Asztalitenisz-vb: mindkét csapatunk Japánnal került egy csoportba

Csengtuban, a pénteken kezdődő csapat-világbajnokság helyszínén elkészítették a csoportbeosztást. A nagycsapatok közül női válogatottunk – amely az utolsó pillanatban három játékosra szűkült, miután az elutazás előtt Nagyváradi Mercédesz koronavírus-tesztje pozitív lett – és férfi együttesünk is Japánnal került egy csoportba.

Asztalitenisz: férficsapatunk kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt

A vártnál nehezebben, de sikerült, férfiválogatottunk is kvalifikálta magát a szeptember végén kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra.

Asztalitenisz: Ni Xialian lesz Póta ellenfele a nyolcaddöntőben

Póta Georgina a kínai származású, luxemburgi színekben versenyző Ni Xialiannal játszik majd a nyolcaddöntőben a hétvégén sorra kerülő asztalitenisz Európa Top 16-bajnokságon a svájci Montreux-ben.

Asztalitenisz: ismét Budapesten a „kopogós” Európa-bajnokság

A tavalyi évhez hasonlóan ismét Magyarország rendezi a kopogós asztalitenisz Európa-bajnokságot, az idei versenyre szombaton és vasárnap kerül sor Budapesten, a III. kerületi High Life Sportban.

Asztalitenisz: Majoros Bence 84 helyet javított a világranglistán

Majoros Bence 84 helyet javított előző havi pozícióján az asztaliteniszezők világranglistáján.

Videó: ilyen ütésekkel pingpong-vb-t nyerhet Pálos

A vasárnap megrendezett kopogós országos bajnokság döntőjében Lőrinczi Róbert 3:0-ra legyőzte Pálos Pétert, a mérkőzés legszebb ütését azonban londoni paralimpiai bajnokunk mutatta be.

Videó: pingpongasztal, futball-labda, hihetetlen mozdulatok

Hasonló mint a teqball, ám hagyományos pingpongasztalon játsszák. Nem hivatalos sport, de egyes berkeken belül mégis annak tekintik. Az aranylabdás Michael Owen csak ennyit fűzött hozzá: Ezt nevezem én egészen egyedi fejtenisznek!

Rio 2016: ilyen pingpongütést is csak az olimpián látni!

A japánok egészen a döntőig meneteltek a riói olimpián az asztaliteniszezők csapatversenyében, köszönhetően többek közt Josimura Maharunak, aki a németek ellen bemutatta az alábbi ütést.

Asztalitenisz: elképesztő nyerő, megkerülte a labda az asztalt

Gyermekkorunkban már felvilágosítottak minket, hogy varázslók csak a mesében léteznek. Most azonban kiderült, hogy olykor a pingpongasztal mellett is előfordulnak.

Videó: látta már, hogyan készültek régen a pingponglabdák?

Ugye az ön gyerekkorából sem maradt ki az asztalitenisz? Tudta, hogy a mosonmagyaróvári gyárban a hatvanas években több mint ötmillió labdát gyártottak évente? A 24.hu elővette a Pathé-filmgyár 1965-ös felvételét, amelyből kiderül, hogyan készültek fél évszázaddal ezelőtt a pingponglabdák Mosonmagyaróváron.

Asztalitenisz: csak Budapest pályázik a 2019-es egyéni vb-re

Budapestnek egyedüli pályázóként jó esélye van a 2019-es egyéni asztalitenisz-világbajnokság megrendezésére.

Kínai titok, vagy csak a kultúrák különbsége?

Mint minden sportágban, az asztaliteniszben is központi kérdés az edzőképzés, hiszen az eredményesség egyik kulcsa, hogy a kezdőktől egészen a válogatottakig megfelelő szakemberek irányítsák a munkát. Éppen ezért volt fontos, hogy a múlt hétvégi budapesti world tour-verseny után a magyar főváros adott otthont az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) edzői szemináriumának.

Videó: hipnotikus – pingpong az űrben, vízlabdával

Gondolkodott már azon, hogyan ünnepelné az űrben töltött 300. napját? Scott Kelly űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson különleges pingpongozással tette emlékezetessé a jeles napot.

Asztalitenisz: kikapott a Postás SE és a Szekszárd is

A Postás SE és a Szekszárd is kikapott idegenben a pénteki első mérkőzésen az asztalitenisz női ETTU Kupa negyeddöntőjében.

Videó: ez az év pingpongpontja? Hihetetlen labdamenet

Könnyen lehet, hogy az év pontját játszotta Hszü Hszin és Csu Lin-feng az asztaliteniszezők kínai Szuperligájában. A labdamenetet látva felvetődik a kérdés: létezik ennél magasabb színvonal?

Asztalitenisz: hihetetlen poén – 91 ütésig gyötörték egymást

Hihetetlen asztaliteniszmeccset játszott egymással Adrien Mattenet és Pär Gerell az asztalitenisz World Tour cseh állomásán. A két sportoló a videón látható labdamenetben 91 ütésig küzdött.

Videó: elképesztő menetben oktatták az olimpiai bajnokot

Ha hinni akarunk a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség értékítéletének, akkor bizony az évszázad labdamenetét játszotta két kínai, Ma Lung és Fang Po a Szucsouban megrendezett világbajnokság döntőjében.

Videó: olimpiai bajnokot is becsaptak már ezzel a pingpongtrükkel

A NexyUSA.com nevű asztaliteniszklub két játékosa mérkőzésének egyik labdamenete látható az alábbi videón. A poén után a becsapott fél sokáig nem hitte el a történteket.

Asztalitenisz: könnyed Pénzügyőr-győzelem az Extraligában

A Pénzügyőr 6–2-es győzelmet aratott a vendég Soltvadkert ellen a női asztalitenisz Extraliga vasárnapi egyetlen mérkőzésén.

Asztalitenisz: sima Postás-siker a szlovák csapat ellen

A Postás SE női asztalitenisz-csapata magabiztosan győzte le hétfőn a szlovák Malackyt a Klubcsapatok Szuper Ligájában.


Kézilabda Eb: Tudta-e?