Tereprali: Loeb lépéselőnybe került Marokkóban

Sébastien Loeb állt az élre a tereprali-világbajnokság marokkói viadalán, amelyen mindkét magyar páros, vagyis a Szalay Balázs, Bunkoczi László, valamint a Lónyai Pál, Somfai Mátyás kettős is sikerrel vette a hétfői, köves, dűnés versenynapot.

Tereprali: Szalayék kősivatagban melegítettek Marokkóban

Tízmillió ütést kaptak az autók a tereprali világbajnokság marokkói viadalának első igazi szakaszán, amelyen mindkét magyar, Szalay Balázs és Lónyai Pál is helytállt.

Tereprali-vb: Szalayék teszteltek Marokkóban és várják a versenyt

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős átesett a kötelező adminisztratív és technikai ellenőrzésen a marokkói világbajnoki futamon, ahol szombaton megtartották az ünnepélyes rajtceremóniát is.

Tereprali: Szalayék rajthoz állnak a marokkói vb-futamon

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős rajthoz áll a tereprali világbajnokság soron következő viadalán, az október 1. és 6. között tartandó Marokkó ralin. A Szalay Dakar Team párosa majd' két év kihagyás után egy újragondolt versenygéppel vág neki a sivatagi megméretésnek, amelyen minden gyári menő tiszteletét teszi.

Tereprali: Budapestről rajtolt el a Selyemút-rali

A Gül Baba Türbéből ünnepélyes keretek között indult útnak a Selyemút-rali mezőnye, amely három és fél hét múlva Kirgizisztánban ér célba. A rali nem klasszikus autóverseny, sokkal inkább vonulás, amelynek turisztikai, kulturális és diplomáciai céljai is vannak.

Tereprali: Mulec, Varga és Vanagas pezsgőzött a HunGarian Baja végén

Toni Mulec (motor), Juraj Varga (quad) és Benediktas Vanagas (autó) győzelmével ért véget a 19. HunGarian Baja, amelynek záró napján két 66 kilométeres szelektív szakaszt teljesített a mezőny.

Tereprali: peches magyarok, eltévedések, kőkemény párharcok

Két emberpróbáló, 137 kilométeres szelektív szakasz várt a HunGarian Baja mezőnyére szombaton Várpalota környékén: a motorosok az eltévedések, az autósok a defektek miatt szenvedtek. 

HunGarian Baja: hőségben melegített a mezőny a lőtéren

A rövid kvalifikációs szakasszal és az impozáns környezetben, a várpalotai Thury-vár előtt megtartott látványos rajtceremóniával kezdődött el pénteken a HunGarian Baja, amelynek eredménye az autósoknál a Baja Európa-kupa, míg a motorosoknál a Baja világkupába számít bele.

Dakar: az első naptól kezdve vezet a katari versenyző

Az utolsó előtti szakaszon nagy volt a taktikázás: az autósoknál Nasszer al-Attijah megnyugtató előnnyel vezet, a motorosoknál Sam Sunderland áll az élen, ám nagyon is többesélyes a küzdelem.

Tereprali: Mr. Dakar is nyert egy szakaszt, al-Attijah vezet

A Dakarra idén visszatérő Audinak most már minden versenyzője nyert szakaszt: a szerdait Stéphane Peterhansel. Az összetettben viszont továbbra is megnyugtató előnnyel vezet Nasszer al-Attijah.

Dakar: De Villiers nyert, al-Attijah hozta a kötelezőt

Az autósoknál a Toyota egyeduralmát hozta a nap a Dakaron – Giniel de Villiers volt a leggyorsabb –, míg a motorosoknál megint változott a sorrend: most Matthias Walkner áll az élen.

Dakar: a sokoldalú Mattias Ekström szakaszsikere

Technikai gondokkal küszködött az éllovas Nasszer al-Attijah, de tartja vezetését – a napi siker Mattias Ekström nevéhez fűződik.

Tereprali ob: jövőre is hatfutamos lesz az idény

Jövőre is hatfutamos országos bajnokságot rendeznek terepraliban, és a szakágvezetés hétfői értekezletén az is eldőlt, hogy a Baja Serbia elnevezésű viadal is bekerül a 2022-es versenynaptár állomásai közé – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Tereprali ob: magyar páros a dobogón abszolútban

A lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz páros nyerte az autósok mezőnyében a tereprali országos bajnokság idei utolsó fordulóját Nyírádon és környékén, a negyedikként végző Molnár Balázs, Molnár Gabriella duó pedig ezzel az eredménnyel az abszolút összetett harmadik helyén zárta az idényt – közölte az MTI.

Tereprali ob: Miroslav Zapletal nyert Kalocsán

Az összetett pontversenyben vezető cseh Miroslav Zapletal, Marek Sykora páros nyerte meg a nyílt magyar tereprali-bajnokság idei ötödik fordulóját Kalocsán és környékén, amely a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) futama volt egyben – írja a Magyar Távirati Iroda.

Tereprali: az utolsó métereken (sem) dőlt el a vk-győzelem

Az autós mezőnyben a lengyel Krzysztof Holowczyc, a motorosoknál a német Sebastian Bühler nyerte meg a magyar tereprali világkupa-futamot, a HunGarian Baját, amely Várpalota környékén zajlott az elmúlt három napban.

Tereprali: al-Radzsi melegített a legjobban a hazai vk-futamon

Vidám bagázs a terepralis, noha a hétvégén a világkupapontokért zajlik a küzdelem Várpalota környékén a HunGarian Baján, a pénteki kvalifikációs szakasz rajtja előtt egy kis játékra még kaphatók voltak az éllovasok: a Thury vár udvarán „csigaversenyt” rendeztek – a gyerekek szórakozására készített fa játékokkal Jaszir Szeaidan volt a leggyorsabb, a rajtszámválasztásnál döntő  7.69 kilométeres pályán azonban honfitársa, Jazid al-Radzsi.

Tereprali ob: Zapletal nyert, Gyimóti második Nagykállóban

A többszörös Dakar-résztvevő cseh Miroslav Zapletal, Marek Sykora kettős nyerte a Nyír1 Baja elnevezésű tereprali-viadalt, a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság legutóbbi fordulóját.

Tereprali: jövőre először tartják meg a világbajnokságot

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsának döntése alapján jövőre megrendezik az első tereprali-világbajnokságot, amelynek nyitó versenye a legendás Dakar rali lesz januárban.

Tereprali: Erdélyben folytatódik a magyar bajnokság

Pénteken és szombaton Erdélyben folytatódik a nyílt magyar tereprali-bajnokság, a szatmárnémeti központtal sorra kerülő verseny pedig a szakág történetének első közös magyar-román viadala lesz – jelentette az MTI.


Kézilabda Eb: Tudta-e?