Rp. gyorskorcsolya-vb: Jászapáti mindhárom, Kónya egy távon jutott tovább

Jászapáti Petra mindhárom, Kónya Zsófia pedig egy távon jutott tovább a pénteki selejtezőből a rövid pályás gyorskorcsolyázók Hollandiában, Dordrechtben zajló világbajnokságán.

Rp. gyorskorcsolya: Bánhidi Ákos nem foglalkozik az eredménykényszerrel

Nem foglalkozik az eredménykényszerrel a Bánhidi Ákos, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzője, mert tiszta a lelkiismerete: mindent beleadtak a világbajnoki felkészülésbe.

Rp. gyorskori: Liu Shaoangot kezdi nyomasztani az éremnélküliség

Legutóbb négy évvel ezelőtt szerepelt jól világbajnokságon a fiatalabbik fivér, Liu Shaoang, ezen változtatna Dordrechtben, mert kezdi nyomasztani az éremnélküliség.

Rp. gyorskori: négy magyar indulhat az egyéni versenyen a vb-n

Meghozta a döntést a short track válogatott edzői stábja: a pénteken kezdődő dordrechti világbajnokságon a férfiak egyéni versenyében Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a női mezőnyben Jászapáti Petra és Kónya Zsófia léphet jégre.

Rp. gyorskorcsolya: mindenkinek negatív lett a tesztje

Dordrechtben készül a világbajnokság pénteki rajtjáig a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott. A kötelező koronavírusteszt mindenkinél negatív eredményt hozott.

Rp. gyorskori: Még nagyon messze a vége – Liu Shaoang

Knoch Viktor szerint megismételhetetlen élmény és emlék Magyarország első téli olimpiai aranyérme, melyet Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Burján Csabával nyert napra pontosan három évvel ezelőtt a pjongcsangi játékokon a rövidpályás-gyorskorcsolya váltó tagjaként – írja az MTI.

Rp. gyorskorcsolya: olimpiai bajnokaink emlékérmet kaptak

Pjongcsangi olimpiai bajnokaink, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor a Magyar Olimpiai Bizottság olimpiai emlékérmét vette át hétfőn a szövetség elnökétől, Kósa Lajostól.

Rövid pályás gyorskorcsolya: kihirdették a vb-csapatot

A rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott edzői hétfőn kihirdették a márciusi dordrechti világbajnokságra utazó csapatot – visszatér az Eb-t a koronavírus miatt kihagyó Jászapáti Petra.

Rp. gyorskori-vb: a női váltónk is ott lehet Hollandiában

A márciusi dordrechti világbajnokság mezőnye a rajt előtt folyamatosan változik: a versenyen indulhat a női váltónk is. 

Rp. gyorskori: Nem szoktuk egymást bántani egy-egy esés miatt – Burján Csaba

Megviselte az esés az Eb-n, de a fejlődése kapcsán optimistán tekint előre az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Burján Csaba.

Rp. gyorskorcsolya: visszaadta Krueger John-Henry önbizalmát az Eb

Krueger John-Henry a pjongcsangi olimpián versenyzett utoljára ötszázon, de a többi távon sem tehette ezt meg sokszor: az amerikai-magyar fiú erőt merít a gdanski ezüstből.

Rp. gyorskorcsolya: „Cserben hagytuk a szurkolóinkat”

Érem nélkül tér haza a rövid pályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságáról Liu Shaoang – az olimpiai bajnok Gdanskban 500 méteren a hatodik, 1000 méteren a negyedik lett, és a váltóval is negyeddiként zárt.

Rp. gyorskori Eb: Krueger John-Henry ezüstérmes 1000 m-en

Krueger John-Henry a második helyen végzett 1000 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók gdanski Európa-bajnokságán. Ugyanebben a számban Liu Shaoang a negyedik lett.

Rp. gyorskori: Liu Shaolin ötödik lett 1500 méteren

Mindkét magyar férfiversenyző döntőbe jutott 1500 méteren a gdanski Európa-bajnokságon, ott Liu Shaolin Sándor az ötödik, Krueger John-Henry a hatodik helyen végzett.

Rp. gyorskori Eb: majdnem hibátlan a magyar mérleg az első napon

Az első akadályt jól vették a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók a gdanski Európa-bajnokságon: az egyetlen hiba férfi 1500 méteren csúszott be, az előfutamok során Liu Shaoangot kizárták.

Rp. gyorskori: „Címvédőként jégre lépni? Semmiképpen sem teher”

Összetett címvédőként lép jégre a gdanski Európa-bajnokságon a fiatalabbik Liu, ám ez neki egyáltalán nem jelent terhet.

Rp. gyorskori: két távon is címvédőként várja az Eb-rajtot Liu Shaolin

Majdnem egy éve nem versenyeztek a short trackesek: a sportág Európa-bajnoksága pénteken kezdődik Gdanskban – s remélhetőleg folytatódik az elmúlt évek magyar sikersorozata.

Rp. gyorskorcsolya: a címvédők indulnak a gdanski Eb-n

Napi egy jeges edzéssel hétfő óta a helyszínen készül a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott a gdanski Európa-bajnokságra – a verseny pénteken kezdődik.

Rp. gyorskori: mindenkinek negatív lett a tesztje!

Vasárnap este megérkezett Gdanskba, az Európa-bajnokság helyszínére a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott.

Rp. gyorskori: Én mindig jó formában vagyok – Liu Shaolin Sándor

Kétszer is elkapta a koronavírust, mégis kifejezetten jó formában várja az Eb-rajtot Liu Shaolin Sándor.