Rio 2016: kitüntették az eredményes olimpikonokat és paralimpikonokat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken kitüntette a Rio de Janeiró-i olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt magyar sportolókat és edzőiket.

Paralimpia: színkavalkád és látványos tűzijáték a záróünnepségen – képek

Vasárnap befejeződtek a riói paralimpia küzdelmei. A házigazda Brazília – akárcsak az épek versenye után – ezúttal is látványos show-val készült a záróünnepségre. Az eseményen a magyar zászlót a mieink egyetlen aranyérmét nyerő úszó, Tóth Tamás vitte.

Paralimpia: hatodik lett az utolsó magyar induló

A súlylökő Kálmán Krisztina a hatodik helyen végzett az F32-es sérültségi kategória döntőjében a paralimpia szombati versenynapján, s ezzel a magyarok befejezték szereplésüket Rio de Janeiróban.

Gyász: elhunyt a riói paralimpikon, aki a versenyen bukott

Kórházba szállítás után meghalt Bahman Golbarnezad iráni parakerékpáros a riói paralimpia szombati versenynapján.

Paralimpia: Tóth Tamás viszi a zászlót a záróünnepségen

A küldöttség eddigi egyetlen aranyérmese, Tóth Tamás viszi majd a magyar zászlót a riói paralimpia vasárnap esti záróünnepségén, a Maracana Stadionban.

Paralimpia: történelmi súlyt győzött le az erőemelő – videó

A riói paralimpia legerősebb embere lett Sziamand Rahman. Az iráni erőemelő történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy sikeres gyakorlatot hajtott végre 310 kilogrammal a +107 kilogrammosok küzdelmeiben.

Paralimpia: csak üldöztük Kínát, ezüstérmes a női tőrcsapat

Ezüstérmesként végzett a riói paralimpián a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású magyar kerekesszékes tőrcsapat, miután a döntőben 45:28-ra kikapott a favorit Kínától.

Paralimpia: megvan az első magyar aranyérem! Tóth Tamás megcsinálta!

Tóth Tamás aranyérmet nyert a riói paralimpián a 100 méteres hátúszók versenyében. Az esti programban Vereczkei Zsolt az S5-ös sérültségi kategóriában bronzérmes lett 50 méter háton a riói paralimpián. A rutinos úszó hetedik olimpiáján vesz részt – ezúttal szabadkártyával indulhatott –, mindegyiken sikerült érmet szereznie, sor ezúttal sem szakadt meg.

Paralimpia: óriási meccsen magyar bronzérem párbajtőrben

A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla alkotta kerekes székes vívócsapatunk bronzérmet szerzett a női párbajtőrcsapatok versenyében a riói paralimpián, miután a harmadik helyért vívott csütörtök esti mérkőzésen egy tussal legyőzte Lengyelországot.

Paralimpia: Sors és Konkoly is bronzérmet nyert 100 pillangón!

A 2008-ban és 2012-ben aranyérmet szerző Sors Tamás, valamint a 14 éves Konkoly Zsófia bronzérmet nyert a riói paralimpia csütörtöki versenynapján 100 méteres pillangóúszásban. Ugyancsak a harmadik helyen végzett a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla alkotta kerekes székes vívócsapatunk a női párbajtőrcsapatok versenyében. 

Paralimpia: Sors a legjobb idővel döntős, négy között a női párbajtőr csapat

Sors Tamás a legjobb idővel került be a 100 méteres pillangóúszás esti döntőjébe a riói paralimpia csütörtöki versenynapján, a kerekesszékes vívóknál pedig elődöntős a női párbajtőr csapat.

Paralimpia: újabb ezüst, Suba Róbert a dobogó 2. fokán!

A második helyen végzett Suba Róbert a KL1-es sérültségi kategória 200 méteres parakajak döntőjében a riói paralimpián.

Paralimpia 2016: „Családi rendezvény lett az esemény”

Philip Craven, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke szerint pénzhiány okozza a doppingszűrési rendszer hiányosságait.

Paralimpia: Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes tőrben

Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet nyert a kerekes székes vívók A sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szerdai napján.

Paralimpia: Krajnyák és Osváth elődöntős!

Krajnyák Zsuzsanna és Osváth Richárd bejutott a legjobb négy közé a kerekes székes vívók tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szerdai versenynapján.

Paralimpia: a korábbi F1-es pilóta harmadik aranyát nyerte

Harmadik paralimpiai aranyérmét nyerte meg az olasz Alex Zanardi, aki ezúttal a férfi országúti kerékpár H5-ös kategóriájában végzett az időfutamverseny első helyén.

Paralimpia: remek parakajak; négy negyeddöntős vívásban

Remekül mutatkoztak be szerdán a magyar versenyzők a parakajak paralimpiai debütálásán, a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas Lagúnában.

Paralimpia: négy-négy ezüstnél és bronznál járunk félidőben

Nyolc éremnél – négy  ezüstnél és négy bronznál – tart a magyar csapat a riói paralimpia félidejében.

Paralimpia 2016: Krajnyák Zsuzsanna a 4. helyen végzett

Krajnyák Zsuzsanna elvesztette a bronzmérkőzést, így a negyedik helyen zárt az A sérültségi kategória párbajtőr egyéni küzdelmében a riói paralimpia keddi versenynapján, a kerekesszékes vívók viadalán.

Paralimpia 2016: Csonka András ezüstérmet szerzett

Csonka András ezüstérmet szerzett a riói paralimpia asztalitenisz-versenyének S8-as kategóriájában, mivel a döntőben három szettben kikapott a kínai címvédő Csao Suajtól. Major Endre az S11-es kategóriában negyedikként végzett.


Kézilabda Eb: Tudta-e?