Női kézi: súlyos eltiltást kaptak a doppingoló brassói játékosok

Több mint fél évvel a brassói kézilabdázók doppingügyének kirobbanása után a romániai Nemzeti Doppingellenes Ügynökség vizsgálóbizottsága szerdán tízórás ülés után 15 és 20 hónap közötti eltiltásokkal sújtotta a Corona csapatának 17 intravénás lézerkezelést kapó játékosát.

Románia: doppinggyanú a brassói hokicsapatnál is, egy játékost eltiltottak

Alexandru Halauca, a Román Jégkorongszövetség elnökének tájékoztatása szerint a Corona Brasov jégkorongcsapata is érintett a novemberben kirobbant doppingbotrányban. Az együttes egyik játékosát, Bors Hubát eltiltották.

Női kézi: perli a kirúgott svéd kapitány a román szövetséget

Néhány hónap alatt Tomas Rydének két megbízatása is idő előtt szakadt meg a román kézilabdában – ősszel a CSM Bucuresti vezetőedzői székéből állt fel, a napokban pedig a női válogatott szövetségi kapitányi posztjáról mozdították el –, és bár a svéd szakember eddig „visszajáró vendég” volt délkeleti szomszédunknál, a napokban kilátásba helyezett per akár végleg ellehetetlenítheti az esetleges későbbi együttműködést.

Női kézi: felfüggesztették a Brassót az EHF-kupában

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a doppingbotrányba keveredett román női kézilabdacsapat, a Corona Brasov ellen eljárást indított a doppingszabályok megsértésének gyanúja miatt, egyben hétnapos fellebbezési határidő mellett felfüggesztette a klub versenyengedélyét a női EHF-kupában, amelyben egy csoportba sorsolták az Érddel. Közben a Gazeta Sporturilor arról ír, hogy egy brassói klinikán végezték a beavatkozásokat és más sportágak képviselői is érintettek lehetnek.

Női kézi: a román szövetség minden brassóit felfüggesztett

Meg sem várta a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) döntését a doppingolással vádolt brassói játékosok ügyében a Román Kézilabda-szövetség (FRH), amely szerdán ideglenesen felfüggesztette a Corona teljes keretének játékjogát a Nemzeti Ligában.

Női kézi: további négy Romániában játszó játékos ismerte be, doppingolt

Legkorábban december 4-én születhetnek meg az első ítéletek a doppingolással gyanúsított brassói kézilabdázók ügyében. A Román Kézilabda-szövetség által alkalmazott, az érintett játékosok védelmét ellátó ügyvéd, Paul Mincu szerint azonban a történet még nagyon sokáig elhúzódhat.

Női kézi: új fordulatot vett a doppingügy Romániában

Új fordulatot vett a brassói női kézilabdázók doppingügye Romániában: a legfrissebb hírek szerint egy rivális erdélyi klub, a Gloria 2018 Bistrita jelentette fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél a játékosait nyáron intravénás lézer-kezelésnek alávető Coronát.

Női kézi-vb: a közösségi oldalra feltett fotók buktatták le a román játékosokat

Kizárólag a női válogatott világbajnoki szereplésére kívánnak koncentrálni a következő napokban a Román Kézilabda-szövetség (FRH) vezetői, a doppingügybe keveredett Corona Brasov-val pedig a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség vizsgálatának lezárása után foglalkoznak.

Női kézi-vb: az összes brassói játékos kikerült a román keretből

Szerdára is változott a helyzet a román női kézilabda-válogatott háza táján, a csapat végül egy brassói játékost sem vitt magával a Japánban megrendezendő világbajnokságra, azonban ha időben tisztázódnak a doppingvádak alól, még a társaik után utazhatnak.

Női kézi-vb: Montenegróig is elért a román doppingbotrány

A Romániában kirobbant női kézilabdás doppingbotrány Montenegróig is elért: a Brassóban légióskodó Ivona Pavicsevics kikerült a világbajnokságra készülő keretből – adta hírül a montenegrói szövetség hivatalos közleményben.

Női kézi: razzia a román válogatottnál, Brassóban tagadják a doppingvádat

Jól mutatja a brassói női kézilabdázók hétfő este kirobbant doppingügyének hatását a román sportéletben, hogy le tudta szorítani a futballválogatott megalázó madridi vereségét (5–0) az egyetlen bukaresti sportlap, a Gazeta Sporturilor címlapjának legaljára.

Női kézi-vb: több román kerettag is doppingolt – sajtóhír

Bukaresti sajtóhírek szerint a világbajnokságra készülő, Magyarországgal egy csoportban szereplő román női kézilabda-válogatott több játékosa is megbukott a doppingellenőrzésen.