Rögbi: döntetlent játszott a válogatott Ukrajnában

A magyar rögbiválogatott 19–19-es döntetlent játszott Ukrajnával az Európai Nemzetek Kupája 1. konferenciájának Északi csoportjában szombaton Lvivben.

Rögbi: szoros meccsen kapott ki a válogatott Litvániától

A magyar rögbiválogatott 29–25-re kikapott az éllovas Litvániától az Európai Nemzetek Kupája sorozat első konferenciájának északi csoportjában, szombaton Százhalombattán.

Rögbi ENK: hazai vereséggel zárt a kieső válogatott

Hazai vereséggel zárta az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjának 2014–2016-os kiírását a magyar rögbiválogatott, amely Esztergomban 18 ponttal kapott ki Andorrától. Az a végeredménytől független volt, hogy kiesünk, és a következő sorozatban ismét a hatodik vonalnak megfelelő 2/C osztályban játszhatunk, bár ez egyelőre nem tekinthető véglegesnek, ugyanis átszervezés alatt áll az eddigi rendszer.

Rögbi ENK: vereség Cipruson, osztályt vált a válogatott

Hetedik mérkőzését is elbukta a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában – Cipruson kapott ki 12 ponttal –, így már biztos, hogy kieső helyen végez. Ahogyan két évvel ezelőtt, úgy ezúttal is osztályt vált az együttes: csak amíg akkor feljutott, most visszacsúszik a 2/C osztályba, ami a sportág hatodik vonalának felel meg a kontinensen.

Rögbi: heten érkeznek a válogatottba külföldről

Kijelölték a magyar rögbiválogatott bő keretét a tavaszi két tétmérkőzésre. Matthieu Lazerges szövetségi kapitány keretébe heten érkeznek külföldről: hat játékos Franciaországból, egy Németországból. A márciusi felkészülési találkozót követően áprilisban házigazdaként, májusban vendégként lépünk pályára az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában.

Rögbi ENK: 29 ponttal kaptunk ki Lettországban

Hatodszor is vesztesen hagyta el a pályát a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában: szombaton Lettországban szenvedtünk 29 pontos vereséget.

Rögbi ENK: két célt szereztünk, de itthon is kikaptunk Litvániától

Ötödik mérkőzését is elveszítette a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában, ráadásul a korábbi néggyel ellentétben ezúttal bónuszpont nélkül maradt. A favorit litvánok a második félidőben érvényre juttatták papírformafölényüket. Folytatás egy hét múlva, október 31-én Lettország ellen Rigában.

Rögbi ENK: megvan a negyedik bónuszpontos magyar vereség

Negyedik mérkőzését is úgy veszítette el a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában, hogy egy bónuszpontot begyűjtött. Ahogyan az előző két hazai mérkőzésünkön – Lettország, majd a múlt héten Ciprus ellen –, úgy az eddig pont nélküli Andorra vendégeként is a hajrában kaptuk meg azt a célt, amely a vesztünket okozta (23–18). Legjobbjaink legközelebb ősszel lépnek pályára: Litvániát fogadjuk, majd utazunk Lettországba.

Rögbi ENK: Ciprus ellen is a hajrá lett a vesztünk

Harmadik mérkőzését is elveszítette a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában: legjobbjaink Százhalombattán kétpontos vereséget (15–17) szenvedtek Ciprustól. Legutóbbi hazai meccsünkön – tavaly november elején – a lettek ugyancsak a végjátékban fordítottak ellenünk, és nyertek 16–14-re. Ezúttal Collet Gergő öt sikeres büntetőjével a hét perces ráadás nagy részében nálunk volt az előny, ám a hajrában nagy rohamra induló, az utolsó pillanatban célt szerző vendégeket nem tudta megállítani a sokat hibázó és elfáradó hazai csapat. Folytatás a jövő héten Andorrában.

Rögbi ENK: a hajrákat nem bírtuk, hazai vereség a lettektől

A magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában – ez a sportági ötödosztálynak felel meg, ahová a legutóbbi sorozatban elért eredménye alapján jutott fel – Esztergomban kétpontos vereséget szenvedett Lettországtól. Együttesünk a hajrákat nem bírta: az első félidő ráadásában hét pontot hozott össze az ellenfél, a mérkőzés utolsó percében pedig azt a büntetőt értékesítette, amellyel fordított. Csapatunk így második mérkőzését is elveszítette, de bónuszpontot ezúttal is gyűjtött.

Rögbi ENK: négy magyar cél és vereség Vilniusban

Tisztes vereséggel kezdte meg szereplését a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában – ez a sportági ötödosztálynak felel meg, ahová a legutóbbi sorozatban elért eredménye alapján jutott fel csapatunk –, miután Vilniusban kilenc ponttal kapott ki a házigazda litvánoktól, de a négy célnak köszönhetően egy pontot azért begyűjtött. Folytatás november másodikán 14 órától Esztergomban Lettország ellen.

Rögbi ENK: Dánia lemondta a magyarok elleni playoffot

Bőhm Balázs, a Magyar Rögbiszövetség főtitkára arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy júniusi playoff ellenfelünk, Dánia anyagi okokra hivatkozva lemondta a magyarországi utazást – a tervezett büdzséjükbe nem fért bele plusz egy mérkőzés –, így legjobbjaink minden bizonnyal játék nélküli győzelemmel válthatnak osztályt az Európai Nemzetek-kupa következő, 2014–2016-os körére.

Rögbi ENK: legalább a becsületcél összejött Cipruson

Harminchárom pontos (46–13) vereséget szenvedett a magyar rögbiválogatott Cipruson a csoportelsőként veretlenül feljutó házigazdától, de mivel ettől az eredménytől függetlenül az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/C-csoportjában a második helyen zárt, a feljutásért playoffmeccset játszhat a divízió 2/B-ben utolsó előtti helyen végző dánokkal.

Rögbi ENK: Ausztria ellen elég volt egy félidei remeklés

A magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupájában 20–0-s első félidőt követőn tizenegy ponttal nyert a második játékrészre feltámadó Ausztria ellen. Legjobbjaink így öt győzelemmel és két vereséggel várják a selejtezősorozat utolsó, ciprusi mérkőzését – májusi vendéglátónk listavezetőként még veretlen –, ám az már a mai eredménytől függetlenül is biztos volt, hogy playoffot érő helyen végezünk, és júniusban játszhatunk a feljutásért, bár matematikailag akár még az első helyen automatikusan feljutó Ciprust is megelőzhetnénk.

Rögbi ENK: nagyon durván visszavágtunk Szlovéniának

A magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupájában 32 pontos győzelmet aratott Szlovénia ellen. Az esztergomi találkozón durván visszavágtunk szomszédainknak a Ljubljanában elszenvedett peches, egy évvel ezelőtti egypontos vereségért. Legjobbjaink hat meccs után 20 ponttal állnak, ezzel átvették a vezetést a csoportban a mieinknél két meccsel kevesebb játszó, favorit Ciprustól – hiszen célbónuszos lett a szombati sikerünk –, de nagy valószínűség szerint végleg leszakították magukról a mieink továbbjutására talán legveszélyesebb szlovénokat. Folytatás a tavasszal, Ciprus ellen idegenben, majd Ausztria ellen idehaza zárjuk a sorozatot április közepén.