Peking 2022: „Együtt a közös jövőért" a játékok mottója

A jövő évi pekingi téli olimpia szervezői pénteken nyilvánosságra hozták a játékok mottóját, ami így szól: „Együtt a közös jövőért". Az olimpiai lángot október 18-án gyújtják meg az olimpiai játékok szülőhelyén, a görögországi Olümpiában – jelentette be az illetékes görög minisztérium.

Téli olimpia: Ukrajna téli ötkarikás játékokat rendezne

Ukrajna tárgyalásokat kezdeményez a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) egy jövőbeni téli olimpia rendezéséről.

Peking 2022: változott a női hokitorna selejtezőjének helye

A dél-koreai koronavírus-helyzet miatt változott a jövő évi pekingi téli olimpia női jégkorongtornájának helyszíne: az október 7–10. közötti egyik tornát Kangnung helyett Nottinghamben rendezik.

Fél év múlva olimpia? Ezt várja a 2022-es téli játékoktól a pekingiek magyar tanácsadója

Pályája több mint két évtizede az olimpiai városok mentén halad, a sydneyi játékokkal kezdődött a nagy menetelés, azóta szervezőbizottságtól szervezőbizottságig szólítja a felkérés. Tizenhat esztendeje Pekingben él, ahol aktuálisan a 2022 februárjára kiírt téli olimpiai szenior tanácsadója. Ha valaki, ő igazán tudja, lesz-e, s ha lesz, milyen lesz a játékok Pekingben.

Peking 2022: lehet, hogy Klaebo nem indul a téli olimpián

Az olimpiai bajnok sífutó, Johannes Klaebo kihagyhatja a februári pekingi téli ötkarikás játékokat – számolt be róla az MTI.

Jégkorong: Galló helyett Benk a válogatott olimpiai selejtezős keretében

Galló Vilmos helyett az újpesti Benk András került be a rigai olimpiai selejtező előtt álló magyar jégkorong-válogatott keretébe.

Peking 2022: a Tampa edzője vezetheti a kanadai válogatottat

A kétszeres Stanley-kupa-győztes Jon Cooper lesz a jövő évi pekingi olimpián szereplő kanadai jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, amennyiben az észak-amerikai profiliga (NHL) sztárjait elengedik – írja az MTI.

Jégkorong: Mike Sullivan lesz az amerikai válogatott trénere

Ha az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai szerepelnek a jövő évi pekingi olimpián, akkor az amerikai férfi válogatott szövetségi kapitánya Mike Sullivan, a Pittsburgh Penguins vezetőedzője lesz.

Jégkorong: új kapitánya van a lett válogatottnak

A magyarokkal azonos olimpiai selejtezőben szereplő lett jégkorong-válogatottnak új szövetségi kapitánya van: Harijs Vitolinst azt követően nevezték ki, hogy Bob Hartley a jövőben nem tudja vállalni a munkát.

NOB: új sportággal bővül a téli olimpia műsora is

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden jóváhagyta, hogy a síhegymászás szerepeljen az olaszországi Milánóban és Cortina D'Ampezzóban 2026-ban sorra kerülő téli olimpia programjában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Peking 2022: Ovecskin szívesen játszana az olimpián

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legnagyobb sztárjai közé tartozó orosz Alekszandr Ovecskin örömmel pályára lépne hazája színeiben a 2022-es pekingi téli olimpián.

Női jégkorong: Csehországban lesz az olimpiai selejtező

A csehországi Chomutov lesz a női jégkorong-válogatott olimpiai selejtezőtornájának helyszíne – közölte hivatalos oldalán a nemzetközi szövetség (IIHF).

Peking 2022: Bach szerint rossz válasz lenne a bojkott

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán újraválasztott elnöke szerint a 2022-es pekingi téli olimpia bojkottja rossz válasz lenne azok részéről, akik kritizálják Kínát az emberi jogok megsértése miatt.

Peking 2022: a dél-koreai olimpiai bajnok kínai színekben korcsolyázhat a játékokon

A rövid pályás gyorskorcsolyázásban olimpiai és világbajnok dél-koreai Lim Hjo Dzsun kínai színekben akar indulni a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékokon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Aki feltett minket a sísport térképére – Miklós Edit sikerekkel és bukásokkal tarkított évtizede

Miklós Edit pontosan tíz évvel ezelőtt vett részt első világversenyén magyar színekben. A már visszavonult csíkszeredai síklasszissal felidéztük a kiemelkedő sikerekkel és fájó bukásokkal egyaránt tarkított évtizedet.

Peking 2022: Bach hivatalosan meghívta a világ sportolóit

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke hivatalosan meghívta a világ sportolóit, hogy vegyenek részt a 2022-es, pekingi téli olimpián – írja az MTI.

Peking 2022: madártávlat – 1 év a téli olimpia rajtjáig

Többek között újrahasznosított 2008-as helyszínekkel készül a jövő ilyenkor kezdődő téli olimpiai játékokra Peking.

Petra Vlhová: This is a moment that ignites hope

4 February marks one year to go. One year until the world's best winter athletes come together. We have all been given 365 days, and it is upon us to decide how we are going to use them. For me, it will be a year of hard work, focus, belief and the quest for perfection, because what awaits in Beijing 2022 will need a lot of work to be put in so as to stand out from the rest. Written by Petra Vlhová, current world champion alpine skier.

Peking 2022: Reményt keltő ez a pillanat – Petra Vlhová

Február 4-én egy évünk lesz hátra. Egy év múlva találkoznak a világ legjobb téli sportolói. Mindannyian 365 napot kaptunk, és rajtunk áll, hogyan használjuk. Nekem ez a kemény munka, az összpontosítás, a hit és a tökéletességre való törekvés éve lesz, mert a 2022-es pekingi téli olimpián nagyon keményen kell dolgoznom, hogy kitűnjek a legjobbak közül. Petra Vlhová világbajnok alpesi síelő írása, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Magyarországon kizárólag a Nemzeti Sporthoz juttatott el.

Peking 2022: Kína feltétlenül megrendezi a jövő évi téli olimpiát

Peking mindenképpen, a koronavírus-járvány ellenére is megrendezi a 2022-es téli olimpiát – jelentette ki a kínai külügyminisztérium szóvivője.