Atlétika: eltiltást kapott, nem indulhat az olimpián a férfi 100 méter világbajnoka

Doppingellenőrzések elmulasztása miatt két évre szóló eltiltást kapott Christian Coleman, a férfi 100 méteres síkfutás világbajnoka, aki így nem vehet részt a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián.

Videó: Lyles megdöntötte Bolt világcsúcsát, de van egy kis bökkenő

Az amerikai Noah Lyles csütörtökön 18.90-es időt „repesztett” 200 méteres síkfutásban, ami azt jelenti, hogy megdöntötte Usain Bolt 2009-ben elért 19.19-es világrekordját. Igen ám, de a csúcs után kiderült, hogy valami nem klappol…

Atlétika: dopping miatt négy évre eltiltották az indiait

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingolás miatt négy évre eltiltotta Gomathi Marimuthu indiai futót, és megfosztotta a tavalyi Ázsia-bajnokságon 800 méteren szerzett aranyérmétől.

Atlétika: felfüggesztették a 400-as világbajnok versenyzési jogát

Ideiglenesen felfüggesztette a női 400 méteres síkfutás világbajnokának, a bahreini Szalva Eid Naszernek a versenyzési jogát az atlétika tisztaságáért felelős nemzetközi testület (AIU).

Atlétika: Caster Semenya 200 méteren állna rajthoz Tokióban

Minden bizonnyal 200 méteren indul a tokiói nyári olimpián Caster Semenya, a dél-afrikaiak 800 méteren kétszeres ötkarikás bajnok síkfutója.

Gyász: elhunyt az egyetlen sík- és gátfutó olimpiai bajnok

Kilencvenhat esztendős korában elhunyt Harrison Dillard amerikai atléta, az egyetlen, aki síkfutásban és gátfutásban is olimpiai aranyérmes lett.

Atlétika: megdöbbentő vallomást tett az eltiltott edző korábbi tanítványa

Megdöbbentő dolgokat árult el korábbi edzőjéről, a doppingbotrányba keveredett, s emiatt négyéves eltiltást kapó Alberto Salazarról Mary Cain, a most 23 esztendős futó.

Atlétika: négy évre eltiltották az Eb-győztes brit sprintert

A Brit Doppingellenes Ügynökség (UKAD) hosszúra nyúlt eljárás végén négyéves eltiltással sújtotta Nigel Levine Európa-bajnok síkfutót.

Atlétika: Hughesé az idei legjobb 100 méteres eredmény

A világ idei legjobb eredményét futotta férfi 100 méteren a brit Zharnel Hughes a jamaicai nemzetközi atlétikai versenyen.

Labdarúgás: Usain Bolt aláírt, kedden azt is elárulja, hová

Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok atléta szerződést írt alá az egyik futballcsapathoz.

Atlétika: Coleman megdöntötte a 60 méter világcsúcsát

Az amerikai Christian Coleman 6.37 másodperccel új világrekordot állított fel 60 méteres síkfutásban szombaton.

Atlétika: visszavonul a második legjobb 100 métert futó sprinter

Bejelentette visszavonulását Carmelita Jeter olimpiai és háromszoros világbajnok amerikai sprinter.

Pénzhajhász fiatalok; a kenyaiak mosolya – interjú David Rudishával

Visszajött hazánkba a 800 méteres síkfutás világcsúcstartója, David Rudisha. A keddi verseny előtt a Nemzeti Sporttal beszélt szüleiről, a világrekordról, a pénzhajhász fiatalokról és arról, honnan ered a kenyaiak mosolya.

Atlétika: az olimpiai bajnok legalizálná a doppingolást

Nils Schumann, aki Sydney-ben 800 méteres síkfutásban nyert aranyérmet, markáns véleményt fogalmazott meg a doppingilással kapcsolatban a német Spiegel Online-nak. A német atléta szerint az ellenőrző rendszer bukásra van ítélve, úgy ahogy van, ki kellene dobni a kukába.

Atlétikai vb: Abeba Aregawi vb-t nyert Svédországnak

A svéd színekben versenyző Abeba Aregawi nyerte meg a női 1500 méteres síkfutást a moszkvai atlétikai világbajnokságon. A skandináv ország első moszkvai érmét szerző etióp származású atléta mögött a szinte végig vezető amerikai Jennifer Simpson lett a második.

Világbajnokság, 100 méteres fetrengés

Holnap kezdődik az év legjelentősebb sporteseménye, az atlétikai világbajnokság, ráadásul mindjárt az első napon rajtgépbe állnak a legklasszikusabb szám, a 100 méter résztvevői. A dél-koreai Teguban láthatjuk majd minden idők egyik legnagyobb sprinterét, a világ jelenlegi leggyorsabb emberét, Usain Boltot, két legnevesebb riválisa azonban sérülés miatt nem lesz ott az indulók között. A nyolc évvel ezelőtti párizsi vb-n még így is gyengébb volt a mezőny az ideinél, de most nem a döntőről emlékezünk meg, hanem arról az esetről – illetve futóról –, akire a legnagyobb figyelem irányult. Méghozzá a középdöntőben és furcsa testhelyzetben...

Asafa Powell 9.74 másodpercre javította meg a 100 m világrekordját

A jamaicai Asafa Powell 9.74 mp-cel megdöntötte a férfi 100 m-es síkfutás világcsúcsát a Rietiben rendezett atlétikai Grand Prix-n. A kiváló sprinter ezt az eredményt 1,7 m/s-os hátszélben produkálta, és saját rekordját döntötte meg, amelyet Justin Gatlinnal együtt tartott.