Rp. gyorskori: Liu Shaoang világbajnok 500 méteren!

A magyar short track második vb-címe született meg szombaton Dordrechtben: Liu Shaoang 500 méteren győzött!

Rp. gyorskori Eb: Krueger John-Henry ezüstérmes 1000 m-en

Krueger John-Henry a második helyen végzett 1000 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók gdanski Európa-bajnokságán. Ugyanebben a számban Liu Shaoang a negyedik lett.

Rp. gyorskori Eb: majdnem hibátlan a magyar mérleg az első napon

Az első akadályt jól vették a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók a gdanski Európa-bajnokságon: az egyetlen hiba férfi 1500 méteren csúszott be, az előfutamok során Liu Shaoangot kizárták.

Rp. gyorskori: „Címvédőként jégre lépni? Semmiképpen sem teher”

Összetett címvédőként lép jégre a gdanski Európa-bajnokságon a fiatalabbik Liu, ám ez neki egyáltalán nem jelent terhet.

Rp. gyorskorcsolya: a címvédők indulnak a gdanski Eb-n

Napi egy jeges edzéssel hétfő óta a helyszínen készül a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott a gdanski Európa-bajnokságra – a verseny pénteken kezdődik.

Rp. gyorskori: mindenkinek negatív lett a tesztje!

Vasárnap este megérkezett Gdanskba, az Európa-bajnokság helyszínére a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott.

Rp. gyorskori: Jászapáti Petra koronavírusos, kihagyja az Eb-t

Szerdán és csütörtökön a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzői tesztelték a versenyzők formáját és állapotát, az eredmények összesítése után pedig kihirdették a január 22. és 24. gdanski Európa-bajnokságra utazó csapatot.

Csang Csing Lina: A bizalmat továbbra is érzem

Elégedett a hét Eb-éremmel Csang Csing Lina, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője, aki egyelőre nem a jövőjére, csak a munkájára koncentrál.

Sportdiplomácia: A hétvége megmutatta, mennyit jelent a hazai rendezés – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a hazai rendezésű Európa-bajnokságokon elért múlt hétvégi magyar sportsikerek megmutatták, mennyi pluszt tud adni a sportolóknak az, hogy saját közönségük előtt versenyezhetnek.

Rp. gyorskori Eb: A mai napig fájdalomcsillapítókon élek – Liu Shaoang

Az 500 és az 1500 méteres táv után 1000 méteren is itthon maradt az arany a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ráadásul Liu Shaolin Sándor mögött az 500-hoz hasonlóan ismét Liu Shaoang lett az ezüstérmes. Az összetett verseny első és második helyén úgy zárt Liu Shaoang és Liu Shaolin, hogy ezért túl sokat korcsolyázniuk sem kellett. Váltóban az érmes helyre beérkező magyar csapatot a férfiaknál és a nőknél is kizárták. A nap végén a Liu testvérekkel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Rp. gyorskori Eb: férfi váltónkat is kizárták a döntőben

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger Cole, Krueger John-Henry összetételű magyar férfi váltót egy szabálytalan váltás miatt kizárták a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság döntőjében. Az aranyérmet Oroszország szerezte meg, Hollandia a második, Olaszország a harmadik.

Rp. gyorskori Eb: a magyar női váltót kizárták a döntőben

A magyar női váltót Bácskai Sára Luca szabálytalansága miatt kizárták a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság döntőjében. Az aranyérmet Hollandia szerezte meg, a második Olaszország, a harmadik Oroszország lett.

Rp. gyorskori Eb: Liu Shaoang az összetett Európa-bajnok!

Liu Shaoang arany-, testvére, Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert összetettben a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Rp. gyorskori Eb: kettős magyar siker 1000 méteren is; mindkét váltónkat kizárták

Az 500 és az 1500 méteres táv után 1000 méteren is itthon maradt az arany a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ráadásul Liu Shaolin Sándor mögött az 500-hoz hasonlóan ismét Liu Shaoang lett az ezüstérmes. Az összetett verseny első és második helyén úgy zárt Liu Shaoang és Liu Shaolin, hogy ezért túl sokat korcsolyázniuk sem kellett. Váltóban az érmes helyre beérkező magyar csapatot a férfiaknál és a nőknél is kizárták.

Rp. gyorskori Eb: örökrangadó a jégen, a Fradi-sas legyőzte Gedeont – videó

A Debrecenben zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság betétfutamaként a kabalaállatok is összemérték gyorsaságukat a jégen, köztük a Fradi-sas, illetve az MTK Gedeonja is, ráadásul ők ketten harcoltak a győzelemért. Nézze meg a jeges örökrangadót egy szurkoló videofelvételén!

Rp. gyorskori Eb: Nem kő-papír-ollóval döntjük el, ki nyerjen – Liu Shaolin

Az 1500 méteres távon Liu Shaoang rendkívül okos futással megnyerte az A-döntőt a debreceni Európa-bajnokságon, míg bátyja, Shaolin a finisben bukott, és hetedik lett. 500 méteren kettős magyar siker született, Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang pedig ezüstérmet nyert. Az érmesek mellett a női váltó tagjával, Jászapáti Petrával és Bánhidi Ákos edzővel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Rp. gyorskori: Orbán Viktor is gratulált a friss Európa-bajnokoknak

Amint arról beszámoltunk, a Debrecenben zajló rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján Liu Shaoang 1500 méteren, testvére Liu Shaolin Sándor 500 méteren nyert Európa-bajnoki aranyérmet – utóbbi távon Liu Shaoang ezüstérmével kettős magyar siker született. A győzteseknek Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált egy a testvérpárral közös fotót megosztva.

Rp. gyorskori Eb: „Ez a Liu Brothers!” – Shaoang a piros sisakban

Liu Shaoang egy arany- és egy ezüstéremmel, fivére, Liu Shaolin Sándor egy aranyéremmel zárta a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napját. Amíg 500-on összejött a kettős siker, az 1500-as döntőben elesett Liu Shaolin Sándor, ami miatt kissé bánatos volt a testvérpár – Shaoang viszont a piros sisak miatt is bizakodva várja a vasárnapi folytatást.