-->
Paralimpia 2024: sportlövőé az első magyar kvóta

Rescsik Csaba a parasportlövők franciaországi világkupaversenyén megszerezte Magyarország első kvótáját a 814 nap múlva rajtoló 2024-es párizsi paralimpiára – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Úszás: gyermeket vár a paralimpiai bajnok Illés Fanni

Gyermeket vár Illés Fanni paralimpiai ranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok úszó, várhatóan azonban a jövő évi világbajnokságon és a párizsi játékokon már újra ott lesz a medencében.

Sportrádió: Szvitacs Alexa három számban is asztalhoz állna Párizsban

Szvitacs Alexa asztaliteniszező számára a novemberi világbajnokságon lesz a fókusz ebben az évben. A 2024-es párizsi paralimpián pedig három számban is rajthoz állna – beszélt erről a Sportrádiónak.

Téli paralimpia: Dumity Richárd 16. lett szlalomban

A második futamban elsőként indult, és végül a 16. helyen végzett az alpesi sí szlalom versenyszámában Dumity Richárd, a pekingi paralimpia egyetlen magyar indulója.

Dumity Richárd életmentő műtét után jutott el a paralimpiáig

Hazánk hetedik téli paralimpikonja, az alpesi síző Dumity Richárd sikerrel mutatkozott be Pekingben – már túl van az óriás-műlesikláson, vasárnap pedig szlalomban méreti meg magát. A Nemzeti Sportnak elmesélte, milyen rögös út vezetett idáig, és hogy akaraterejével hogyan gyűrte le az akadályokat.

Paralimpia: fogságba esett az apja, visszalép a versenytől az ukrán biatlonos

Visszalép a versenyektől az egyik ukrán induló a pekingi téli paralimpián – jelentette a CBC. A biatlonos Anasztaszija Laletina azután döntött így, hogy apja, aki az ukrán hadseregben szolgál, orosz fogságba esett.

Téli paralimpia: igazi Hütte-hangulat a pekingi lejtőkön

Miközben a hódeszkaversenyeknek otthont adó lejtők tövében tombol a központilag megszervezett buli, a magyar alpesi síző Dumity Richárd csütörtökön óriás-műlesiklásban kezdi meg a versenyzést.

Téli paralimpia: Ráérek a rajt előtt izgulni – Dumity Richárd

Már mentálisan is hangolódik a paralimpiára egyetlen indulónk, az alpesi síző Dumity Richárd, aki szerint ha a higgadtságát a csütörtöki és a szombati versenyen is meg tudja őrizni, nem lesz gond.

Téli paralimpia: magyar felügyeli mindkét döntőt Pekingben

Akárcsak a téli olimpián, a paralimpián is a magyar Belleli Lajos felügyeli a curling statisztikai hátterét, és jó esély van arra, hogy a jövőben a magyar válogatott is ott legyen a legjobbak között.

Fülöp Attila: A parasport érték, fontos, hogy kirakatban van

A szociális ügyekért felelős államtitkár gondolkodásunk akadálymentesítéséről, a bezárkózás helyetti közösségépítésről és közös nyelvünkről, a futballról.

Téli paralimpia: elképesztő küzdőszellem, a parahoki is kemény hoki

A címvédő Egyesült Államok meglepetésre simán legyőzte Kanadát a paralimpia első játéknapján parajégkorongban, de nem lenne meglepő, ha a pekingi döntőben ugyanez a két csapat újra találkozna.

Téli paralimpia: megnyitották a pekingi játékokat

Pénteken a megnyitóval elkezdődött a téli paralimpia Pekingben, amelyen az alpesi síző Dumity Richárd képviseli hazánkat. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint nemcsak a pályán, de diplomáciai szempontból is sikeres rendezvény elé nézünk.

Paralimpia: Mostanra oldódott a hangulat Pekingben – Urr Anita

Miután a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) korábbi döntését megváltoztatva csütörtökön kizárta az orosz és fehérorosz sportolókat a pénteken (ma) kezdődő pekingi téli paralimpiáról, oldódott a hangulat a helyszínen – írja az MTI.

Paralimpia: megérkeztek az ukrán versenyzők Pekingbe

Szerdán megérkeztek Pekingbe az ukrán paralimpikonok, akik a hazájuk elleni háború miatt csak késve tudtak elutazni – írja az MTI.

Paralimpia 2022: indulhatnak az oroszok, de az éremtáblázatról lemaradnak

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) szerdai döntése nyomán az orosz, valamint a fehérorosz sportolók is semleges színekben vehetnek részt a pénteken kezdődő pekingi paralimpiai játékokon.

Paralimpia: szerdán megérkezhetnek az ukrán versenyzők Pekingbe

Már úton vannak Peking felé, és várhatóan szerdán megérkeznek a paralimpia helyszínére az ukrán sportolók – írja az MTI.

Paralimpia: kérdéses az ukránok elutazása Pekingbe

Egyelőre nem tudtak elutazni a pénteken kezdődő pekingi paralimpiára az ukrán sportolók az országuk ellen folyó orosz hadművelet miatt – írja az MTI.

Magyar Parasport Napja: koszorúzás, mécsesgyújtás és eskütétel

A belvárosi Olimpia Parkban a Paralimpiai Bajnokok Falánál kedden délelőtt koszorúzással és mécsesgyújtással kezdődött meg a Magyar Parasport Napjának rendezvénysorozata – írja az MTI. Kora délután letette a paralimpiai esküt az alpesi síző Dumity Richárd, aki egyedül képviseli hazánkat a pekingi téli paralimpián.

Paralimpia: Parsons maradt a nemzetközi bizottság elnöke

Újraválasztották a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöki posztján a brazil Andrew Parsonst, aki így további négy évig irányítja a szervezetet.

Paralimpia 2024: a rendezők rekord jegyeladásra készülnek

A 2024-es paralimpia szervezői abban bíznak, hogy hárommillió jegyet sikerül értékesíteniük majd az eseményre, amivel rekordot döntenének.


Kézilabda Eb: Tudta-e?