Jégkorong: Mike Sullivan lesz az amerikai válogatott trénere

Ha az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai szerepelnek a jövő évi pekingi olimpián, akkor az amerikai férfi válogatott szövetségi kapitánya Mike Sullivan, a Pittsburgh Penguins vezetőedzője lesz.

Jégkorong: új kapitánya van a lett válogatottnak

A magyarokkal azonos olimpiai selejtezőben szereplő lett jégkorong-válogatottnak új szövetségi kapitánya van: Harijs Vitolinst azt követően nevezték ki, hogy Bob Hartley a jövőben nem tudja vállalni a munkát.

NOB: új sportággal bővül a téli olimpia műsora is

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden jóváhagyta, hogy a síhegymászás szerepeljen az olaszországi Milánóban és Cortina D'Ampezzóban 2026-ban sorra kerülő téli olimpia programjában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Peking 2022: Ovecskin szívesen játszana az olimpián

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legnagyobb sztárjai közé tartozó orosz Alekszandr Ovecskin örömmel pályára lépne hazája színeiben a 2022-es pekingi téli olimpián.

Női jégkorong: Csehországban lesz az olimpiai selejtező

A csehországi Chomutov lesz a női jégkorong-válogatott olimpiai selejtezőtornájának helyszíne – közölte hivatalos oldalán a nemzetközi szövetség (IIHF).

Peking 2022: Bach szerint rossz válasz lenne a bojkott

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán újraválasztott elnöke szerint a 2022-es pekingi téli olimpia bojkottja rossz válasz lenne azok részéről, akik kritizálják Kínát az emberi jogok megsértése miatt.

Peking 2022: a dél-koreai olimpiai bajnok kínai színekben korcsolyázhat a játékokon

A rövid pályás gyorskorcsolyázásban olimpiai és világbajnok dél-koreai Lim Hjo Dzsun kínai színekben akar indulni a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékokon – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Aki feltett minket a sísport térképére – Miklós Edit sikerekkel és bukásokkal tarkított évtizede

Miklós Edit pontosan tíz évvel ezelőtt vett részt első világversenyén magyar színekben. A már visszavonult csíkszeredai síklasszissal felidéztük a kiemelkedő sikerekkel és fájó bukásokkal egyaránt tarkított évtizedet.

Peking 2022: Bach hivatalosan meghívta a világ sportolóit

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke hivatalosan meghívta a világ sportolóit, hogy vegyenek részt a 2022-es, pekingi téli olimpián – írja az MTI.

Peking 2022: madártávlat – 1 év a téli olimpia rajtjáig

Többek között újrahasznosított 2008-as helyszínekkel készül a jövő ilyenkor kezdődő téli olimpiai játékokra Peking.

Petra Vlhová: This is a moment that ignites hope

4 February marks one year to go. One year until the world's best winter athletes come together. We have all been given 365 days, and it is upon us to decide how we are going to use them. For me, it will be a year of hard work, focus, belief and the quest for perfection, because what awaits in Beijing 2022 will need a lot of work to be put in so as to stand out from the rest. Written by Petra Vlhová, current world champion alpine skier.

Peking 2022: Reményt keltő ez a pillanat – Petra Vlhová

Február 4-én egy évünk lesz hátra. Egy év múlva találkoznak a világ legjobb téli sportolói. Mindannyian 365 napot kaptunk, és rajtunk áll, hogyan használjuk. Nekem ez a kemény munka, az összpontosítás, a hit és a tökéletességre való törekvés éve lesz, mert a 2022-es pekingi téli olimpián nagyon keményen kell dolgoznom, hogy kitűnjek a legjobbak közül. Petra Vlhová világbajnok alpesi síelő írása, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Magyarországon kizárólag a Nemzeti Sporthoz juttatott el.

Peking 2022: Kína feltétlenül megrendezi a jövő évi téli olimpiát

Peking mindenképpen, a koronavírus-járvány ellenére is megrendezi a 2022-es téli olimpiát – jelentette ki a kínai külügyminisztérium szóvivője.

Milánó 2026: felújítás helyett lebontás vár a San Siróra

Minden jel szerint teljesen lebontják Milánó világhírű futballstadionját, a San Sirót, amelynek a helyén felépülő új létesítményben tartják majd meg a 2026-os téli olimpia nyitóünnepségét – hívta fel a figyelmet az MTI.

Szocsi 2014: újraelemzik a doppingminták több mint felét

Újraelemzik a 2014-es szocsi téli olimpián levett doppingmintákat a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) munkatársai, akik ezúttal felhasználják a legmodernebb technológiákat és eljárásokat – írja az MTI.

Téli olimpia 2030: felfüggesztették a barcelonai pályázat előkészítését

A koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok következtében felfüggesztették a barcelonai pályázat előkészítését a 2030-as téli olimpiára.

Téli sportok: magyar állampolgár lett az Eb-tizedik műkorcsolyázónő

Magyar állampolgári esküt tett Chtchetinina Ioulia (Julija Scsetyinyina) orosz származású műkorcsolyázó, aki így Magyar Márkkal közösen harcba szállhat párosban a 2022-es téli olimpiai indulás kivívásáért – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

MLB: téli olimpiai érmessel tért vissza a Miami

Másfél hét kényszerszünet után 18 új játékossal, köztük a 2014-es téli olimpia egyik ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázójával a keretében tért vissza a Miami Marlins a tengerentúli profi baseball-liga (MLB) küzdelmeibe.

Jégkorong: az IIHF elnöke bízik az NHL-es sztárok olimpiai részvételében

René Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) elnöke szerint nagyon jó hír, hogy az észak-amerikai profiliga játékosszervezete (NHLPA) megállapodott a liga vezetőivel a sztárok 2022-es és a 2026-os téli olimpiai szerepléséről.

NHL: ott lehetnek a 2022-es és a 2026-os téli olimpián a profik

A remények szerint szerepelhetnek a 2022-es és 2026-os téli olimpián az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai – ebben állapodtak meg szerdán a liga vezetői a játékosok érdekvédelmi szervezetével (NHLPA).