Öttusa: 2022-től lehetnek új formátumú versenyek

Elkészült az öttusaversenyek megújítását célzó szakmai anyag, melyet majd egy munkacsoport önt végleges formába, hogy aztán a nemzetközi szövetség (UIPM) elnökségének döntése nyomán a következő olimpiai ciklus közepén bevezessék.

Kézilabda: szabályváltozás jöhet a francia férfi élvonalban

A francia férfi kézilabda-bajnokságban döntetlen után hetespárbaj következhet, amelynek a győztese extra pontban részesülhet – értesült a L'Équipe.

Sátrak, tesztek, buborékok – így alakította át a koronavírus az F1-et

Rövidesen kezdetét veszi a Formula–1-es világbajnokság 2020-as idénye Spielbergben, ahol – szakítva a hagyományokkal – két egymást követő hétvégén is nagydíjat tartanak. A koronavírus-járvány ugyanis merőben átformálta a sportág idei és elkövetkező pár évét, amelynek hatásai a sátrakkal övezett paddockban, az üres lelátókon, a megváltozott díjátadó-ceremónián és a 2022-es szabályváltozásokkor kialakuló erősorrendben is megmutatkozhatnak.

Úszás: éljenek a „delfinek!″ Változások a mellúszás szabályaiban

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA több szabályváltoztatást is bevezet a jövőben; ezeknek a nagy része adminisztratív jellegű, a mellúszásban viszont jelentős módosítások jönnek.

F1: egy évvel elhalasztják a 2021-es szabályváltozásokat – hivatalos

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalosan bejelentette, hogy 2022-re halasztja a 2021-re tervezett szabályváltozások bevezetését.

Eb 2020: változhat a szabály, jöhet az ideiglenes csere – sajtóhír

A Skysports értesülése szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Szabályalkotó Testülete (IFAB) a jövő heti éves adminisztratív ülésén Belfastban vitatja meg az agyrázkódás gyanújával vizsgált játékosok esetében a vizsgálat lezártáig tartó ideiglenes csere bevezetését, s a jövő február végén a szervezet éves rendes közgyűlésén dönthet is annak bevezetéséről, amelyet a jövő évi Európa-bajnokságon kötelező lenne bevezetni.

F1: A 2021-es szabályok nem fognak működni – Ecclestone

A Formula–1 korábbi első számú vezetője, Bernie Ecclestone szerint a Liberty Media 2021-re tervezett új F1-es szabályai – amelyeknek a célja, hogy megkönnyítsék a hátul jövő versenyző dolgát az előzésnél –nem sok változást fognak hozni. 

F1: március végén megismerik a csapatok a 2021-es szabályokat

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt elárulta: március 26-án tárják az F1-es istállók elé a 2021-től tervezett szabályváltoztatásokat, és akkor ismertetik a csapatokkal a globális marketing tervet, valamint a költségcsökkentési elképzeléseket is. Chase Carey, a jogtulajdonos Liberty Media ügyvezetője ugyanakkor a mezőny kibővítésének lehetőségéről beszélt.

IFAB: a jövőben egyértelmű lehet, mi is a kezezés

Több lehetséges módosítás is pozitív fogadtatásra talált a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) tagjainak körében, s ezeket támogatják is.

F1: új előzési pont a safety car után – szabályváltozások

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) pénteken a versenynaptár elfogadása mellett az új idénybeli szabályváltoztatásokról is döntött.

Birkózó-vb: Sok jót nem tudok mondani a bíráskodásról… – Sike András

Birkózásban nem feltétlenül jók az emlékeink a bíráskodásról, elég ha csak Lőrincz Viktor esetére gondolunk, akitől a riói olimpián elvettek egy bronzérmet... A tatai edzőtáborban arról kérdezte az NSO Tv a budapesti világbajnokságra készülő kötöttfogású birkózóinkat, valamint Sike András szövetségi kapitányt, hogy e téren történt-e változás az elmúlt időszakban. Emellett az a szabálymódosítás is szóba került, miszerint a súlycsoportok versenyei egy- helyett már kétnaposak lesznek.

Kézilabda: nem árt, ha tisztában van a szabályváltozásokkal a rajt előtt

Szakmai, ugyanakkor a kézilabda-szurkolókat is biztosan érdeklő változásokról tartott tájékoztatót szerdán a magyar szövetségben a szervezet játékvezetői albizottsága. 

F1: kivonulhat a sportágból a korábbi világbajnok istálló

Az F1-es jogtulajdonos Liberty Media még a Bahreini Nagydíj után a csapatok elé tárta a 2019-től és 2021-től tervezett szabályváltozások listáját, amelyről aztán a Kínai GP utáni napokban az F1 Stratégiai Csoportjának ülésén döntöttek is az alakulatok képviselői. A megbeszélés után Claire Williams úgy nyilatkozott, istállója távozhat a Formula–1-ből, ha nem kerül be az új szabályok közé a költségvetési sapkáról szóló regula.

FIFA: új szabályokat tesztelnek – vége az időhúzós cseréknek?

Új szabályok bevezetését tervezi a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) – erről Zvonimir Boban, a szervezet főtitkárhelyettese nyilatkozott. A 49 éves sportvezető a Sport Bildnek elmondta: a három változtatást egyelőre ifjúsági mérkőzéseken tesztelik.

NBA: új szabályokkal gyorsítják a játékot a következő idénytől

Új szabályokkal gyorsítják a játékot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Labdarúgás: visszatérő csere, ideiglenes kiállítások – szabályváltozások

Az International Football Association Board (IFAB), a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Szabályalkotó Testülete bejelentette a 2017–2018-as idényben érvénybe lépő szabályváltozásokat – adta hírül az MLSZ.

Őrjítő reformok? Változások előtt a labdarúgás szabályai

Hatvanperces meccseket, gyorsabb játékot és fegyelmezettebb labdarúgókat akar látni a nemzetközi szabályalkotó testület – vajon a drasztikus módosítások előrelendíthetik-e a futballt?

Világfutball: radikális változások – jönnek a 60 perces meccsek?

A labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) radikális változásokat hozó új szabályokat vázolt fel legújabb dokumentumában – számolt be róla a Guardian. A változtatások elsősorban a játékosok magatartásának javítását célozzák meg, illetve próbálják izgalmasabbá tenni a mérkőzéseket.

Angol foci: lecsaphat a szövetség a műesés királyaira

A 2017–18-as szezontól eltiltás várhat azokra a játékosokra, akik műeséssel próbálnak meg tizenegyest kiharcolni az angol labdarúgó-bajnokságban. A végső döntést egy háromfős szakértői testület hozza meg csütörtökön.