Rg Eb: Pigniczki Fanni a 11., drámai finis után izraeli bajnok!

A sportágtörténet egyik legizgalmasabb felnőtt egyéni összetett versenyét követően az izraeli Linoj Asram állhatott a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság dobogójának tetejére. A verseny esélyese azonos összetett pontszám után a második összevetésben (technikai levonások) múlta felül a fehérorosz Alina Harnaszkót, a harmadik a szintén fehérorosz Anasztaszija Szalosz lett. Pigniczki Fanni egyéni Eb-legjobbját elérve a 11. helyen végzett.

Rg Eb: bronzos csillogás, Kocsis Evelin 3. a juniorok mezőnyében!

Kocsis Evelin bronzérmet nyert a ritmikus gimnasztikázók kijevi Európa-bajnokságán: az MTK Budapest juniorkorú tornásza buzogánnyal végzett a 3. helyen, kötéllel az 5., labdával a 7. pozícióban zárt. A felnőtt kéziszercsapatok szombati döntőiben Ukrajna és óriási meglepetésre Törökország diadalmaskodott.

Rg Eb: három magyar döntő a junioroknál, izraeli és ukrán arany

Kiosztották az első érmeket a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon: a felnőtt együttes kéziszercsapatok összetett versenyét Izrael, a junior egyéni és felnőtt kéziszercsapat eredményekből számolt csapatversenyt pedig a házigazda Ukrajna nyerte meg. A magyar küldöttség ezekben nem volt érdekelt, a juniorok egyéni versenyében viszont nagyon is: Kocsis Evelin kötéllel, labdával és buzogánnyal is finalista.

Ritmikus gimnasztika Eb: négytagú lesz a magyar csapat

Négytagú csapat képviseli a magyar színeket november 26. és 29. között Kijevben, a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Rg Eb: az együttes kéziszercsapat a 12. helyen áll

A Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia és Kovács Jázmin összeállítású magyar együttes kéziszercsapat a 12. helyen áll az első nap után a spanyolországi Guadalajarában zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Rg Eb: megvan, ki képviseli a magyar színeket

A magyar színeket Pigniczki Fanni képviseli az egyéni versenyben a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, amelyet június első hétvégéjén rendeznek Guadalajarában.

Rg Eb: mint két aranytojás – taroltak Budapesten az orosz ikersztárok

Az összes aranyérmet Oroszország szerezte meg a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, a záró napon a szerenkénti felnőtt döntőket kivétel nélkül megnyerő Averina ikreket ünnepelte a közönség.

Rg Eb: az európai szövetség képviselői is elégedettek a rendezéssel

Az európai szövetség képviselőivel egybehangzóan a sportért felelős államtitkár is elégedetten nyilatkozott a Papp László Budapest Sportarénában zajló, vasárnap záruló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szervezéséről.

Rg Eb: dicséret a nagyasszonytól, remek magyar 8. hely!

A magyar ritmikusgimnasztika-válogatott kiváló versenyzéssel a 8. helyen zárta az első ízben kiírt kombinált csapatversenyt a budapesti Európa-bajnokságon – az első aranyérem az oroszok nyakába került. Kis Alexandra a három legjobb pontszáma alapján számított eredményével kvalifikálta Magyarországot a 2018-as, valladolidi összetett Eb-re.

Rg Eb: pazar első nap, a magyarok a sportági nagyok mögött fordulnak!

A magyar válogatott kitűnő szerepléssel a 8. helyen zárta a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság első napját, a mieinket kizárólag a sportági nagyhatalmak előzik meg a rangsorban.

1000 perc edzés 1 perc csillogásért: a legkeményebben dolgozó magyar lányok

Ha egy ritmikus gimnasztikát sosem látott járókelő betévedt volna a Papp László Budapest Sportarénába és megnézett volna egy Eb előtti pódiumedzést, csupa csillogást látott volna. Teljes díszben az Aréna, elő-előkerültek a szemkápráztató, egyenként több százezer forintos versenydresszek. Félig még gyakorlás, félig már felmérés a versenyre, a mozdulatok már a figyelő szakembereknek és bíróknak is szólnak, könnyedség, szépség, trükkök. Könnyűnek látszik – elképesztő mennyiségű munka eredménye.

Rg Eb: változott a magyar szerleosztás, beköltöztek a világklasszisok

Változott a magyar ritmikusgimnasztika-válogatott szerleosztása a pénteken kezdődő budapesti Európa-bajnokságra: az eredeti tervnek megfelelően Kis Alexandra indul négy szerrel, ám Váray Míra három helyett két szert (karika, buzogány) kapott, Pigniczki Fanni pedig egy helyett kettőt (szalag, labda).

Rg Eb: a verseny után is a köztudatban tartanák a szakágat

A ritmikus gimnasztika szakág célja, hogy a hazai rendezésű májusi Európa-bajnokság után is a köztudatban maradjon a szakág Magyarországon – közölte Körmendy-Ékes Judit szakági elnök kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Volt egy pillanat, hogy majdnem elvesztettük a művészetet

Amikor 1996-ban Budapesten versenyzett, sportága szupersztárjaként jött ide, utolsó világbajnoki érmeit a magyar fővárosban nyerte. Most már az Európai Tornaszövetség tisztségviselőjeként segédkezett a 2017-es budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság sorsolásában. Az idő mintha nem fogna Maria Petrován, aki ránézésre akár szőnyegre is állhatna bármikor – pedig már messze van az az idő, amikor a legnagyobb rg-sztárként egy magyar kislány kérését is teljesítette a Három Kívánságban.

Rg: a második csoportban a magyarok a budapesti Eb-n

A magyar felnőttcsapat a 15-ös sorszámot kapta a májusi budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság szombati sorsolásán.

Ritmikus gimnasztika Eb: megkezdődött a jegyértékesítés

Megkezdődött a jegyértékesítés a májusi, budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra.

Rg: az Aréna várja a sportág elitjét a budapesti Eb-re

Az Európai Tornaszövetség (UEG) közzétette a 2017-es, budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság hivatalos rendezési irányelveit. Az új olimpiai ciklus első nagy rg-eseményének 2017. május 19. és 21. között a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

Rg Eb: bravúros 6. hely Váray Mírától; Izrael sporttörténelmet írt

Történelmet írt az izraeliek együttes kéziszercsapata a holoni ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon: a házigazdák egysége valósággal szárnyakat kapott, és szenzációs gyakorlatokkal előbb ezüst-, aztán aranyérmet szerzett, megérdemelten – ez az izraeli rg-történet valaha volt legnagyobb sikere. Délelőtt magyar sikernek örülhettünk: a juniorok karika szerenkénti döntőjében Váray Míra a 6. helyet szerezte meg.

Rg Eb: a 26. nagy arany 19 évesen, már csak az olimpia hiányzik

A vártnál is sokkal simább egyéni összetett versenyt hozott a holoni ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság: a top 20-as Eb-n a favorit orosz Jana Kudrjavceva közel fél ponttal előzte meg honfitársát, Margarita Mamunt. A szőke világbajnoknak azt követően nem kellett izgulnia, hogy Mamun karikával rontott, így úgy is könnyen megnyerte a versenyt, hogy egyik szerrel sem az övé volt a legmagasabb pontszám.

Rg Eb: a magyar csapat 12., Váray Míra szerenkénti döntős

Az orosz együttes kéziszercsapat szerezte meg az első aranyérmet a 2016-os ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A Borsányi Patrícia, Margaritisz Lili, Mercz Flóra, Németh Virág, Wehovszky Vivien összeállítású magyar csapat a 12. helyen zárt, a junior egyéni csapatversenyben a Juhász Anna, Váray Míra összeállítású egység a 9. helyen áll, Váray Míra bejutott a karika szerenkénti döntőbe.