Jégkorong-vb: a finnek és a kanadaiak is négy közé jutottak

Kanada hosszabbításban 2–1-re legyőzte az Orosz csapatot, míg Finnország 1–0-s sikert ért el a csehekkel szemben a Rigában zajló jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében. Így az is eldőlt, hogy Kanada Németországgal, Finnország az Egyesült Államokkal küzd meg a döntőbe jutásért.

Tokió 2020: mutatjuk, mi szól majd az orosz himnusz helyett

Csajkovszkij 1. zongoraversenye lesz az orosz himnusz az idén nyárra halasztott tokiói olimpia eredményhirdetésein – adta hírül az MTI.

Női kézi: három csere a magyar keretben az oroszok elleni meccs előtt

Mint ismert, a magyar női kézilabda-válogatott kijutott az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára, miután legyőzte Szerbiát szombaton az olimpiai selejtező győri csoportjának 2. fordulójában és az Orosz csapat is nyerni tudott Kazahsztán ellen. A selejtező utolsó meccsét az olimpiai címvédő oroszok ellen vívja a válogatott, a keretben három változás is történt.

Női kézi olimpiai sel.: a magyar és az orosz válogatott is kijutott Tokióba

A magyar női kézilabda-válogatott Szerbia elleni győzelme után már csak az olimpiai címvédő orosz csapat Kazahsztán elleni sikere kellett ahhoz, hogy hivatalosan is kijelenthessük: tokiói résztvevő a magyar válogatott! Meglett, még ha kicsit nehezebben is a vártnál...

Férfi kézi-vb: két szegedi megmentette Szlovéniát a svédek ellen

A várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát vívott egymással Svédország és Szlovénia az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság péntek esti rangadóján, és végül nem is jutottak döntésre – nagyon kicentizett szlovén egyenlítés után a vége iksz (28–28). A másik késő esti mérkőzésen Norvégia magabiztosan (36–23) múlta felül Algériát. Korábban Franciaország megőrizte veretlenségét, miután nagy csatában 28–26-ra legyőzte Izlandot. Ugyanebben a csoportban Portugália négy góllal megverte Svájcot, míg a másik hatosban a házigazda Egyiptom és az orosz csapat is fölényes győzelmet aratott.

Téli olimpia: elképesztő hokidöntőben nyert az Orosz csapat!

Az Orosz csapat nyerte meg a férfiak jégkorongtornáját a pjongcsangi téli olimpián, miután a döntőben hosszabbításban 4–3-ra legyőzte Németországot.

Téli olimpia: először nyertek a németek, Kanadát kiejtve döntősök!

A pjongcsangi téli olimpia egyik legnagyobb meglepetéseként a német jégkorong-válogatott 4–3-ra legyőzte Kanadát a férfiak tornáján, és ezzel bejutott a döntőbe.

Téli olimpia: az oroszok egy perc alatt eldöntötték a hokirangadót

Elsőként az Orosz csapat jutott be a döntőbe a férfi jégkorongtornán a pjongcsangi téli olimpián, miután 3–0-ra legyőzte Csehországot.

Téli olimpia: mindkét elődöntő 5–0-val ért véget a női hokitornán

Az előző két olimpiához hasonlóan Pjongcsangban is Kanada–Egyesült Államok döntőt rendeznek a női jégkorongtornán.