Női kézi: Trefilov szerint a nulláról kezdi a felkészülést az olimpiai selejtezőre az orosz válogatott

A 2016-os olimpián győztes orosz női kézilabda-válogatott „nulláról” vág neki a tokiói játékok előkészületeinek – jelentette ki a korábbi sikerkapitány, Jevgenyij Trefilov.

Női vízilabda: a hollandokat is legyőzte, tornagyőztes a magyar válogatott

Az ötkarikás játékokra már az elődöntőben kvalifikáló magyar női vízilabda-válogatott 13–11-re legyőzte Hollandiát az olimpiai selejtezősorozat fináléjában.

Legyőzték az olaszokat, kijutottak az olimpiára női vízilabdázóink!

Megvan! A magyar női vízilabda-válogatott 13–10-re legyőzte Olaszországot az olimpiai selejtezősorozat elődöntőjében, ezzel amellett, hogy bejutott a torna vasárnapi döntőjébe – ahol Hollandia lesz az ellenfele –, kvalifikálta magát a 2020-ról 2021-re elhalasztott tokiói olimpiára.

Asztalitenisz: elhalasztották az olimpiai selejtezőt

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) a koronavírus-járvány miatt februárról áprilisra halasztotta a tokiói olimpia egyéni európai selejtezőjét.

Női vízilabda: egy meccsen múlik a tokiói kvóta megszerzése

A magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai kvótaszerzésért ugrik medencébe keddtől vasárnapig Triesztben, a sorsdöntő meccs szombaton vár a csapatunkra.

Tokió 2020: kész a sportlövők selejtezős menetrendje

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elfogadta a Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) tervezetét a tokiói olimpia kvalifikációs küzdelmeinek folytatására.

Női kézi: megvan a győri olimpiai selejtező új időpontja

Döntött a Nemzetközi Kézilabda-szövetség is: az eredetileg március 20–22. között Győrben megrendezésre kerülő női olimpiai selejtezőtornát új időpontban, 2021. március 19–21-én rendezik. 

Tokió 2021: a szövetségek feladata a kvalifikációs szabályzatok átdolgozása

A tokiói olimpia elhalasztása a kvalifikációs menetrend záró szakaszát is felborította, de a már megszerzett kvóták érvényesek a jövő évi játékokra. Azt, hogy a még kiadókat mikor lehet begyűjteni, képlékeny, mi mindenesetre „nyertünk” egy kvalifikációs versenyt: kajak-kenuban az európai versenyzőknek jövő tavasszal a szegedi világkupa kínálja majd az utolsó esélyt az ötkarikás részvételre. A Magyar Nemzet összeállítása.

Tokió 2020: jövő június végéig lezárul a selejtezős időszak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) véglegesítette az idén nyárról jövőre halasztott tokiói játékok kvalifikációs időszakának zárását, amely 2021. június 29-én lesz. Az utazó sportolók végleges névsorát jövő július 5-ig kell majd leadni.

Atlétika: decemberig felfüggesztették az olimpiai kvalifikációs időszakot

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) április 6-tól november 30-ig felfüggesztette az olimpiai kvalifikációs időszakot. Ez idő alatt így nem lehet szinteket teljesíteni a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztott tokiói olimpiára, illetve az ebben a periódusban sorra kerülő versenyek eredményei nem számítanak bele a világranglistákba, melyek közlését egyébként fel is függesztették.

Kézilabda: szeptemberre halasztották a női BL budapesti négyes döntőjét!

Az Európai Kézilabda-szövetség újabb tanulmányt készíttetett a koronavírus-járvány terjedése kapcsán, melyben arra jutottak, valószerűtlen, hogy májusban újraindulhatnának a nemzetközi kupasorozatok. Az EHF közleményében megerősíti, szeptemberre kerül át a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője, míg a férfiak augusztus végén csaphatnak össze Kölnben.

Női kézi: Ki kell jutnunk az olimpiára, ez a fő cél – Novák András

Elvárás a Magyar Kézilabda-szövetség részéről, hogy a női válogatott megszerezze az olimpiai kvótát és ott legyen a tokiói játékokon, erről Novák András, az MKSZ operatív igazgatója beszélt az M4 Sport Kézilabda-magazinjában. 

Női kézi: Nagy fejtörést okozott a jó formája – Danyi a kimaradó Szikoráról

Mint arról beszámoltunk, kihirdette a március 20. és 22. közötti olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott keretét Danyi Gábor és Elek Gábor. Előbbi a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatbán beszélt a sérülés miatt kimaradó Tomori Zsuzsanna pótlásáról, illetve a keretszűkítés áldozatául esett Szikora Melindáról is.

Női kézi: kihirdették a szűkített keretet az olimpiai selejtezőre

Kihirdette a március 20. és 22. közötti olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott keretét Danyi Gábor és Elek Gábor – számolt be róla a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos honlapja. A 19 fős keretből 16 játékost nevezhet majd a kapitánypáros a győri tornára, amelyen Oroszországgal, Szerbiával és Kazahsztánnal találkozik a nemzeti csapatunk.

Vízilabda: májusra halasztották a női olimpiai selejtezőtornát

A koronavírus veszélye miatt májusra halasztják a női olimpiai vízilabda-selejtezőtornát, amelyet jövő vasárnaptól rendeztek volna meg az olaszországi Triesztben.

Női kézi: a szerbek és az oroszok is bő keretet hirdettek az olimpiai selejtezőre

Egy hónappal a március 20. és 22. között Győrben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtező előtt mindkét európai riválisunk, Oroszország és Szerbia is megnevezte 28 fős bő keretét.

Női kézi: az M4 Sport közvetíti a válogatott olimpiai selejtezőit

Hosszas tárgyalássorozat után a közmédia megállapodott a jogtulajdonossal, így az M4 Sport élőben közvetíti március 20. és 22. között Győrből a női kézilabda olimpiai selejtezőtornát, amelyről Danyi Gábor és Elek Gábor együttese kvalifikálhatja magát a nyári tokiói olimpiára – derül ki a csatorna és az MKSZ közleményéből.

Jégkorong: „Remélhetőleg Románia legyőzése után beleállunk a britekbe”

Felkészülési mérkőzéseken már bizonyíthattak, de téttel járó tornán a nottinghami olimpiai előselejtezőn vesznek részt először a magyar jégkorong-válogatottal. Szabó Bence és Tóth Richárd is megtalálta a helyét a csapatban. 

Jégkorong: rajt sima sikerrel az olimpiai selejtezőtornán

A várt papírforma-győzelemmel kezdte meg szereplését a Nottinghamben zajló olimpiai selejtezőn a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely 4–1-re győzött Észtország ellen. Szombat délután a ma este még a házigazda Nagy-Britanniával játszó Romániával folytatják a mieink.