozó meccsét, így mindketten bejutottak a negyeddöntőbe a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Szófiában – írja az MTI.

Birkózás: Barka sima győzelemmel kezdett Szófiában

Felemásan indult magyar szempontból a nők pénteki versenye a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Szófiában, Barka Emese ugyanis simán megnyerte selejtezőmérkőzését, Dénes Mercédesz viszont kikapott – írja az MTI.

Birkózás: Ligeti Dániel egy pontra volt az olimpiai kvótától

Csütörtökön Szófiában a szabadfogásúak küzdelmeivel megkezdődött az olimpiai világkvalifikáció, az utolsó verseny, ahonnan még el lehet jutni a súlycsoportonként 16 fős tokiói olimpiai mezőnybe – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség.

Tokió 2020: beoltják az összes spanyol sportolót az olimpia előtt

A tokiói olimpiára utazó összes spanyol sportolót beoltják a koronavírus elleni vakcinával, jelentette be csütörtökön az ország kulturális és sportminisztériuma.

Tokió 2020: Hubbard lehet az olimpiák első nemváltoztató versenyzője

Laurel Hubbard, új-zélandi súlyemelő lehet az első nemváltoztató sportoló, aki olimpián versenyezhet.

Birkózás: Veréb és Ligeti is két győzelemre a kvótától Szófiában

Veréb István második mérkőzését is megnyerte, Ligeti Dániel pedig győzelemmel mutatkozott be, így mindketten bejutottak a legjobb nyolc közé a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Szófiában. Kuramagomedov Murad ugyanakkor nyolc másodperccel a vége előtt nyerő helyzetből vesztette el a meccsét, így ő nem lesz ott az olimpián – közölte az MTI.

Birkózás: Veréb István győzelemmel kezdett az utolsó olimpiai selejtezőtornán

Veréb István győzelemmel nyitott Szófiában a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, melyen bejutott a legjobb 16 közé a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában – közölte az MTI.

Tokió 2020: egy nap alatt 50 000 aláírás gyűlt össze az olimpia ellen

Az első 24 órában csaknem 50 ezer aláírás érkezett arra az online petícióra, amelyben arra kérik a szervezőket, hogy a koronavírus-járvány miatt ne rendezzék meg a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpiát – írta az MTI.

Tokió 2020: magyar pályázó a paralimpikonok sportolói bizottságába

Huszonketten pályáznak a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) sportolói tanácsába, köztük Varga Katalin személyében magyar parakajakos is.