Ökölvívás: visszavonul Pacquiao, indul az elnöki posztért hazájában

Vasárnap Toni Gongaza Fülöp-szigeteki színésznő, énekesnő, vlogger, tévés személyiség, magyarul helyi celebritás YouTube-csatornájának volt a vendége Manny Pacquiao, a világ egyetlen olyan ökölvívója, aki nyolc különböző súlycsoportban is világbajnoki övet tudott szerezni a profik között. S a vasárnapi műsor után már azt kell mondanunk: az egyetlen olyan korábbi ökölvívó... Pacquiao ugyanis bejelentette, végleg befejezi pályafutását, s indul hazája jövő évi elnökválasztásán.

Real: Azt sem tudom, ki a miniszterelnök, a golfot követem… – Bale

Gareth Bale-t, a Real Madrid futballistáját az angol The Telegraph próbálta kérdezni a napokban az angol politikai helyzetről, valamint egyéb témákról, ám a walesi elég egyértelművé tette, nem foglalkozik a golfon kívül szinte semmivel, és ahogy ő mondja, a „saját kis buborékában él”.

Olimpiai bajnok a győztesek és a vesztesek között is az önkormányzati választásokon

Vasárnap önkormányzati választásokat rendeztek hazánkban, amelyen számos korábbi, a pályafutását a távolabbi és a közelebbi múltban befejező egykori sportoló, jelenlegi sportvezető mérette meg magát. Alábbi összeállításunkban a teljesség igénye nélkül szedtünk össze néhány érdekes példát.

El: az Arsenal politikai ok miatt nélkülözheti ászát a döntőben

Az örmény Henrih Mhitarjan játéka kérdéses az Európa-liga-döntő előtt, amelyet Bakiban rendeznek meg, mivel Azerbajdzsán és Örményország között továbbra sincs megfelelő diplomáciai kapcsolat.

Spanyolország: Taróczy Balázs barcelonai főkonzul lesz

A Nemzeti Sport információi szerint a Barcelonában régóta sok időt töltő, erős helyi kapcsolatrendszert kiépítő Taróczy Balázs lesz a spanyol város főkonzulja.

Manchester City: Guardiolát bajba sodorta a politikai jelkép

Josep Guardiolát, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester City spanyol vezetőedzőjét 20 ezer fontra (7 millió forint) büntették politikai állásfoglalás miatt.

Túl kemények voltak az ország elnökével a pályán, börtön lett a vége

Egy burundi labdarúgóklub két alkalmazottja börtönbe került, mert a hírek szerint csapatuk tagjai túl kemények voltak az ellenféllel, amelynek soraiban ott volt az ország elnöke, Pierre Nkurunziza is.

Libéria: a Milan korábbi aranylabdása lett az elnök

George Weah, a Milan korábbi aranylabdás labdarúgója lett Libéria 25. elnöke, miután az első fordulót követően a kedden rendezett másodikban is legyőzte Joseph Boakait.

Játékossors: furcsa fordulat, itt folytatná Ronaldinho?

Brazil lapértesülések szerint Ronaldinho hosszú gondolkodás után eldöntötte, hol szeretné folytatni a pályafutását. A döntés sokakat meg fog lepni…

Képviselő lett a Négysáncverseny bajnoka, államfő lehet az aranylabdás

Tavasszal még úgy készült, hogy ott lesz a 2018-as pjongcsangi olimpián, azonban a parlamenti választás sikere új irányba terelte Jakub Jandát. A csehek összetett világkupa- és Négysáncverseny-győztes síugrója úgy döntött, a november 19-i, wislai nyitányon búcsúzik el a közönségtől, s  egy nappal később már a parlament első ülésszakán vesz részt.

La Liga: a katalán csapatok csatlakoznak a keddi sztrájkhoz

A spanyol labdarúgó-bajnokság katalán együttesei, így az FC Barcelona, az Espanyol és a Girona is csatlakozik a keddi általános katalóniai sztrájkhoz.

Kettéhasított ikerfalvak: bilincsbe vert futballista, álnéven játszó szökevény

Kettéhasított ikerfalvak, szívbe vájt felezővonal: a ma is magyarlakta Nagyszelmencet Csehszlovákiához, a vele összenőtt Kisszelmencet a Szovjetunióhoz csatolta a politika – az elválasztott családok tragédiáját még mindig nehezen megemésztő két szomszéd település hatvan évig nem játszott egymással mérkőzést; a szögesdróton átjutó játékost elkapták, és bilincsbe verve hurcolták végig az utcán. Helyszíni riport.

Paraguay: Chilavert elnök akar lenni 2023-ban

José Luis Chilavert 74-szeres válogatott labdarúgó 2023-ban indulna a paraguayi elnökválasztáson.

Venezuela: Maradona katonának állna az elnök seregében

Katonai egyenruhára cserélné az edzői trikót Diego Maradona, a világbajnok argentin labdarúgó, ha Venezuelában komolyra fordulnának a dolgok, ráadásul az ellenzék által hevesen ostromlott Nicolás Maduro elnök seregébe jelentkezne önkéntesként. Ezt maga Maradona közölte kedden a Facebook internetes közösségi portálon.

MOB: A politikai vezetés továbbra is támogat – Borkai

Borkai Zsolt úgy érzi, jó eséllyel indul a MOB május 2-i tisztújító közgyűlésén, de akkor sem lennének „álmatlan éjszakái”, ha mást választanának meg az olimpiai bizottság elnökének.

„A korrupció fővárosa” - itt dolgozik manapság Romário

Brazíliavárost, az ország fővárosát, egyben politikai központját rengeteg brazil szívből gyűlöli. Innen ostorozza a korrupciót Romário is, a nép kedvenc tizenegyese.

Téli olimpia: a német államelnök bojkottálja a szocsi játékokat

Joachim Gauck német államelnök bojkottálni fogja a szocsi téli olimpiát – írta meg a Spiegel, amely szerint a politikus az Oroszországban fennálló emberjogi kihágásokat és az ellenzék elnyomását kifogásolja, és ez ellen tüntet távolmaradásával.

Létesítmény: újabb 21 milliárd a stadionok fejlesztésére - sajtóhír

Újabb futballstadion-fejlesztési program koncepciójáról tárgyalt a kormány – értesült a Népszabadság.

Figo egy bankrablóval szállna be a zimbabwei fémbizniszbe

Portugáliában nagy port vert fel, hogy az egykori labdarúgó, Luis Figo feltűnt Zimbabwéban a múlt héten. Mindössze 24 órát töltött az afrikai országban, ahol a fémbizniszben akart befektetni.

Olimpia 2020: kényszeredett kínai gratuláció Japánnak

Kényszeredetten ugyan, de gratulált Kína a 2020-as nyári olimpia megrendezésének jogát elnyerő Tokiónak.