Sakk: így vette át Szabó László a FIDE zászlaját Chennaiban

Az indiai Chennaiban megtartott sakkolimpia záróünnepségén a Magyar Sakkszövetség elnöke, Szabó László átvette a nemzetközi szervezet, a FIDE zászlaját, 2024-ben ugyanis Magyarország lesz a következő sakkolimpia házigazdája.

Sakkolimpia: „A nyolcadik helyet hatalmas sikernek tartom!”

Mint arról beszámoltunk, a bravúros nyolcadik helyen végzett a magyar válogatott a 44. sakkolimpia nyílt tornáján Chennaiban. A Nemzeti Sportnak Ács Péter szövetségi kapitány/játékos értékelte a csapat teljesítményét.

Sakkolimpia: bravúros magyar győzelem, 8. helyen zártak a férfiak

Mindkét magyar válogatott győzelemmel zárt a sakkolimpián Chennaiban. A nyílt (férfi) tornán Iránt, a nőin Angliát verték meg a mieink. A férfiak így a nyolcadik, a nők a 11. helyen végeztek. A nyílt viadalon nagy meglepetésre Üzbegisztán nyerte meg az aranyat, a nőin Ukrajna ünnepelhet.

Sakkolimpia: kiütéssel nyertek a nők, értékes 2:2 az ukránokkal

A Chennaiban zajló sakkolimpia 10. fordulójában a magyar női válogatott 3.5:0.5-re győzött Olaszország ellen, míg a férfiak értékes csapatpontot szereztek az ukránok ellen.

Sakkolimpia: remek magyar nap, két győzelemmel

Mindkét magyar válogatott győzelemmel folytatta szereplését a Chennaiban zajló sakkolimpia kilencedik fordulójában.

Sakkolimpia: mindkét magyar csapat kikapott

A férfiak a hollandoktól, a nők a mongoloktól szenvedtek vereséget az indiai Csennaiban (Chennai) zajló sakkolimpia nyolcadik fordulójában – adta hírül az MTI.

Sakkolimpia: a férfi- és a női válogatott is nyert a hetedik fordulóban

A magyar férfi- és női válogatott is győzött a pénteki hetedik fordulóban az indiai sakkolimpián – írja az MTI.

Sakkolimpia: a férfiak legyőzték Montenegrót

Egy győzelem és egy vereség volt a magyar válogatottak mérlege szerdán Chennaiban a sakkolimpián. A férfiak fontos sikert arattak Montenegró ellen, ám a nők esélyesebbként fájó vereséget szenvedtek Vietnámtól.

Sakkolimpia: kettős győzelemmel javítottunk Chennaiban

Nagyszerű játékkal a nyílt tornán és a nőin is nagy arányú, megérdemelt győzelmet aratott a magyar válogatott a Chennaiban zajló sakkolimpia 5. fordulójában.

Sakkolimpia: nem jött össze a bravúr, két vereség

Mindkét magyar válogatott vereséggel folytatta szereplését a Chennaiban zajló sakkolimpián. A 4. fordulóban a nyílt tornán Kubától, a nőin Indiától kapott ki a csapat.

Sakkolimpia: harmadszor is nyert a magyar női csapat

A magyar férfiválogatott döntetlent játszott, míg a női csapat az első két fordulóhoz hasonlóan vasárnap a harmadik körben is magabiztos győzelmet aratott az indiai sakkolimpián – írja a Magyar Távirati Iroda.

Sakkolimpia: beszállt a szövetségi kapitány, kettős magyar győzelem

A második fordulóban is két győzelmet könyvelhettek el a magyar válogatottak a Chennaiban zajló sakkolimpián. A nyílt (férfi) tornán Banglades, a nőin Írország ellen nyertek a mieink meggyőző fölénnyel.

Sakkolimpia: mindkét magyar csapat győzelemmel kezdett

Sok viszontagság után, a koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború hatásától szenvedve megkezdődött a 44. sakkolimpia az indiai Chennaiban. A legjelentősebb sakkcsapatviadalt 2018 után rendezik meg újra. Mindkét magyar válogatott győzelemmel nyitott.

Sportrádió: Szabó László is az első kilencbe várja a mieinket a sakkolimpián

Ács Péterhez, a magyar válogatott játékos-kapitányához hasonlóan Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke is az első kilencbe várja férfi és női csapatunkat is az indiai Chennaiban pénteken (ma) kezdődő sakkolimpián.

Sakkolimpia: a szövetségi kapitány indul a Covid-fertőzött magyar játékos helyett

Gledura Benjámin koronavírus-fertőzés miatt nem utazhatott el a magyar válogatottal Indiába a sportág legjelentősebb csapatversenyére, a pénteken kezdődő sakkolimpiára. Helyére Ács Péter szövetségi kapitány került.

Sakkolimpa: „A hatodik-nyolcadik hely nem elérhetetlen”

Sok világklasszis játékos hiányzik a magyar csapatokból és a külföldiekből egyaránt, de továbbra is a sportág legjelentősebb csapatversenyeként rendezik meg péntektől a sakkolimpiát. A nyílt (férfi) és a női mezőnyben is nagyon nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak.

Sakk: a női csapat megcélozta a dobogót a sakkolimpián

A nőket a harmadik, a férfiakat a hatodik helyre várják a magyar csapatok kapitányai a július végi-augusztus eleji indiai sakkolimpián.

Sakk: útnak indult az olimpiai fáklya Újdelhiben

India miniszterelnöke, Narendra Modi és a sakkozók világszövetségének (FIDE) orosz elnöke, Arkagyij Dvorkovics indította útnak az ez évi sakkolimpia fáklyás váltóját a fővárosban, Újdelhiben – írja az MTI.

Sakkolimpia: Rapport és Lékó sem utazik a magyar csapattal

A Magyar Sakkszövetség kihirdette a július 28. és augusztus 10. között az indiai Chennaiban megrendezendő sakkolimpián induló magyar válogatottak keretét.

Sakkolimpia: India kapta meg a rendezési jogot

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) keddi bejelentése értelmében Indiában rendezik az idei sakkolimpiát.


Kézilabda Eb: Tudta-e?