Párizs 2024: harmadik olimpiai aranyát vette célba Kipchoge

Eliud Kipchoge, a maratonfutás kétszeres olimpiai címvédője azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 2024-es párizsi olimpián harmadik ötkarikás diadalát is megszerzi.

Párizs 2024: magyarok tesztelték a kajak-kenu pályát

Kedvező tapasztalatokat szerzett Varga Ádám olimpiai ezüstérmes kajakos a 2024-es párizsi játékok kajak-kenu pályáján – írja a Magyar Távirati Iroda.

Párizs 2024: decemberben kezdődik a jegyértékesítési program

A 2024-es párizsi olimpia szervezői bejelentették, hogy decemberben kezdődik a jegyértékesítési program.

Párizs 2024: ötödik olimpiájára hajt az orosz kardvívó

A női kardvívás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, az orosz Szofija Velikaja ott akar lenni a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon is – írja az MTI.

Párizs 2024: felújítják a négy sportágnak otthont adó Concorde teret

Felújítják a 2024-es párizsi olimpiára az egyik központi helyszínként szolgáló Concorde teret – írja a Magyar Távirati Iroda.

Olimpia: kevesebb autó, több tömegközlekedés a párizsi szervezők célja

A 2024-es párizsi olimpia szervezőinek célja, hogy az eddig megszokotthoz képest kevesebb autó és busz szolgálja ki az akkreditált embereket, és a játékok résztvevői inkább a francia főváros tömegközlekedési rendszerét használják – írja a Magyar Távirati Iroda.

Párizs 2024: eltilthatják az orosz és a fehérorosz sportolókat

Oroszország ukrajnai háborúja nyomán eltilthatják az orosz és a fehérorosz sportolókat a 2024-es párizsi olimpiától Craig Reedie, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja szerint.

Cselgáncs: Varga Brigitta 3. helye az olimpiai kvalifikáció nyitányán

A 63 kilogrammos Varga Brigitta bronzérmet nyert az ulánbátori Grand Slam-viadalon, amely a cselgáncsozók olimpiai selejtezősorozatának első állomása volt.

Cselgáncs: Ulánbátorban indul az olimpiai selejtezősorozat

Pénteken Mongóliában, az ulánbátori Grand Slam-viadallal megkezdődik a cselgáncsozók két éven át, 2024. június 23-ig tartó selejtezősorozata a párizsi olimpiára.

Párizs 2024: a fővárostól 200 kilométerre vinnék a kosártornát

A házigazdák a francia fővárostól több mint 200 kilométerre rendeznék meg a 2024-es párizsi olimpia kosárlabdatornáját.

Párizs 2024: számítások szerint Miláknak nem kell világcsúcs a címvédéshez

Egy algoritmus számításai szerint Milák Kristófnak nem kell megközelítenie a világcsúcsát 200 méter pillangón ahhoz, hogy 2024-ben Párizsban megvédje olimpiai bajnoki címét – írja az MTI.

Jön a break! – így ünnepelték sportáguk olimpiára kerülését a hazai táncosok

A hazai breakesek augusztus utolsó hétvégéjén a budakalászi Lupa Beachen tartottak kétnapos fiesztát, amely egyszerre ünnepelte a breaktánc olimpiai „betörését” és közel negyvenéves magyarországi jelenlétét.

Triatlon: Nem akarom sajnáltatni magam, megyek tovább – Faldum Gábor

A riói olimpikon Faldum Gábornak nem sikerült kvalifikációt szereznie a tokiói ötkarikás játékokra, amit csalódásként élt meg, de már előretekint, és a párizsi indulást tűzte ki célul maga elé.

Kézilabda: Cristina Neagu célja a párizsi olimpia

Cristina Neagu román kézilabdázó bejelentette, jövőre visszatér a válogatottba, ugyanis részt szeretne venni a 2024-es párizsi olimpián – jelentette az MTI.

Kép: a francia sportnapilap címlapján a párizsi olimpia és Messi

Mint arról beszámoltunk, az FC Barcelonát elhagyó Lionel Messi, a L'Équipe értesülései szerint Párizsba tart, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződjön. A francia sportnapilap mai címlapján a 2024-es párizsi olimpiát köszöntő rendezvény mellett ő is nagy helyett kapott.

Olimpia: hivatalosan is megalakult a Magyar Breaktánc Szövetség

Hivatalosan is megalakult és 2021-ben az érdemi munkát is megkezdi a Magyar Breaktánc Szövetség. A sportág 2024-ben bemutatkozhat az olimpián.

Párizs 2024: finomítások az öttusában 2021-ben

Hétfőn ülésezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága, a megbeszélésen terítékre került a 2024-es párizsi játékok programtervezete is, amely ugyan még tartalmaz néhány kérdéses részletet, de teljes egészében elérhető a NOB honlapján.

Öttusa: A sportágunk jövője a tét – Bretz Gyula a változásokról

Majd' két esztendeje van az öttusasportnak arra, hogy finomítsa, alakítsa a 2024-es párizsi olimpiára megalkotott új versenyrendszerét, amelyre december 7-én bólinthat rá a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Bretz Gyula, a magyar szövetség elnöke szerint meg kell felelni a mai kor igényeinek.  

Öttusa: önző gondolat lenne – a franciák világbajnoka híve a változásnak

A tervek szerint a 2024-es párizsi olimpián új, 90 perces formációban mutatkozhat be az öttusa – a váltásról a franciák 2019-es világbajnoka, Valentin Belaud beszélt a Nemzeti Sportnak.

Párizs 2024: Felül kell vizsgálni az olimpiai terveket – Estanguet

A koronavírus-járvány megnehezíti a párizsi olimpia előkészítését – jelentette ki a 2024-es nyári játékok szervezőbizottságának elnöke, Tony Estanguet.


Kézilabda Eb: Tudta-e?