Csak nyernek és nyernek – a norvég kézilabdatitok nyomában

Ebben az évezredben két Európa-bajnokságot leszámítva minden kontinenstornát a norvég női kézilabda-válogatott nyert meg, nem beszélve a világbajnoki és olimpiai aranyakról. Az északiak nem csodatévők és persze nem is hibátlanok, de azért van, amit lehet és érdemes is eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek. Utóbbira tettünk kísérletet.

Női kézi: a norvég klasszis visszavonul a válogatottól

Lemondta a válogatottságot Linn-Kristin Riegelhuth, a Larvik női kézilabdacsapatának jobbszélsője, aki alapembere volt a norvégok aranygenerációjának.

Női kézi: a norvégok 2020-ig hosszabbítottak kapitányukkal

A norvég női kézilabda-válogatottat irányító Thorir Hergeirsson 2020-ig meghosszabbította szerződését a norvég szövetséggel.

Női kézi: háromból három, francia győzelem Norvégia ellen

Harmadik mérkőzését is megnyerte a francia női kézilabda-válogatott a Golden League elnevezésű felkészülési tornasorozat hazai állomásán. A franciák Alexandra Lacrabere vezetésével öt góllal múlták felül az olimpiai és Európa-bajnoki címvédő északiakat, akiknél a Győri ETO kapusa, Kari Aalvik Grimsbö 14 védést mutatott be a kapuba. A hazaiaknál Amandine Leynaud 16 hárítással zárt. 

Női kézi: a dánok ellen javítottak a norvégok

A lengyelektől elszenvedett vereséget követően Dániát már legyőzte a norvég női kézilabda-válogatott a Golden League elnevezésű felkészülési tornasorozat franciaországi állomásán.

Női kézilabda: Norvégia és Dánia is kikapott egy góllal

Az Európa-bajnok norvég női kézilabda-válogatott 27–26-ra kikapott a lengyelektől a Golden League elnevezésű felkészülési tornasorozat franciaországi állomásán.

Női kézi Eb: a csinos norvég szélső nem tudta megállni, újra dalra fakadt

Önfeledten énekelve ünnepelte a norvég női kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki aranyérmet a spanyolok elleni győztes mérkőzés után. A 28–25-re megnyert finálé után a balszélső, Camilla Herrem gondoskodott az amúgy is fergeteges hangulat fokozásáról. Herrem szokásává vált az elmúlt évek válogatott sikerei után, hogy az ünneplés egy pontján elénekli Morten Abel Tore Tang című számát, ez a mostani budapesti bankettből sem maradhatott ki.

Női kézi Eb: Norvégia visszaült a kontinens trónjára!

A norvég női kézilabda-válogatott megszerezte hatodik Európa-bajnoki címét, és az elbukott 2012-es Eb-döntőt követően visszaült a kontinens trónjára, miután a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjében három góllal (28–25) nyert Spanyolország ellen.

Női kézi Eb: Norvégia kezdésnek kiütötte Romániát

A magyar és horvát közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában Norvégia magabiztos győzelemmel mutatkozott be, a Románia elleni mérkőzésen már az első félidő közepén megugrottak az északiak, és végül a végjátékban picit kiengedve is nyolc góllal nyertek.

Női kézi: dán tornagyőzelem Norvégiában

A norvégiai Möbelringen-kupa harmadik fordulójában a házigazdák gólzáporos győzelmet arattak a szerbek ellen, viszont Dániának a háromgólos sikerük Franciaország ellen azt jelentette, hogy hibátlan teljesítménnyel övék lett a tornagyőzelem.

Női kézi: Norvégiában győztek a dánok, szerb vereség

A házigazda, egyben címvédő norvég kézilabda-válogatott háromgólos vereséget szenvedett a hagyományos Möbelringen-kupa első fordulójában a nagy északi rivális Dániától. (A szakág két fajsúlyos együttese egy csoportban szerepel a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon.)