Koronavírus: Daniele De Rossi elővigyázatosságból kórházban

Elővigyázatosságból kórházba szállították Rómában Daniele De Rossit, az olasz labdarúgó-válogatott technikai edzőjét, miután pozitív lett a koronavírustesztje – írja az MTI.

Videó: ezért küldték le a Barca védőjét az olaszok ellen

Az U21-es Európa-bajnokság B-csoportjában Spanyolország Olaszországgal találkozott a hétvégén. A mérkőzésen gól nem esett, csak három piros lapot jegyezhettünk fel.

Olaszország: Daniele De Rossi csatlakozott a válogatott stábjához

A 2006-ban világbajnoki címet szerző korábbi középpályás Roberto Mancini szövetségi kapitány másodedzője lett – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Koronavírus: mindkét lábszárát amputálták az olasz válogatott védőnek

A korábbi olasz válogatott védő, Mauro Bellugi még november elején koronavírus tüneteit produkálva került kórházba, s kiderült, elkapta a fertőzést. Az 1978-as világbajnokságon Magyarország ellen is pályára lépő 70 éves korábbi hátvédnek a hosszú kezelés során a korábban meglévő alapbetegsége miatt mindkét lábszárát amputálni kellett – számolt be róla az AFP.

Olaszország felszabadítója – emlékezés Paolo Rossira

A 64 éves korában elhunyt Paolo Rossi jellegzetes gólöröme a nehéz évek után magára találó olasz nemzet optimizmusát jelképezte.

A hollandok ikszeltek Olaszországban – a lengyelek a csoport élén

Nem bírt egymással Olaszország és Hollandia a Nemzetek Ligája A-divízió 1. csoportjának rangadóján, így a Bosznia-Hercegovinát 3–0-ra legyőző Lengyelország ugrott a kvartett élére.

NL, A-liga: döntetlent játszottak az olaszok a lengyelek ellen

Hiába támadott többet Olaszország Gdanskban a Nemzetek Ligája A-ligájának 1. csoportjában, kihagyta a helyzeteit, így a remekül védekező Lengyelország egy pontra mindenképpen rászolgált.

Hiába az olasz fölény, a lengyelek otthon tartottak egy pontot

Hiába támadott többet Olaszország Gdanskban a Nemzetek Ligája A-ligájának 1. csoportjában, kihagyta a helyzeteit, így a remekül védekező Lengyelország egy pontra mindenképpen rászolgált.

NL: jelképesen Bergamóban fogadják Hollandiát az olaszok

Jelképesen a koronavírus-járvány által tavasszal leginkább sújtott Bergamóban fogadja az olasz válogatott Hollandiát a labdarúgó Nemzetek Ligájában.

A hollandok otthon kikaptak a sokkal motiváltabb olaszoktól

A Nemzetek Ligájában az A-liga 1. csoportjának rangadóján a hollandok  hazai pályán kikaptak a motiváltabb olaszoktól, a lengyelek pedig fordítottak Boszniában.

Olaszország: A szemüvegem miatt nem játszott Chiellini… – Mancini

Mint arról beszámoltunk, a Nemzetek Ligája A-divíziójának 1. csoportjában Olaszország hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával. A találkozón nagy meglepetésre az olaszoknál csak a kispadon kezdett Giorgio Chiellini. Most kiderült, miért.

NL, A-liga: nyertek a hollandok; ikszeltek az olaszok

A Nemzetek Ligájában az A-liga 1. csoportjában Hollandia 1–0-ra legyőzte Lengyelországot Amszterdamban. A csoport másik mérkőzésén Olaszország hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával.

Nem ment az olaszoknak, majdnem kikaptak odahaza a bosnyákoktól

A Nemzetek Ligája A-divíziójának 1. csoportjában Hollandia 1–0-ra legyőzte Lengyelországot Amszterdamban. A csoport másik mérkőzésén Olaszország hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával.

Ötven éve kezdődött minden idők talán legjobb labdarúgó-vb-je

A konkurencia óriási, ám nagy az egyetértés abban, hogy az 1970-es labdarúgó-világbajnokság egyike a valaha volt legnagyobbaknak. Sőt, a varázslatos brazilokkal, köztük a mindmáig egyedüliként három vb-aranyat szerző Pelével, az ugyancsak minőségi olasz, (nyugat)német vagy angol válogatottal talán mind közül a legnagyobb volt. Kár, hogy nélkülünk.

Juventus: Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

Giorgio Chielliniben, az olasz válogatott belső védőjében nem maradt rossz érzés Luis Suárez iránt, sőt, csodálja az uruguayi csatárt, aki a 2014-es labdarúgó-világbajnokságon megharapta őt.

Az olaszok elleni 0:5 mindenkit sokkolt 1930 májusában

A korai profi éra legfontosabb meccsét játszotta 1930 májusában a magyar futballválogatott. A tét óriási volt: ha győzünk, elnyerjük az első ízben kiírt Európa-kupát. Nem nyertünk. Sőt. Az olaszok elleni 0:5 sokkolt mindenkit.

Serie A: Chiellini odaszúrt Balotellinek, aki persze egyből válaszolt is

Éles kritikával illette Giorgio Chiellini korábbi válogatottbeli csapattársát, Mario Balotellit, aki nem sokat tétovázott, egyből válaszolt is a Juventus hátvédjének.

Jégkorong: lemondott az olasz válogatott szövetségi kapitánya

Lemondott a magyarokkal azonos olimpiai selejtezőcsoportban szereplő olasz jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Clayton Beddoes.

Anglia: tavasszal az olaszokat és a dánokat fogadja a válogatott

Az angol labdarúgó-válogatott március 27-én felkészülési mérkőzésen a Wembley Stadionban fogadja az olasz nemzeti együttest.

Eb 2020: Buffon és De Rossi búcsúmérkőzése a tornán lesz?

Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini nem zárta ki, hogy elviszi magával a 2020-as Európa-bajnokságra a két veteránt, Gianluigi Buffont és Daniele De Rossit.