London 2012: hivatalosan is Naszirselalé az olimpiai arany

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan is megerősítette, hogy az irániak súlyemelőjét, Navab Nasszirselalt illeti meg a 2012-es londoni játékok aranyérme a férfiak 105 kg-os kategóriájában – adta hírül az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál.

London 2012: befejeződött a doppingminták újraelemzése

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökséggel (ITA) bejelentette, hogy befejezte a 2012-es londoni olimpián adott doppingminták újraelemzését.

Atlétika: nyolc év után vették el a doppingoló gyaloglótól az ezüstérmet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága hivatalosan is megfosztotta ötkarikás ezüstérmétől az orosz Olga Kanyiszkinát, aki még a 2012-es nyári olimpián ért célba másodikként a női 20 kilométeres gyaloglásban.

London 2012: az ukrán súlyemelőt megfosztották aranyérmétől

Az ukrán Olekszij Torohtijt megfosztották a 2012-es londoni olimpián nyert aranyérmétől, és kétéves eltiltással sújtották.

London 2012: újabb két olimpikont értek doppingoláson

Két újabb korábbi sportolót értek doppingoláson azoknak a mintáknak az újratesztelésekor, amelyeket még a 2012-es olimpián vettek le a londoni játékok szereplőitől.

Olimpia 2008: eltiltottak egy pekingi aranyérmes oroszt

Újabb két orosz atlétát tiltottak el doppingolás miatt az olimpiai minták újraelemzése után, egyikük a váltóban arany- és ezüstérmes Julija Guscsina.

London 2012: mindhárom orosz női kalapácsvető doppingolt

Az Orosz Atlétikai Szövetség szerdai bejelentése szerint utólagosan két női kalapácsvetőjüket és egy hármasugrójukat kizárták a 2012-es londoni olimpiáról, miután mintáik újraelemzése során doppingszer nyomaira bukkantak a szakemberek.

London 2012: újabb orosz bukott meg az újratesztelésen

Hadzsimurat Akkajev személyében újabb orosz súlyemelő bukott meg a 2012-es londoni olimpián levett minták újraelemzésekor, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) rendelt el még tavaly.

Rio 2016: lehengerlő statisztika, de a 95 százalék sem volt elég az éremhez

A magyar női vízilabda-válogatott 20 ötméteresből 19-et belőtt a riói ötkarikás játékokon. A 95 százalékos hatékonyság ellenére végül egy ötös okozta a vesztünket. Fájó, mert abban kaptunk ki a bronzmeccsen, amiben jók vagyunk.

NOB: elvették a gerelyhajító 2012-es ezüstérmét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elvette Olekszandr Pjatnicja ukrán gerelyhajító ezüstérmét, amit 2012-ben a londoni ötkarikás játékokon nyert.

Dopping: megbukott a londoni olimpia kalapácsvető-bajnoka

A női kalapácsvetés olimpiai bajnoka, Tatyjana Bjeloborodova – lánynevén Liszenko – az újabb név azon a listán, amely az orosz atlétikát sújtó doppingbotrány érintettjeit tartalmazza.

Atlétika: doppingvétségen érték London ezüstérmes futóját

Doppingvétségen érték Gamze Bulut török futót, aki ezüstérmet nyert női 1500 méteren a londoni olimpián.

Rio 2016: hadjárat indul a vírust terjesztő szúnyogok ellen

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kijelentette, hogy a szervezet mindent megtesz a nyári ötkarikás játékok résztvevőinek egészségéért a zikaláz sújtotta Brazíliában.

London 2012: elvették az amerikai váltótól az ezüstérmet

Tyson Gay doppingügye miatt megfosztották az amerikai 4x100-as futóváltót a 2012-es londoni olimpián szerzett ezüstérmétől.

Olimpia: a jövőben Oscar-díj lehet, de már most átadták

A Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOC) először nevezte meg a legutóbbi nyári és téli játékok legjobbjait, s pénteken Bangkokban nagyszabású ceremónián át is adták a díjakat.

Kajak-kenu: doppingbukta után olimpiai aranyérmes lehet a magyar férfi négyes

Magyar részről elsőként Douchev-Janics Natasa osztotta meg a hírt Facebook-oldalán: a szombat reggel korán kelő Kammerer Zoltán és Pauman Dániel a Gold Coast-i hírportál cikkét olvasva azonnal üzenetet is váltott, hiszen érintettek lehetnek ők is egy ausztrál doppingügyben – méghozzá pozitívan!

Honnan hová? London és Rio között félúton: olimpiai mustra

Két év múlva kezdődnek a XXXI. olimpiai játékok Rio de Janeiróban – augusztus ötödikén lesz majd a megnyitó –, amiből logikusan következik, hogy két év telt el a feledhetetlen londoni napok óta. Nyolc aranyérem, négy ezüst és hat bronz, Risztovtól Berkiig, Parstól Gyurtáig és viszont, na meg Fazekas Nándi kivédett hetese Izland ellen, Joó Abigél féllábon dobott ipponja, és még megannyi gyönyörű pillanat. Összeállításunkban érmeseink elmúlt két évben nyújtott teljesítményét követtük nyomon, majd két évvel az időben előre szaladva levontuk belőle a riói tanulságokat. A MOB nemzetközi igazgatója mesélt terepszemlés tapasztalatairól, és megnéztük azt is: mi a helyzet kvótafronton.

Riói helyszínbejárás és tanulságok. De miért figyelünk Van Gaalra?

A Magyar Olimpiai Bizottság már gőzerővel dolgozik a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiára, itthon és a helyszínre utazva egyaránt. Fábián László nemzetközi igazgató szerint a cél a tökéletes felkészülés, hogy senki se lepődjön meg a párás levegőn vagy a hínáros vízen, és sorjázhassanak az érmek.

Eseménydús két év van London olimpiai bajnokai mögött

Nyolc aranyérem, négy ezüst és hat bronz – ennyivel zárta a magyar olimpiai csapat a londoni olimpiát. De vajon mit értek el az elmúlt két évben az olimpiai érmes versenyzők, egységek? Mindenek előtt az aranyérmesek?

Olimpiai kvótahelyzet: hányan, hová, hogyan?

Londonban 21 sportágban voltunk érdekeltek, Rióra húsz-huszonhárom a cél. Érdemes tehát átvenni, milyen útvonalon lehet kijutni a következő olimpiára, főleg azon sportolóinknak, akiknek erre reális esélyük van. Lássuk! (Összeállításunkban azokat a sportágakat vettük figyelembe, amelyben reális magyar esély mutatkozik a kvótaszerzésre.)