Súlyemelés: Nagy Péter volt a legjobb a Savaria-kupán

A 16-szoros magyar súlyemelőbajnok Nagy Péter teljesített a legjobban a szombati szombathelyi Savaria-kupán, amely a X. Tóth Géza-emlékverseny is volt egyben.

Súlyemelő Eb: harminchét országból 356-an neveztek

Harminchét ország 356 versenyzőjét nevezték az idei súlyemelő Európa-bajnokságra, amelyet április 3. és 11. között rendeznek meg Moszkvában – írja az MTI.

Dopping: az orosz súlyemelő elveszítheti olimpiai aranyát

Március elsejei hatállyal felfüggesztették versenyzési jogát a doppingváddal illetett orosz súlyemelőnek, Okszana Szlivenkónak, aki azzal számolhat, hogy vissza kell adnia olimpiai aranyérmét – írja az MTI.

Súlyemelés: dopping miatt felfüggeszthetik a román szövetséget

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) eltiltást kért a Román Súlyemelő-szövetségre.

Gyász: elhunyt Jurij Vlaszov olimpiai bajnok súlyemelő

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Jurij Vlaszov, aki szovjet színekben olimpiai bajnoki címet szerzett súlyemelésben az 1960-as római ötkarikás játékokon.

Súlyemelő Eb: csaknem negyven ország nevezett

Már 39 ország – köztük Magyarország – adta le nevezését az április 3. és 11. között Moszkvában sorra kerülő súlyemelő Európa-bajnokságra.

Tokió 2020: Románia súlyemelői lemaradhatnak az olimpiáról

Románia egészen közel került ahhoz, hogy valamennyi súlyemelőjét eltiltják a tokiói olimpiai részvételtől a bizonyított doppingvétségek nyomán – írja az MTI.

Súlyemelés: a NOB-elnöke ismét figyelmeztette az IWF-et

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke újfent aggodalmának adott hangot a súlyemelők elnökválasztás előtt álló világszövetségének (IWF) ténykedésével kapcsolatban – hívta fel a figyelmet az MTI.

Dopping: 2024-ig eltiltották a fehéroroszok vb-érmes súlyemelőjét

További három évig nem versenyezhet Vadzim Liharad (oroszosan Vagyim Lihorad), vb- és Eb-bronzérmes fehérorosz súlyemelő, miután vizsgálati mintájának elemzése a tiltott szerek közé tartozó dehidroklorometil-tesztoszteron jelenlétét mutatta ki.

Súlyemelés: a szövetség három szakembert jelöl, Ádámfi főtitkárnak pályázik az IWF-be

Három magyar szakembert jelölt a hazai súlyemelő-szövetség (MSSZ) a nemzetközi szövetségbe (IWF), amely március 26-27-én Isztambulban tartja tisztújító kongresszusát – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Súlyemelés: doppinggyanú miatt felfüggesztették a kazahok olimpiai bajnokát

A doppingellenes szabályok megsértésével vádolják és felfüggesztették a versenyzési jogát Nijat Rahimovnak, a kazahok súlyemelő olimpiai bajnokának.

Gyász: elhunyt Tóbiás Veronika Európa-bajnok súlyemelő

Ötvenhárom éves korában elhunyt Tóbiás Veronika többszörös Európa-bajnoki érmes súlyemelő. Halálhírét a hazai sportági szövetség tudatta a honlapján.

Súlyemelés: doppingolásért felfüggesztették a világbajnok orosz versenyzőt

Doppingolás miatt – egyelőre ideiglenesen – eltiltották a versenyzéstől az oroszok leghíresebb női súlyemelőjét, a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Tatyjana Kasirinát.

London 2012: hivatalosan is Naszirselalé az olimpiai arany

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan is megerősítette, hogy az irániak súlyemelőjét, Navab Nasszirselalt illeti meg a 2012-es londoni játékok aranyérme a férfiak 105 kg-os kategóriájában – adta hírül az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál.

Súlyemelés: április 3. és 11. között lesz a moszkvai Eb

A koronavírus-járvány miatt többször is elhalasztott idei súlyemelő Európa-bajnokságot jövő tavasszal, április 3-11-én rendezik meg Moszkvában.

Súlyemelés: Sokan összerogynak a tét alatt – Nagy Péter

Nagy Pétert felspannolta a 16. bajnoki cím lehetősége, és már az üres rudat megemelve tudta, nem lesz gond. Végre középpontba kerülhet a négy hónapos Lara. 

Súlyemelő ob: Nagy Péter 64 éves csúcsot döntött meg

A szegedi óriás legyőzte a trónkövetelő Holló Szilárdot, és 16. aranyával egyedül első az örökranglistán.

Súlyemelő ob: aranyérmek 17 évesen – a KTE és a BKV Előre dominálta az első napot

A súlyemelő országos bajnokság első napján az ifik is szót kértek Tatán, egyikük már címvédőnek mondhatja magát.

Súlyemelés: négyről nyolc évre nőtt Lomova eltiltása

Négyről nyolc esztendőre emelte a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) a doppingoló Nagyezsda Lomova eltiltását.

Ádámfi Attila: Igenek és nemek hiányoznak a McLaren-jelentésből

Az apósát többek között korrupcióval, szavazatvásárlással vádoló McLaren-jelentést nemrégiben keményen bíráló volt IWF-főigazgató igeneket, nemeket, bizonyítékokat várt volna. A külföldi médiában közben FBI-vizsgálatról, svájci nyomozásról cikkeztek Aján Tamással kapcsolatban, akit „csak” a fő probléma részeként említett az októberben leváltott ügyvivő elnök, Ursula Papandrea.