Kosárlabda: kinevezték az új U20-as szövetségi kapitányt

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szerdai, online ülésén Kovács Adriánt, a DEAC férfi kosárlabdacsapatának mesterét nevezte ki a férfi U20-as válogatott élére – olvasható a deac.hu közleményében.

Jégkorong: A britek legyőzése lenyűgöző teljesítmény volt – Sean Simpson

Amint arról beszámoltunk, a svájci jégkorong-válogatottal világbajnoki ezüstérmet nyerő Sean Simpson lett a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A kanadai tréner az NSO Tv-nek beszélt arról, milyen benyomásai vannak a magyar jégkorongról, illetve milyen célokkal kezdi meg a munkát. Simpson látványos, de szervezett és fegyelmezett hokit játszó magyar válogatottat ígér.

Jégkorong: a Svájccal vb-ezüstöt szerző Sean Simpson az új szövetségi kapitány!

A svájci válogatottal világbajnoki ezüstérmes Sean Simpsont nevezték ki a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának. A kanadai edző a következő két idényre szóló megállapodást írt alá.   

Norvégia: a szövetségi kapitány 2022-ig hosszabbított

Meghosszabbította a szerződését Lars Lagerbäck, a norvég labdarúgó-válogatott svéd szövetségi kapitánya, aki azt a feladatot kapta, hogy vezesse ki a csapatot a 2022-es katari világbajnokságra.

Tunézia: Monder Kebaier lett a válogatott szövetségi kapitánya

Mondher Kebaier lett a tunéziai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Ecuador: egy év után távozott a szövetségi kapitány

Egy év után távozott posztjáról Hernán Darío Gómez, az ecuadori labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A helyi szövetség, az FEF közlése szerint a felek közös megegyezéssel vetettek véget a munkának.

Argentína: Scaloni marad a válogatott szövetségi kapitánya

Lionel Scaloni marad az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Kézilabda: Nagy László elmondta, miért történt váltás a férfiválogattot élén

A Magyar Kézilabda-szövetség vezetősége Gulyás Istvánt nevezte ki a férfiválogatott élére. A szakágért felelős szakmai alelnökként dolgozó Nagy László beszélt az NSO Tv-nek a váltás okairól, illetve elmondta, miért esett a választás Gulyásra, valamint a másodedzői pozíciót betöltő Chema Rodríguezre. Emellett cáfolta, hogy az ő neve szóba került volna szövetségi kapitányként. 

Férfi kézi: „Ragaszkodunk a Csoknyai, Matics páros által lefektetett alapokhoz”

A Csoknyai István, Vladan Matics kettőstől Gulyás István veszi át a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítását. Az új szövetségi kapitány az NSO Tv-nek elmondta, az edzőpáros által lefektetett alapokra fog támaszkodni szakmai stábjával, és az első feladataik egyike lesz a bő keret kialakítása.

Szerbia: Tumbakovics lett a szövetségi kapitány – hivatalos

Ljubisa Tumbakovicsot nevezték ki hétfőn a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, miután elődjét, Mladen Krsztajicsot menesztették az Ukrajnától elszenvedett 5–0-s vereség miatt.

Törökország: vb-bronzérmes edzőt szerződtettek kapitánynak

A Besiktas vezetőedzőjeként dolgozó Senol Günes lesz a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a posztot 2000-től 2004-ig már betöltötte egyszer.

Válogatott: Tudjuk, mit szeretnénk játszani a szlovákok ellen – Rossi

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már tudja, hogy mit szeretne játszatni a csapatával a márciusi, Szlovákia elleni Eb-selejtezőn.

Szerényen, de bátran! – interjú Marco Rossival

A szövetségi kapitány a közelgő Eb-selejtezőről, a kibővült körről és a nagykövet segítségéről is beszélt lapunknak.

Mexikó: korábbi Barca-edző lett az új szövetségi kapitány

A Mexikói Labdarúgó-szövetség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Gerardo Martino lesz az El Tri új szövetségi kapitánya, akinek fő feladata, hogy kivezesse a nemzeti csapatot a 2022-es világbajnokságra, amelyet Katarban rendeznek.

Válogatott: Leekens beszélt a menesztéséről – hosszú távra készült

A múlt héten a magyar válogatott kispadjáról menesztett Georges Leekens volt a meghívott vendége Belgiumban a De Zevende Dag című talkshow-nak, amelyben a belga válogatott Tunézia elleni 5–2-es győzelmét követően szakértőként elemzett, de természetesen szóba került az is, hogy miért kellett távoznia mindössze hét hónap után a magyar válogatott kispadjáról.

Magyar válogatott: Leekens 19, Rossi egy híján 20 – Szendrei

A FIFA döntött, 2026-ban már 48 csapat részvételével rendeznek világbajnokságot, így akár csettinthetnénk is, hogy ez milyen jó lehetőség Magyarország számára. A mindmáig legutolsó, azaz 1986-os magyar vb-csapat kapusa, a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Szendrei József azonban közel sem ilyen optimista.

Válogatott: vannak már jelöltek – ha új kapitány kellene

A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség elkezdte feltérképezni a jelölteket arra az esetre, ha leváltanák Georges Leekens szövetségi kapitányt. Úgy tudjuk, két, a magyar futballt jól ismerő külföldi szakember is a jelöltek között van.