Szkeleton: német sikeredző segíti az orosz válogatottat

A német nemzeti csapat volt vezetőedzője, Dirk Matschenz az októberben rajtoló szezontól külföldi szakértőként irányítja az orosz szkeletonválogatott felkészülését.

Téli olimpia: pályacsúccsal védte meg címét szkeletonban Yarnold

A női szkeletonosok két záró futamát rendezték szombaton a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet a címvédő brit Lizzy Yarnold szerezte meg a német Jacqueline Lölling és az ugyancsak brit Laura Deas előtt.

Téli olimpia: két század különbség szkeletonban

A férfiak versenye után a női szkeletonosok is elkezdték a versenyeket a Pjongcsangban zajló téli olimpián. Két futam után a német Jacqueline Lölling vezet.

Téli olimpia: a hazaiak második aranya szkeletonban született

Befejeződött a férfi szkeletonosok versenye a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A dél-koreai Jun Szung Bin megőrizte első helyét, így megszerezte a házigazdák második aranyérmét.

A Jég veled! inspirálta! Illegálisan volt Hollandiában, most ghánai olimpikon

Akwasi Frimpong éveken át illegális bevándorlóként élt Hollandiában, futóként, majd bobosként próbált kijutni az olimpiára, végül ez szkeletonosként sikerült neki – első ghánaiként.

Téli olimpia: ezek tényleg állatok – a legvakmerőbbek

A szkeleton önmagában is látványos sportág – a versenyzők több mint 100 km/h-ra felgyorsulva, fejjel előre csúsznak le a pályán –, de a sportolók sisakjai is megérnek egy misét. Különböző állatok és egyéb figurák tűnnek fel a fejfedőkön, amelyekről a szkeleton jellegéből kifolyólag látványos fotók készülnek a verseny közben. Nézze meg válogatásunkat!

Téli olimpia: hazai versenyző az élen férfi szkeletonban

Az első két futamot bonyolították le a férfi szkeletonosoknál a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A hazai szurkolók legnagyobb örömére „félidőben" egy dél-koreai versenyző, Jun Szung Bin áll az élen, mégpedig tetemes előnnyel.

Téli olimpia: a britek „szuperruhája” miatt aggódnak a vetélytársak

A vetélytársak szerint jogosulatlan előnyhöz jutnak a brit szkeletonosok, amennyiben az edzésen használt „szuperruhában” versenyezhetnek a pjongcsangi téli olimpián.

Pjongcsang 2018: edzőként akkreditált egy kitiltott orosz

Az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) szerint az országot érintő doppingbotrány miatt az olimpiákról örökre kitiltott szkeletonversenyző, Szergej Csugyinov edzőként akkreditációhoz jutott a jövő pénteken kezdődő pjongcsangi játékokra.

Dopping: az olimpiai bajnok orosz is örökös eltiltást kapott

Doppingvétségen ért négy orosz szkeletonost tiltott el örökre, illetve törölte eredményeit a 2014-ben Szocsiban rendezett ötkarikás játékokról szerdán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

Téli sportok: nem Szocsiban lesz a bob- és szkeleton-vb

A Nemzetközi Bob- és Szkeletonszövetség (IBSF) keddi bejelentése szerint nem Szocsiban rendezik meg februárban a sportági világbajnokságot, tekintettel az államilag támogatott oroszországi doppingesetekre és az ehhez kapcsolódó botrányra.

Szkeleton: az amerikaiak bojkottálnák a szocsi vb-t

Bojkottálnák a februári, Szocsiban sorra kerülő szkeleton-világbajnokságot az amerikai versenyzők, hogy így tiltakozzanak az oroszországi doppingbotrány és annak kezelése ellen.

Videó: „elszabadult” seprűvel ütközött a szkeletonos

A kanadai Jane Channell váratlan akadállyal találkozott siklása közben a szkeleton Európa-bajnokságon, amely egyben a világkupa-sorozat egyik állomása. A versenyző nem sérült meg a szerencsétlen ütközés során, azonban a második körben lassabb időt futott, így a tizenegyedik helyen végzett.

Téli olimpia: Pulai nem adja fel, szkeletonra váltana

Bár a Nemzetközi Szánkószövetség visszavonta tőle a szocsi indulás jogát, Pulai Imre nem adja fel. A 2000-es nyári olimpián Novák Ferenccel együtt kenuban (C–2, 500 méter) aranyérmet nyerő sportoló négy év múlva is megpróbál kijutni a téli olimpiára, Pjongcsangban azonban már szkeletonban versenyezne – írja az mno.hu.

Poirot-val készült az aranyra Szocsiban az angol szkeletonos

Lizzy Yarnold elmesélte, milyen vidáman telt az aranyérmet hozó szkeletonversenye előtti idő, mert lazításként Poirot-történeteket nézett a szállodában.

Kitört a csontvázmánia Nagy-Britanniában!

A szülők legnagyobb rémületére Lizzy Yarnold olimpiai győzelmének hatására minden gyerek szkeletonos akar lenni.

Videó: élje át a legőrültebb téli olimpikonok száguldását!

A szkeletonosok a téli sportok legőrültebb, legbátrabb versenyzői közé tartoznak, hiszen fejjel előre száguldanak a jégteknőben. Szocsiban természetesen számukra is rendeznek viadalokat. Egy fejre szerelt kamera segítségével nézze meg, mit élnek át!

Halálos iramban - a sí- és a jégpályákon

A sportversenyeken, köztük a téli olimpiákon a remek sportteljesítmények állnak a középpontban, ám abba már kevesen gondolnak bele, hogy az eredmények mellett milyen veszélyeknek vannak kitéve az óriási sebességgel száguldozó versenyzők. Számos síző hunyt már el, bénult le vagy került kómába a versenypályán elszenvedett balesete után, sőt ez a sportág még amatőr szinten űzve is nagy veszélyeket hordoz – elég csak a hétszeres Formula-1-es világbajnok német Michael Schumacher példájára gondolni. A szánkó-, bob- vagy szkeletonversenyzés szintén nem kockázatmentes – a jégcsatornában jóval 100 km/óra sebesség felett lezúdulni, autóversenyzőkéhez hasonló erőket elviselve kiemelkedő fizikai felkészültséget és merészséget is kíván. A balesetek nem ritkák, szerencsére a tragédiák jóval ritkábbak – a téli olimpiák fekete krónikájába eddig négy sportoló került be.

Szocsi 2014: megfenyegettek két osztrák sportolót

Ismeretlenek két sportoló elrablásával fenyegették meg az Osztrák Olimpiai Bizottságot (ÖOC). A hétfői levél szerint az alpesi síző Marlies Schild és a szkeletonos Janine Flock lesz veszélyben a pénteken kezdődő szocsi téli játékokon.

Vancouver 2010: a brit Williams vezet a női szkeletonosoknál

A brit Amy Williams pályarekordot repesztve vezet két futam után a női szkeletonosok versenyében a vancouveri téli ötkarikás játékokon. Williams előnye 0.3 másodperc a német Kerstin Szymkowiak előtt.