Tokió 2020: a megadott adatoknál 20 százalékkal többe került a rendezés

Az idén júniusban közöltnél jóval többe került a tavalyi tokiói olimpia és paralimpia megrendezése.

Tokió 2020: letartóztatták a szervezőbizottság vezetőségi tagját

Korrupció gyanújával letartóztatták Takahasi Harujukit, a tavalyi tokiói olimpia szervezőbizottságának korábbi vezetőségi tagját.

Olimpia: Abe nélkül soha nem rendezték volna meg a tokiói játékokat – Thomas Bach

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint a gyilkosság áldozatául esett volt japán miniszterelnök, Abe Sindzó nélkül a 2021-es tokiói ötkarikás játékok „soha nem kerültek volna megrendezésre”.

Röplabda: egy fodrászüzlet előtt találták meg az eltűnt olimpiai aranyérmet

Egy fodrászüzlet előtt találták meg Jordyn Poulter amerikai röplabdázó május 25-én eltűnt olimpiai aranyérmét, amelyet az autójából lopott el egy tolvaj.

Tokió 2020: egy texasi terapeutát vádolnak doppingszerek terjesztésével

Egyesült államokbeli ügyészek azzal vádolnak egy texasi terapeutát, hogy teljesítményfokozó szereket adott el olyan sportolóknak, akik szerepeltek a tavaly nyári tokiói olimpián – közölte az MTI.

Kvíz: ez nem könnyű – mire emlékszik 2021 sporteseményeiből?

Az év végén újra játékra hívjuk olvasóinkat. A 2021-es esztendő igazán gazdag volt kiemelkedő sporteseményekben, hiszen olimpiát és labdarúgó Európa-bajnokságot is rendeztek sok más fontos verseny, torna mellett. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi mindenre emlékszik ezekből, így hát arra kérjük önt, hogy játsszon velünk! Ez a Nemzeti Sport Online 96. kvízjátéka.

Metzker Viktória és a horvát szurkolólányok – a nyári Eb legforróbb képei

A nyári Európa-bajnokság alatt elözönlötték a közösségi oldalakat a szexi szurkolólányok fotói. Az év végi összeállításunkban felelevenítjük Metzker Viktória és a horvátok kiposztolt tüzes képeit, de ismét megmutatjuk az északmacedónok sikeréért szorító karatés hölgyet, a futballrajongó lengyel szépséget, valamint a tokiói olimpián is elinduló, a világ egyik legszexibbnek tartott sportolónőjét.

Szaloncukortól az interaktív játékig – Lőrincz Viktor karácsonyi emlékei

A tokiói olimpián sporttörténeti tettként egyaránt érmet nyerő birkózó testvérpár fiatalabb tagja, Lőrincz Viktor felidézi a korábbi karácsonyok legszebb emlékeit a fa feldíszítésétől az ünnepi ebéd húslevesének ízéig. És elárulja, milyen ajándékot készít kislányának, Annának, aki örökre megváltoztatta a szenteste programját is.

Elsősorban anya, másodsorban sportoló – Allyson Felix, a kortalan sprinterlegenda

Már nem lepődünk meg azon, ha valaki 30 fölött is élvonalbeli sportoló, de ritkán fordul elő, hogy egy világklasszis több sérüléssel és egy szüléssel a háta mögött is ugyanolyan príma teljesítményre képes. Az amerikai sprinter, Allyson Felix 35 évesen hetedik olimpiai aranyérmét szerezte meg Tokióban, amivel sportágának olimpiai királynője lett, ő azonban elsősorban anyának tekinti magát, és csak másodsorban sportolónak.

Testvérként vállt vállnak vetve – Decsi András és Decsi Tamás a kardvívásra termett

Egyikőjük már a világ élmezőnyébe küzdötte fel magát, amikor közbeszólt a sérülése, másikuk is elindult az úton, s követte a családi hagyományt, hiszen egyre-másra hordta haza az érmeket. Egyikőjük csaknem tíz éven keresztül Amerikában és Ázsiában dolgozott edzőként, másikuk mindeközben a magyar válogatott oszlopos tagjává vált. És immár hat éve együtt is dolgoznak a testvérek, hiszen Decsi András előbb Szilágyi Áron mestere, majd a férfi kardcsapat edzője lett, amelynek továbbra is tagja öccse, Tamás.

Az akarat legyőzi a félelmet – Sifan Hassan útja a menekülttáborból az olimpiai dobogóig

Tokióban Sifan Hassan olyat tett, amire korábban senki sem volt képes: 5000 és 10 000 méteren aranyat, 1500 méteren bronzot nyert. 13 éve menekültként érkezett Etiópiából Hollandiába, és az azóta eltelt időben példát mutatott mindenkinek, hogy erős akarattal a legmélyebbről indulva is elérhetünk a csillagokig.

Harag és düh van benne, de imádja az úszást – őszinte interjú Cseh Lászlóval

Hogy korszakos zseni, az úszósport meghatározó ikonja volt hosszú-hosszú éveken keresztül, vitathatatlan tény, még ha ezt önmagáról Cseh László csak most, pályafutása befejezése után kezdi is elhinni. A számtalan (arany)érmet hozó karrierje lezárásaként igazán őszinte, a nehézségeket sem tagadó interjúban beszélt az úszósportban eltöltött három évtizedéről.

Tokiói Hősök: Idegesítő lehettem az észrevételeimmel, olimpiai bajnokként hiteles leszek – Tótka Sándor

Sötét lóból olimpiai bajnok: Tótka Sándor csaknem a teljes ötkarikás ciklusban úgy készült, hogy a kajak négyes tagjaként alkosson majd maradandót Tokióban. A halasztás miatt azonban fordult a kocka. Vízparti lakást bérelt, dietetikust és légzésspecialistát is fogadott, hogy maximalizálja a hatékonyságát a plusz egy évben. Miben jelent számára követendő példát Steph Curry és LeBron James? Mit tanult Usain Bolttól? S mi az, amit megtanítana a következő kajakos generációnak?

Tokiói Hősök: Úgy aludtam el, nem az olimpia, az életem a legfontosabb – Kovács Sarolta

Trombózisa után heteken-hónapokon át nem edzhetett, ám így is elutazott az edzőtáborokba, hogy legalább a légkört érezhesse. A megpróbáltatásokból mentálisan megerősödve tért vissza az öttusamezőnybe Kovács Sarolta, aki úgy érzi, Tokióban még előnyére is vált, hogy a többség nem számolt vele esélyesként.

Francia művész a nagy testvérek között – Kentin Mahé maradna a dobogó tetején

Kentin Mahé a nyáron csúcsra ért a francia válogatottal, Tokióban olimpiai aranyérmet szerzett az együttessel, és készen áll arra, hogy hasonlót vigyen végbe klubszinten is a megfiatalított Telekom Veszprémmel. Annak idején, a Bundesliga sztárjaként még nem gondolta volna, hogy ilyen hosszú időt tölt majd el Magyarországon, és elárulta azt is, mi a titka az évtizedek óta sikeres francia kézilabdázásnak.

A riói pokolból a tokiói mennybe – Lőrincz Tamás megkoronázta páratlan pályafutását

Tizenöt év alatt szerzett 15 világversenyes érmével, közte négy Eb- és egy vb-arannyal, majd a végén a tokiói olimpiai bajnoki címmel minden idők legeredményesebb, sőt, a múlt nagyjait illető kellő tisztelet mellett kijelenthető, hogy legjobb magyar birkózója Lőrincz Tamás. Róla szóló sorozatunk záró részében leírjuk, hogyan jutott a visszavonulás gondolatától odáig, hogy harmincon túl, két súlycsoporttal feljebb, a tíz kilóval erősebbek mezőnyét oktatva nyerjen vb- és Eb-, majd páratlan pályáját megkoronázva olimpiai aranyat.

Tokiói Hősök: Hidegen hagy, ha fejen lőnek. Csak rájövök, milyen béna – Magyari Alda

Mindössze 20 évesen lett a magyar női vízilabda-válogatott első számú kapusa. Gyorsan fel kellett nőnie a kihíváshoz: Tokióban két negyed kivételével végig ő védett. Miben volt jobb a mostani, a szakág első olimpiai érmét szerző válogatott, mint a korábbiak? Hogyan kezelték a Kína és Spanyolország elleni vereséget? No és az amerikaiak elleni bravúrgyőzelmet? Magyari Alda képzőművészetről, tanításról, a hirtelen jött népszerűség feldolgozásáról is mesél.

Tokiói Hősök: Ha Pekingben olimpiát nyerek, kevesebb dolgot érek el – Cseh László

Több mint egy évtizeden át hajszolta az olimpiai aranyérmet. Ám 35 éves fejjel amondó, így is kerek a karrierje. A pályafutás, amelyet az ötödik olimpiai részvételével és a játékokon úszott tizedik egyéni döntőjével zárt le. Cseh László a 200 vegyesen elért 7. hellyel búcsúzott az élsporttól – s mint mondja, erre legalább olyan büszke, mint a világeseményeken megnyert 71 érmére...

Tokió 2020: állatvédelmi képzés a lovat megütő öttusaedzőnek

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) írásbeli megrovásban részesítette és állatvédelmi továbbképzésre kötelezte Kim Raisnert, a német válogatott egyik edzőjét, aki ököllel megütött egy lovat a tokiói olimpián.

Tokiói Hősök: Néha azt képzelem, olyan gyorsan mozgok a páston, mint Yoda – Szatmári András

Két mélyponttal is meg kellett küzdenie Tokióban – előbb a korai kieséssel egyéniben, majd a férfi kardozók csapatversenyében az olaszokkal szemben elbukott elődöntő után. Hogy miként állt talpra? Milyen volt egy szobában Szilágyi Áronnal? Ki a kedvenc Jedi mestere? Többek között erről mesél az olimpiai bronzérmes, 2017-ben egyéni világbajnoki címet nyert Szatmári András.


Kézilabda Eb: Tudta-e?