Fortuna liga: Holman a legjobb, Kalmár is az álomcsapatban

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna liga) hivatalos honlapja ismét elkészítette a hétvégi forduló legjobb csapatát.

Fortuna Liga: meglepetés, a Sered egy góllal legyőzte a DAC-ot

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 12. fordulójából elhalasztott Sered–DAC mérkőzést szerdán pótolták be Aranyosmaróton. A dunaszerdahelyi csapat végig fölényben játszott, ennek ellenére a meccset a 37 szabálytalansággal záró, a 69. perctől kezdve emberhátrányban játszó szeredi együttes nyerte meg 1–0-ra.

Meglepő vereség, a Dunaszerdahely kikapott a Seredtől

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 12. fordulójából elhalasztott Sered–DAC mérkőzést szerdán pótolták be Aranyosmaróton. A dunaszerdahelyi csapat végig fölényben játszott, ennek ellenére a meccset a 37 szabálytalansággal záró, a 69. perctől kezdve emberhátrányban futballozó szeredi együttes nyerte meg 1–0-ra. A DAC-nak ötös veretlenségi, a Serednek kilences nyeretlenségi sorozata szakadt meg az élvonalban.

DAC: nem lehetnek nézők a Slovan elleni rangadón

A ma esti szlovák kormányhatározat alapján Szlovákiában a súlyos epidemiológiai helyzet miatt október 24-én kijárási tilalom lép érvénybe, amely valószínűleg három hétig fog tartani.

Fortuna Liga: Kalmár vezetésével kiharcolta a győzelmet a DAC

A Fortuna Ligát vezető DAC a 10. helyen álló Zemplín Michalovéhoz (Nagymihály) látogatott. Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrészben kiszakadt a gólzsák, amiből a 4–2-re nyerő Dunaszerdahely jött ki jobban.

Fortuna Liga: Kalmár duplázott, a DAC megint nyert

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 6. fordulójában a 34. perctől kezdve emberhátrányban játszó Dunaszerdahely hazai pályán 3–2-re legyőzte a Rózsahegyet (Ruzomberok), így továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll a tabella élén.

Micsoda meccs! Kalmár duplázott, a DAC emberhátrányban fordított

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 6. fordulójában a 34. perctől kezdve emberhátrányban játszó Dunaszerdahely hazai pályán 3–2-re legyőzte a Rózsahegyet (Ruzomberok), így továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll a tabella élén.

DAC: A győzelem az egyetlen elfogadható eredmény – Kalmár

Ha vért izzadva is, de 2–1-re győzött a DAC szerdán Garamszentkereszten a Pohronie ellen, így két forduló után hat ponttal állnak Kalmár Zsolték. Hogy a hatból kilenc legyen, ahhoz szombaton a Nyitra csapatát kell legyőzniük Dunaszerdahelyen, amire minden esély megvan.

DAC: az utolsó fordulóban a második hely és a gólkirályi cím a tét

A záró fordulóhoz érkezett a szlovák Fortuna Liga – a DAC a 27. fordulóban Rózsahegyre látogat, a mérkőzés előtt a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt nyilatkozott.

Fortuna Liga: hiába vezetett, kikapott a DAC a Slovantól

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 3. fordulójában a Slovan Bratislava 3–1-re legyőzte a Dunaszerdahelyt.

DAC: „Volt rendszer, elképzelés” – Storck bemutatkozott

A Nagymihály ellen gólt szerző és gólpasszokat adó Kalmár Zsolt reméli, hogy szerdán a kupában ott folytatják, ahol a hétvégén a bajnokságban abbahagyták.

Bernd Storck kiütéses győzelemmel debütált a DAC kispadján

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után folytatódott a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is: a Fortuna Liga rájátszásának első fordulójában a Dunaszerdahely hazai pályán 5–0-ra legyőzte a Nagymihályt (Zemplín Michalovce), így Bernd Storck kiütéses sikerrel mutatkozott be a DAC kispadján.

Fortuna Liga: megállapodtak, június 13-án folytatódik a bajnokság

A Ligás Klubok Uniójának a döntése alapján június 13-án rövidített formában folytatódik a szlovák labdarúgó-bajnokság, a Fortuna Liga.

DAC: Világi Oszkár újra a közös szlovák-magyar ligáról beszélt

Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapat tulajdonosa a sportolunk.sk oldalnak adott interjújában ismét kitért arra, hogy ha nagy bajba kerülnek a térség futballklubjai, a közös magyar-szlovák bajnokság jelentheti a megoldást.

Fortuna Liga: tulajdonosa felszámolja a hétszeres bajnok zsolnai klubot

Hétfőn kiadós botrány robbant ki a szlovák élvonal küzdelmeinek a koronavírus-járvány miatti félbeszakadásakor a felsőház második helyén álló MSK Zilina csapatánál: miután a játékosok nem egyeztek bele fizetésük csökkentésébe, a csapat tulajdonosa úgy döntött, felszámolja a klubot.

Kassa: magyar többségi tulajdonosa lett az FC Kosicének

Az Arago-csoport többségi üzletrészt szerzett a szlovák másodosztályú FC Kosicében, így adva van a biztos anyagi háttér, és a remény, hogy a klub ismét sikeres lesz.

Légiósok: Holman játszott volna még, de megérti az edzőjét

A szlovák Fortuna Ligában bajnok Slovan Bratislava 6–2-re kiütötte a Zilinát a rájátszás 8. fordulójában. A pozsonyiak második gólját szerző Holman Dávid hatodszor volt eredményes a bajnoki idényben, és elmondta, csapatával nagyon élvezi a szurkolók támogatását.

A Zilina csak saját nevelésű játékosokkal játszik a DAC ellen

A vasárnap a szlovák labdarúgó-élvonalban a DAC-ot fogadó zsolnai MSK Zilina tulajdonosa, Jozef Antosík elmondta, a játékosértékesítés az egyetlen módja annak, hogy megőrizzék a klub stabilitását, ezért nagy figyelmet szentelnek az akadémián folytatott nevelőmunkának.

DAC: nem büntették meg Kalmárt a nyilatkozata miatt

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága nem büntette meg Kalmár Zsoltot a DAC–Slovan mérkőzés után tett nyilatkozatáért.

DAC: sérülés, eltiltás – Vidáék kihagyják a hétvégi meccset

A szlovák élvonalbeli DAC-nak két magyar labdarúgója sem léphet pályára a hétvégi, Spartak Trnava elleni bajnokin. Vida Mátéra többhetes kihagyás vár izomszakadás miatt, Vida Kristopher pedig a Slovan Bratislava ellen begyűjtötte az idénybeli ötödik sárga lapját, ezért egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott – számolt be a dunaszerdahelyi együttes a hivatalos honlapján.