Vitorlázás: vízi turisztikai létesítményt adtak át Balatonfüreden

Átadták a mintegy 3.5 milliárd forintból megvalósult vízi turisztikai létesítményt, a Kékszalag PORT-ot Balatonfüreden kedden.

Sportpolitika: nagyobb állami támogatás a nem olimpiai sportágaknak

Jövőre nagyobb állami támogatást kapnak a nem olimpiai sportágak – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) keddi évzáró ünnepségén.

Képek: Puskás-labdát adott, Hagi-mezt kapott a magyar külügyminiszter a romániai sportminisztertől

Magyarország külügyminisztere a NATO külügyminisztereinek tanácskozására utazott Bukarestbe. Utazása során meglátogatta Románia magyar sportminiszterét. Megbeszélésüket megelőzően Szijjártó Péter egy Puskás-labdát ajándékozott Novák Károly Eduárdnak, aki egy Hagi-mezzel viszonozta a gesztust.

Sportpolitika: elkészült a nemzeti versenysport-fejlesztési program

Sportvezetőkkel találkozott csütörtökön Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, majd a sajtó munkatársainak adtak tájékoztatást.

Háttéralkuk fogságában – így kapta meg Katar a 2022-es futball-vb rendezését

A FIFA-főtitkár kifejezésével élve „Katar megfeszítette pénzügyi izmait”, hogy a lobbierők láthatatlan küzdelméből győztesként kerüljön ki – a 2010-es vb-helyszínválasztás sötét emlékei Joseph Blatter és Michel Platini felfedett lapjaitól a nagy amerikai–orosz osztozkodási terv összedőléséig.

Sportpolitika: a kormány sportberuházásokat is elhalaszt

Tízoldalas, összesen 284 tételt tartalmazó listát tett közzé Lázár János építési és beruházási miniszter megbízásából helyettese, Csepreghy Nándor – ezek azok a korábban tervezett állami beruházások, amelyek elhalasztásáról és átütemezéséről a kormány a háborús helyzet és annak hatásai miatt szeptember 19-ig döntött.

Sport és innováció: A határ a csillagos ég! – Mocsai Tamás

Pénteken kerekasztal-beszélgetésekkel és további előadásokkal zárult az 5. Sport és innováció konferencia Balatonbogláron.

Atlétikai vb 2023: távozik a szervező cég vezérigazgatója

Deutsch Péter távozik a 2023-as budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatói tisztségéből.

NS: szerkesztőségünkbe látogatott Schmidt Ádám államtitkár – videó

A Sportrádió és a Nemzeti Sport szerkesztőségébe látogatott pénteken az új sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám, aki találkozott Ballai Attilával, kiadónk sportfőigazgatójával, Vobeczky Zoltánnal, a Sportrádió főszerkesztőjével, majd Szöllősi György főszerkesztő meghívására részt vett a Nemzeti Sport déli „lapindító” értekezletén.

Sportpolitika: a taopénzek hatékonyabb ellenőrzését ígéri az új államtitkár

Bemutatkozó sajtótájékoztató keretében ismertette terveit dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és helyettese, Schmidt Gábor – szóba került a sportágfejlesztési program átalakítása, a magyarországi sportesemények megrendezésének gazdaságosabbá tétele és a budapesti olimpia lehetősége is.

Sportpolitika: Újabb izgalmas fejezet – Kovács Katalin a Karmelita kolostorból posztolt

Mint beszámoltunk róla, Szabó Tünde helyett Schmidt Ádám irányíthatja az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Honvédelmi Minisztériumhoz kerülő sportot felügyelő államtitkárságot a következő parlamenti ciklusban. Felesége, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos legenda, Kovács Katalin a Karmelita kolostorból posztolt közösségi oldalán, itt kapták meg az új államtitkárok a kinevezési okirataikat.

Szabó Tünde helyett Schmidt Ádám felel a sportért az új kormányban

Marad-e teniszelnök Lázár János? Melyik minisztériumhoz tartozik mostantól a sport? Sikersportágból érkezhet a helyettes államtitkár – összeszedtük, mit lehet tudni a sport megújuló kormányzati képviseletéről.

Sportpolitika: Párizs és London mellett Budapest lett Európa egyik sportfővárosa – Szijjártó

A kormány célja az, hogy Magyarország ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyen – közölte szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Novák Károly Eduárd: Szeretném, ha Budapestről indulna a székely körverseny

Románia sportminisztere a teljesítmény-központú új nemzeti sportstratégiáról, a magyarországi taorendszer átvételről és arról, visszatér-e az aktív versenyzéshez.

KS: Probléma van a román labdarúgás rendszerében – Novák Károly Eduárd

Novák Károly Eduárd, paralimpiai bajnok kerékpározó, Románia sportminisztere, miután Az Év Sportolója Gálán díjat adott át, az esemény másnapján ellátogatott a Nemzeti Sport szerkesztőségébe. S. Tóth János kollégánk a Képes Sportba készített vele egy hosszabb interjút, amely során beszélt arról is, hogyan látja a jelenlegi helyzetét a román labdarúgásnak. 

Sporttörténelem: virtuális sportmúzeum a láthatáron

Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja meghívására a sporthagyományok ápolásában részt vevő szervezetek vezetői egyeztettek szerdán a Karmelita kolostorban a leendő Nemzeti Virtuális Sportmúzeum létrehozásának lehetőségéről, módjáról.

Sportpolitika: Marco Rossi a Tranzit Fesztiválon

A szövetségi kapitány a külügyminiszterrel egy időben szerepelt a közéleti évadnyitón és nagy sikert aratott.

Triatlon: új elnök vezeti a magyar szövetséget

A Magyar Triatlon-szövetség tisztújító közgyűlésén a tagság nagy többséggel választotta meg új elnöknek Szabó Zsolt, Heves megyei országgyűlési képviselőt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Sportpolitika: 240 milliós támogatást kapnak a nyíregyházi egyesületek

Összesen 240 millió forinttal részesülnek a nyíregyházi sportegyesületek a kiemelt vidéki sportegyesületeknek juttatható több mint 2.1 milliárd forint összegű rendkívüli támogatásból – jelentette be a sportért felelős államtitkár sajtótájékoztatón a nyírségi megyeszékhelyen pénteken – írja az MTI.


Kézilabda Eb: Tudta-e?