Heidum Bernadett most is a jégen érzi magát a legjobban

Ha magyar rövid pályás gyorskorcsolya, akkor – néhány ember van, akit a felvetésre sokan megemlítenének, s biztos, hogy Heidum Bernadett köztük lenne, hiszen éveken keresztül a hátán vitte itthon a sportágat. Járt három olimpián, állt világbajnoki dobogón, hogy a tizenöt Eb-érméről ne is beszéljünk. Egy sérülés is hozzájárult, hogy talán a kelleténél hamarabb, de semmiképpen sem úgy zárult a pályafutása, ahogyan szerette volna. De mára megtalálta a helyét a civil életben is. Persze úgy, hogy a korcsolyacipőt valójában sohasem vette le a lábáról...

Rövid pályás gyorskorcsolya: Egyre nő a tét – Bánhidi Ákos

Rajtol a szezon rövid pályás gyorskorcsolyában: hétvégén az országos bajnokság és válogatóverseny keretében lépnek először téthelyzetben jégre legjobbjaink.

Rp. gyorskorcsolya: ezüstérmes a női váltó a dordrechti vk-n

A dordrechti világkupa-viadalt sem zárta érem nélkül a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott: a női váltó a második helyen végzett.

Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti gond nélkül jutott tovább Dordrechtben

Megint nem hibázott Jászapáti Petra. A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott jelenlegi legjobbja a világkupaversenyek első, úgynevezett selejtezős napján rendre száz százalékot nyújt, vagyis két távot vállal, s mindig gond nélkül tovább is jut.

Rp. gyorskorcsolya: döntős a férfiváltó a drezdai vk-n

Hárman futottak B-döntőt a mieink közül, és a B-döntőben léphetett jégre a vegyes váltónk is – a nap legjobb híre, hogy a férficsapatunk bejutott a vasárnapi fináléba.

Rp. gyorskorcsolya: a Liu fivérek készek kifizetni a szövetség által kért költséget

Megtörte a csendet Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang: olimpiai bajnokaink azért hallgattak idáig, mert őket is megviseli, hogy így kellett dönteniük – a Nemzeti Sportnak adott interjúval szeretnének üzenni, leginkább a sportág és a sport szerelmeseinek. Aztán újra a munkára figyelnének, mert nekik továbbra is a short track a legfontosabb.

Shaoang Liu: My brother gave me strength from a distance

Shaoang Liu will return to Hungary from the World Championships in Montreal with four gold medals. The younger Liu brother will start his vacation overseas after an extremely long but very successful season.

Peking 2022: Megismételhetjük a pjongcsangi szereplést – Kósa Lajos

A Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke ezúttal itthonról szurkol a mieinknek, és úgy véli, short trackeseink Pekingben is odaérhetnek a dobogóra – még a felső fokára is. 

Jól hangzik: Magyarország ma már a short track nagyhatalma

Hét short trackes képviseli a magyar színeket Kínában, a sportág első olimpiai versenynapja február 5-én lesz Pekingben.

Rp. gyorskorcsolya: Remegett kezem-lábam – Liu Shaolin Sándor

Nem bánkódik azért, mert az élről esett ki Nagojában az 1000 méteres fináléban, ennél sokkal fontosabb, hogy a magyar short trackesek megerősítették helyüket a világ élvonalában.

Peking 2022: botrány a dél-koreai shorttrack-válogatottban

Csalásra utaló üzenetek miatt kikerült a válogatottból a dél-koreaiak kétszeres olimpiai és nyolcszoros világbajnok rövidpályás-gyorskorcsolyázónője, Sim Szuk Hi.

Rp. gyorskori: Heidum várandósan is ott van a csarnokban

Régi keletű szerelem ez: Heidum Bernadett és a short track kapcsolata sok-sok éve kezdődött és ma is sziklaszilárd.

Téli olimpia: „Shaolin a legnehezebb futamban rajtol”

Kedden a férfiak 500 és a hölgyek ezer méteres előfutamaival folytatódik a pjongcsangi olimpián a rövid pályás gyorskorcsolyázók versenye, a nap végén pedig jönnek a váltódöntők: női csapatunk a B-döntőben az ötkarikás pont(ok)ért küzd.

Így írhatnak sporttörténelmet a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók

Magyar szempontból a pjongcsangi téli olimpia legjobban várt versenyei a rövid pályás gyorskorcsolyázóké. Nagyon jó esély van rá, hogy a Sallay András, Regőczy Krisztina jégtáncos pár ezüstje után 38 évvel újra magyar éremnek örülhetünk a téli játékokon. Mivel ezt a számot kiemelt figyelem övezi a következő hetekben, érdemes egy kicsit jobban megismerni a sportágat.

A világ legjobb ívmérő óráját találták fel a magyarok

Edzőként, pszichológusként és majdhogynem barátként is ott áll minden pillanatban a rövid pályás gyorskorcsolyázók mellett Bánhidi Ákos és az egész stáb, hiszen a short track már-már olyan, mint a Formula–1.

Pjongcsang 2018: sztárt ütött az edző, örökös eltiltás – viharok a mieink riválisánál

Óriási a nyomás a dél-koreai téli olimpiai csapat rövid pályás gyorskorcsolyázóin, akik a hazai küldöttség első számú reménységeinek számítanak a pjongcsangi játékokon. Dél-Korea a sportág domináns nagyhatalma, a téli olimpia előtt azonban belső feszültségek nehezítik a házigazdák dolgát short trackben és gyorskorcsolyában is.

Rp. gyorskorcsolya: Hosszú Katinka, videoelemzés és új ruha segíti a válogatottat

Már két év sincs hátra a pjongcsangi téli olimpiáig, amelyen a rövid pályás gyorskorcsolya válogatott több tagja is esélyes lehet a dobogóra. Az NSO Tv stábja két feltörekvő tehetséggel, Liu Shaoanggal és Jászapáti Petrával beszélgetett, ők már felnőtt világversenyen is szereztek érmet. A két ígéret elárulta, milyen mentális, fizikai és technikai segítséget kapnak ahhoz, hogy a legjobb formájukat hozhassák 2018-ban.

Rp. gyorskorcsolya: finom édesség várta Liu Shaolinékat

Vastaps és születésnapi torta várta hétfőn este a Liszt Ferenc repülőtéren a szöuli világbajnokságról négy éremmel hazatért magyar rövid pályás gyorskorcsolyázókat.

Szocsi 2014: Knoch elesett, nem jutott tovább 1500 méteren

Nem jutott tovább Knoch Viktor a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyének selejtezőjéből a szocsi téli olimpián.


Kézilabda Eb: Tudta-e?