Sakk-vb: Carlsen rekordhosszú győzelemmel szerezte meg a vezetést

Öt döntetlen után megszületett az első győzelem a sakkvilágbajnoki döntőben Dubaiban. Magnus Carlsen példátlanul hosszú partiban nyert Jan Nyepomnjascsij ellen. A játszma közel nyolc óra játékot követően 136 lépésben ért véget – vb-döntőben még sohasem játszottak ilyen hosszan.

Sakk-vb: Carlsenék ötödjére sem bírtak egymással

Döntetlennel ért véget az ötödik parti is a címvédő norvég Magnus Carlsen és orosz kihívója, Jan Nyepomnyascsij között a dubai sakkvilágbajnoki döntőben, így az állás 2.5:2.5.

Sakk-vb: nincs változás, a negyedik játszma is döntetlen

A negyedik játszma is döntetlennel ért véget Magnus Carlsen és Jan Nyepomnjascsij között a Dubaiban zajló sakkvilágbajnoki döntőben. Az állás így 2:2.

Sakk-vb: több mint 500 dollár a legdrágább belépő a döntőre

Több mint 500 dollár (körülbelül 163 ezer forint) a legdrágább belépő a dubaji sakkvilágbajnoki döntőre, amelyen hétfőn (ma) szabadnapot tartanak – írja az MTI.

Sakk-vb: a második parti is döntetlenül végződött

Döntetlennel ért véget a második, szombati parti is a címvédő norvég Magnus Carlsen és orosz kihívója, Jan Nyepomnyascsij között a dubai sakkvilágbajnoki döntőben.

Sakk-vb, döntő: döntetlent hozott az első parti

Döntetlent hozott pénteken a kihívó Jan Nyepomnyascsij és a címvédő Magnus Carlsen közötti sakkvilágbajnoki döntő első partija Dubaiban – közölte az MTI.

Sakk-vb, döntő: Nyepomnyascsij játszhat világossal a nyitó partiban

A sorsolás eredményeképpen az orosz kihívó, Jan Nyepomnyascsij vezetheti a világos bábukat az első játszmában a címvédő norvég Magnus Carlsen elleni sakkvilágbajnoki döntőben, amely pénteken kezdődik Dubaiban.

Sakk: a nők a 12., a férfiak a 16. helyen végeztek az Eb-n

A nők kikaptak Ukrajnától, a férfiak 2–2-t játszottak Izraellel a sakkcsapat-Európa-bajnokságon a szlovéniai Catezben. Így a nyílt kategóriában a 16., a nőiben a 12. helyen végzett a magyar válogatott.

Sakk: a nők remije, a férfiak veresége a csapat Eb-n

A magyar női válogatott döntetlent ért el az azeriek ellen, a férfi négyes viszont kikapott a hollandoktól szombaton a szlovéniai Terme Catezban zajló 23. sakkcsapat Európa-bajnokságon.

Sakk: értékes győzelmet arattak a nők Románia ellen az Eb-n

A szlovéniai Catezben zajló sakkcsapat Európa-bajnokság hetedik fordulójában a magyar női válogatott értékes győzelmet aratott Románia ellen.

Sakk: minimális vereség az oroszoktól a nyílt tornán

Minimális különbséggel, 2.5:1.5-re elveszítette az oroszok elleni mérkőzést a magyar válogatott a szlovéniai Catezben zajló sakkcsapat Európa-bajnokságon. A női tornán Magyarország nem mindennapi körülmények között 2:2-t játszott a németekkel.

Sakk: Gledura remekel, döntetlen a spanyolokkal az Eb-n

Döntetlenre végzett a magyar válogatott a spanyolokkal a sakkozók Szlovéniában zajló csapat Európa-bajnokságán a nyílt versenyben. Két döntetlen és egy vereség mellett Gledura Benjámin ismét győzött.

Sakk: a férfiak bravúros döntetlent játszottak a csapat Eb-n

A magyar férfiválogatott döntetlent játszott Azerbajdzsánnal, míg a női  csapat simán megverte az északmacedónokat a szlovéniai Terme Catezban zajló 23. csapat Európa-bajnokságon.

Sakk: a férfiak legyőzték, a nők döntetlent játszottak a franciákkal a csapat Eb-n

A magyar férfiválogatott legyőzte a franciákat, míg a női csapatumk döntetlent játszott velük a szlovéniai Terme Catezban zajló 23. csapat Európa-bajnokságon.

Sakkcsapat Eb: a férfiak nyertek, a nők kikaptak a 2. fordulóban

A magyar válogatott második, szombati mérkőzését is megnyerte a szlovéniai Catezban zajló 23. csapat Európa-bajnokságon a nyílt tornán, a nőknél viszont kikapott.

Sakkcsapat Eb: magyar győzelmek az első napon

A magyar férfi és női sakkválogatott is megnyerte első mérkőzését a 23. csapat Európa-bajnokságon, a szlovéniai Terme Catezban – írja az MTI.

Törökország: Özilt kritizálja a Fenerbahce elnöke

Egyre erősebbek Törökországban azok a hangok, amelyek az év elején még nagy eufóriával fogadott Mesut Özil teljesítményét bírálják a Fenerbahce labdarúgócsapatánál.

Sakk: decemberben rendezik meg a rapid és villámsakk-vb-t

Gyorssakkban (rapid) és a még rövidebb játékidejű partikkal zajló villámsakkban rendeznek világbajnokságot december 25. és 30. között.

Sakk: Rapport és Lékó nélkül kezdődik a csapat Eb

A szlovéniai Catezben pénteken megkezdődik a sakkozók csapat Európa-bajnoksága. A nyílt és a női tornán is több hiányzó van a magyar válogatottból, így már a hat közé jutás is bravúr lenne.

Sakk: Nyepomnjascsij elveheti a vb-címet Carlsentől?

Az exvilágbajnok Anatolij Karpov úgy véli, hogy Jan Nyepomnjascsij visszaszerezheti Oroszországnak a sakkvilágbajnoki titulust a norvég Magnus Carlsentől a bő két múlva kezdődő vb-döntőben – számolt be róla az MTI.