Paralimpia: bélyegre került az érmes Novák Károly-Eduárd

A tokiói paralimpián érmet szerzett romániai sportolókat ábrázoló bélyegeket hozott forgalomba a Romfilatelia. A 9 lejes (635 forintos) értékű bélyegek egyike a pályakerékpározás egyéni üldözőversenyében ezüstérmes Novák Károly-Eduárd ifjúsági- és sportminiszert, a másik a bronzérmet szerző Alexandru Bologa látássérült cselgáncsozót ábrázolja.

Paralimpia: Amarilla üzeni Amynek, vele készült az első bajnok-selfie

Mi a közös Ekler Lucában és Veres Amarillában? Nos, mind a ketten történelmet írtak a tokiói paralimpián. Sportágukban mind a ketten az első nők, akik aranyérmet nyertek magyar színekben, előbbi távolugrásban, utóbbi párbajtőrvívásban. És persze mind a ketten példaképek lettek – erről árulkodnak a hozzájuk érkezett, megszámlálhatatlan mennyiségű üzenetek. 

Paralimpia: Pap Bianka világcsúcsot döntött sírásban

Pap Bianka és Konkoly Zsófia egymást hajszolta bele a sikerbe Tokióban. A paralimpián egyaránt egy aranyérmet és két ezüstérmet szerző két úszó felnéz egymásra, és ugyanúgy megkönnyezték a másik győzelmét, ahogy a sajátjukat. Minderről az NSO Tv-nek beszéltek a paralimpikonok itthoni ünnepélyes fogadásán. 

Paralimpia: az aranyérmes Kiss Péter Pált buli várja a falujában

Kedden ünnepélyes keretek között köszöntötték a magyar parasport aranycsapatát – ahogy Szabó László, a Magyar Paralimpiai Biztottság elnöke nevezte a Tokióban hét aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot szerző magyar küldöttséget. Az NSO Tv a paralimpiai bajnokok közül Kiss Péter Pállal és Illés Fannival beszélgetett. 

Szabó László: Sosem volt még ilyen erős a magyar parasport

A záróünnepséggel véget ért a XVI. Paralimpiai Játékok, elaludt a láng, a magyar bizottság elnöke szerint a Tokióban remekül szereplő magyar küldöttség a magyar parasport aranycsapatának tekinthető.

Paralimpia 2020: reggeli bronzzal zártak a magyarok Tokióban

Az utolsó versenynapunkra is jutott dobogós helyezés a tokiói paralimpián, legutóbb 1984-ben volt ennél sikeresebb a küldöttségünk.

Paralimpia 2020: a kajakos Varga Katalin bronzéremmel nyitotta az utolsó napot

Varga Katalin kajak 200 méteren, a KL2-es kategóriában bronzérmet szerzett a tokiói paralimpián, miután remekül versenyezve, 52.622-es idővel a harmadik helyen végzett az A-döntőben.

Paralimpia 2020: Ekler Luca döntős 400 m síkfutásban

Ekler Luca a várakozásnak megfelelően biztosította helyét a 400 méteres síkfutás szombati döntőjében a tokiói paralimpián.

Paralimpia 2020: Ocelka nyolcadik az országúti mezőnyversenyben

A kerékpáros Ocelka Róbert – guide-jával, Nagy Gergellyel – a nyolcadik, Wermeser Zsombor a 14. helyen végzett kategóriája országúti mezőnyversenyében a tokiói paralimpián.

Paralimpia 2020: Pap Bianka ezüstérmes 200 vegyesen

Csütörtöki aranyérme után egy nappal Pap Bianka már újra versenyzett, ezúttal 200 méter vegyesúszásban, amelynek döntőjében 2:26.12-es idővel másodiknak ért célba, így ezüstérmet szerzett.

Paralimpia 2020: Biacsi Ilona ötödik, Biacsi Bernadett nyolcadik 1500 méteren

Biacsi Ilona az ötödik, Biacsi Bernadett a nyolcadik helyen végzett 1500 méteren a tokiói paralimpián – számolt be róla az MTI.

Paralimpia 2020: arany, ezüst: megint dupláztak a magyarok

Két szép magyar siker született Tokióban, kajak-kenuban Kiss Péter Pál aranyat, az úszó Pap Bianka ezüstöt szerzett a paralimpián, küldöttségünk már tizenöt éremnél jár.

Paralimpia 2020: Adámi Zsanett hetedik 50 méteres hátúszásban

Adámi Zsanett a hetedik helyen végzett 50 méteres hátúszásban a tokiói paralimpián.

Paralimpia 2020: rekordmennyiségű arany a mieinktől

Amióta azonos helyszínen rendezik az olimpiai és a paralimpiai játékokat (1988, Szöul), azóta az idei tokiói paralimpián szerezték a legtöbb aranyérmet a magyar paralimpiai csapat tagjai.

Paralimpia 2020: Konkoly Zsófiáé a magyar csapat ötödik aranyérme

Az úszó Konkoly Zsófia két ezüstérmet már szerzett a tokiói paralimpián, fantasztikus teljesítményét pedig csütörtökön megkoronázta azzal, hogy fő számában, száz méter pillangón aranyérmet szerzett az S9-es kategóriában.

E-sport: korábbi profi Valorant-játékos nyert aranyat a paralimpián

A korábbi profi VALORANT-játékos, az ausztrál Rowan Crothers diadalmaskodott 50 méter gyorsúszásban a tokiói paralimpián az S10-es kategóriában – hívta fel a figyelmet esport1.hu.

Paralimpia 2020: máris itt a 11. érem – Konkoly Zsófia úszása ezüstöt ért

Konkoly Zsófia második helyen végzett a 200 méteres vegyes úszás döntőjében a tokiói paralimpián az S9-es kategóriában, így megszerezte a magyar küldöttség tizenegyedik érmét és saját második ezüstjét.