Triatlon: új elnök vezeti a magyar szövetséget

A Magyar Triatlon-szövetség tisztújító közgyűlésén a tagság nagy többséggel választotta meg új elnöknek Szabó Zsolt, Heves megyei országgyűlési képviselőt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Sportpolitika: 240 milliós támogatást kapnak a nyíregyházi egyesületek

Összesen 240 millió forinttal részesülnek a nyíregyházi sportegyesületek a kiemelt vidéki sportegyesületeknek juttatható több mint 2.1 milliárd forint összegű rendkívüli támogatásból – jelentette be a sportért felelős államtitkár sajtótájékoztatón a nyírségi megyeszékhelyen pénteken – írja az MTI.

Sportpolitika: Szabó Tünde szerint 2021-ben újra a sporté lesz a főszerep

Szabó Tünde szerint 2021-ben újra a sporté lesz a főszerep, hiszen több mint 150 olyan hazai rendezésű nemzetközi sportesemény van tervben, amelyet támogat a kormány.

Sportpolitika: Idén is megmutatkozott, hogy fontos nekünk a sport – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint idén, egy kihívásokkal teli évben is megmutatkozott, hogy Magyarországnak nagyon fontos a sport.

Sporttámogatás: 50 millió forintra emelték az olimpiai aranyért járó jutalmat

A Magyar Közlöny legfrissebb, szerdán megjelent számából kiderült, a magyar kormány jelentősen megemelte a kimagasló sporteredményekért járó állami jutalmak összegét.

Sport: Magyarország és Törökország is büszke sportnemzet – Menczer

A Magyarország-Törökország Nemzetek Ligája válogatott labdarúgó-mérkőzés kapcsán Budapestre látogatott Mehmet Muharrem Kasapoglu török ifjúsági- és sportminiszter; a vendéget a Parlamentben fogadta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Sportpolitika: Az egészség mindennél fontosabb – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint szükség van az olimpiára, de a sportolók egészsége mindenekfelett áll.

Sportpolitika: Egymásért vagyunk, közös ügyért dolgozunk – Nagy Tímea

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke lett a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, aki a közösség erejéről, a valódi halhatatlanságról és a küldetésekről is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Sportpolitika: megszavazták, változik az olimpikonok özvegyének életjáradéka

Az olimpiai érmes után járó özvegyi járadék teljes összegét megkaphatja a kiskorú gyermeket nevelő özvegy – döntött egyhangúlag, 195 igen szavazattal a parlament kormánypárti képviselők kezdeményezésére.

Sportpolitika: Benedek özvegye megkaphatja férje teljes életjáradékát

Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottság szerdán azt a törvénymódosítást, amely az eddigieknél szélesebb körben biztosítana életjáradékot az olimpiai érmes özvegyének.

Sportpolitika: A magyar sport évek óta sikeres pályán halad – Szabó Tünde

Az idén egymilliárd forintnyi többlettámogatás jut a magyar sportolók olimpiai felkészülésére – többek között erről is beszélt dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a szombati sajtótájékoztatóján.

Sportpolitika: a kormány többféle sportcélú támogatásról döntött

A Magyar Közlöny december 27-ei számában több, a sporttal összefüggő kormányrendelet jelent meg.

Sportpolitika: akadémiai rendszer létrehozását tervezi a kormány

Három kiemelt sportágban, labdarúgásban, kézilabdában és kosárlabdában tervezi akadémiai rendszer létrehozását a kormány.

Sportpolitika: Sajnálnám, ha a politika a sport útjába állna – Szabó Tünde

Folytatódik a sor? Magyarország évek óta rangos nemzetközi sportesemények házigazdája – Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral az új fővárosi vezetőség sportrendezvényekhez való hozzáállásáról is beszélgettünk.

Sportpolitika: Hosszú távon gondolkozunk – Szabó Tünde

Elégedetten szólt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az újabb, idén negyedik sportágban megrendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, s azt ígéri, hazánk továbbra is arra törekszik, hogy minél több világversenyt Magyarországra hozzon.

Sportpolitika: a NOB elnöke örül, hogy ennyi kiemelt eseményt rendezünk

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint önmagáért beszél és sportdiplomáciai siker, hogy a nyári játékokat megelőző évben Magyarország több olimpiai kvalifikációs világbajnokságot is rendezhet.

Szabó Tünde: Igazi sportnagyhatalom lettünk

Kilenc évvel ezelőtt kezdődött az építkezés, s a sportágfejlesztési támogatásoknak köszönhetően egyértelmű fejlődés látható a magyar sportban. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hitvallása továbbra is az, hogy a jövő generációjáért mindent meg kell tenni.

Sportpolitika: a jövő évi költségvetésben 327 milliárd forint lesz a sportra

A kormány a 2020-as költségvetésben 327 milliárd forintot szán a sportra, ami négyszerese a 2010-es összegnek, míg az idei évhez képest 24 milliárdos többletet jelent – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Úszás: túl a bokrétaünnepen a nyíregyházi Bujtosi uszoda

Az ősszel elkészülő nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda építkezése elérte a leendő épület legmagasabb pontját, ennek alkalmából bokrétaavató ünnepséget rendeztek a helyszínen.

Sportpolitika: ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült

Kiemelt vidéki nagy egyesület lett a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre, a DVTK a vidéki sportklubok közül elsőként kapta meg ezt a titulust – jelentette be Sántha Gergely, a klub elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.