-->
Kézilabda NB I: decemberben jön az FTC–Győr, októberben a Veszprém–Szeged

A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette a férfi és női NB I 2022–2023-as idényének menetrendjét – írja az MKSZ.

Kézilabda BL: a Szeged és az FTC is összekerült a címvédővel

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a nőknél és a férfiaknál is kisorsolta a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének csoportjait. A Ferencváros többek között a Vipers Kristiansanddal és az Odensével, a Pick Szeged a Barcával, a Kielcével és a Kiellel került egy csoportba. A Győri ETO együtt a Metzcel, a Veszprém a PSG-vel és a német bajnok Magdeburggal is.

Kézilabda BL: kialakították a kalapokat a sorsolás előtt

Kialakult a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája kalapbeosztása a pénteki sorsolás előtt. A magyar bajnok Szeged és Győr az első, a szabadkártyás Veszprém és Ferencváros a harmadik kalapba került.

Kézi BL: a Veszprém és az FTC is szabadkártyát kapott – hivatalos

A Telekom Veszprém férfi és az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata is megkapta a szabadkártyát az európai szövetségtől a Bajnokok Ligája következő, 2022–2023-as kiírására – jelentette be az EHF a hivatalos honlapján.

Férfi kézilabda: Tudom, mire vágyik évek óta a Veszprém – Fabregas

Egy napra hazánkba jött Ludovic Fabregas, a világ egyik legjobb beállója, aki a Bajnokok Ligája-győztes Barcát hagyja el, hogy 2023-tól a Telekom Veszprémet erősítse, és megnyerje vele is ugyanezt a trófeát.

Férfi kézi: Beláttam, hogy nekem is változnom kell – Momir Ilics

Momir Ilics a mai napig emlékszik arra a telefonhívásra, amelyben felkérték, legyen a Telekom Veszprém edzője, és úgy gondolja, a PSG elleni idegenbeli BL-csoportmeccsen fordult meg minden a csapattal.

Férfi kézi: bombaigazolásokkal erősödik jövő nyártól a Veszprém

A korábbi igazolások mellett újabb érkezőket jelentett be a férfi kézilabda NB I-ben ezüstérmes, a Bajnokok Ligájában negyedik helyen végző Telekom Veszprém, amely 2023 nyarától két francia olimpiai bajnokkal, a balszélső Hugo Descattal, illetve a beálló Ludovic Fabregassal, a spanyol irányító Agustín Casadóval, illetve a svéd jobbátlövő Lukas Sandellel erősített.

Férfi kézi BL: A lehető legtöbbet igyekeztünk nyújtani – Ilics

Mint ismert, hétméteresekkel kikapott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének bronzmérkőzésén a német THW Kieltől a Telekom Veszprém, amelynek szurkolói a hagyományoknak megfelelően a Veszprém Aréna előtt köszöntötték a hazaérkező játékosokat és búcsúztatták el a távozó kézilabdázókat.

Férfi kézilabda: Nagy László elégedett a Veszprém tavaszával

Nagy László sportigazgató elégedett az arany- és ezüstéremmel, valamint egy negyedik helyezéssel záró Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának tavaszi idényével – írja az MTI.

Sportrádió: Ha a strandon fejelgetnének, akkor is mindent beleadnának – Kovács Péter

A korábbi világválogatott, a XX. század legjobb magyar kézilabdázójának megválasztott Kovács Péter szerint amíg Rodrigo Corrales jól védett a Telekom Veszprémben, a bakonyiak is jól teljesítettek, de amikor ez alábbhagyott, már nem tudtak fordítani sem az elődöntőben, sem a bronzmeccsen, és negyedik helyen végeztek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Férfi kézi BL: Nem a negyedik helyért jöttünk Kölnbe – Lékai Máté

Mint beszámoltunk róla, a Telekom Veszprém hetesekkel alulmaradt a Kiellel szemben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének bronzmeccsén. Lékai Máté beállása lendületet adott a magyar csapatnak, az irányító a végeredmény ismeretében csalódottan értékelhetett a magyar újságíróknak.

Férfi kézi BL: két veszprémi az elvesztett bronzmeccs ellenére is mosolygott

A Telekom Veszprém játékosaink többsége csalódottan vonult végig az interjúfolyosón a Kiel ellen hétméteresekkel elvesztett bronzmérkőzés után. Nyilván Ilic Zoran és Lukács Péter sem az elért eredmény miatt volt boldog, inkább azért, mert életük első final fourján vehettek részt, s a németek ellen mindketten megszerezték első góljukat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. 

Hetesekkel maradt le a bronzról a Veszprém a Kiel ellen a BL-ben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének bronzmeccsén a Veszprém szinte végig három-négy góllal vezetett a Kiel ellen, ám a németek a hajrában átvették a vezetést, és a végén a bakonyiaknak kellett hétméteresekre menteniük a meccset (34–34). A lövőpárbajban a Kiel bizonyultak jobbnak, így övé lett a harmadik hely.

Férfi kézi BL: Bjarte Myrhol golfozni indult, a kölni final fouron kötött ki

„Most megnyerheted életed első Bajnokok Ligája-aranyát” – ezzel az üzenettel csábította vissza Filip Jícha a tokiói olimpia után a kézilabdázástól visszavonuló Bjarte Myrholt a Kiel csapatába két és fél héttel a final four előtt. Bár a BL-trófeát ezúttal sem emelheti magasba, miután a németek az elődöntőben 34–30-ra kikaptak a Barcelonától, nagyon sokat jelent neki, hogy még egyszer pályára léphetett Kölnben.     

Férfi kézi BL: a Kiel edzője le sem játszaná a Veszprém elleni bronzmeccset

Két csalódott együttes találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének bronzmeccsén vasárnap. A THW Kielt irányító Filip Jícha nem is kertelt az elbukott elődöntő után, amikor kijelentette, a szemében búcsúztak a sorozattól, így nem látja sok értelmét a Telekom Veszprém elleni összecsapásnak.

Férfi kézi BL: Nem kerülhettünk volna ennyiszer kétes helyzetekbe – Lauge

Mint beszámoltunk róla, a Telekom Veszprém 37–35-re kikapott a Kielcétől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. Rasmus Lauge, a magyar csapat kapitánya a felesleges kiállításokat és a buta hibákat okolta a vereségért, a játékvezetői ítéleteket azonban nem kérdőjelezte meg. Gasper Marguc szerint nagy árat fizettek a második félidő elejéért, míg az első final fourján szereplő Ligetvári Patrik szeretné újabb éremmel zárni az idényt.

Férfi kézi BL: Alex Dujshebaev szerint a mentális erejük döntött

Alex Dujshebaev szerint az volt a kulcs a Telekom Veszprém legyőzéséhez, hogy amikor ellenfelük sebezhetővé vált, a Kielce mentális erejét kihasználva élni tudott a kínálkozó lehetőségekkel. Hogy készen állnak-e a final four döntőjére? A lengyelek csapatkapitánya erre is választ adott az NSO Tv-nek. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?