Németh András: Nem volt vezéregyéniség az Eb-n

Alig egy hónapja ért véget a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott az előzetes célt minimálisan teljesítve a hatodik helyen végzett. A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén elfogadta Németh András kapitányi beszámolóját, amelyből most néhány kulcspontot, érdekes megállapítást emelünk ki.

Női kézi Eb: a csinos norvég szélső nem tudta megállni, újra dalra fakadt

Önfeledten énekelve ünnepelte a norvég női kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki aranyérmet a spanyolok elleni győztes mérkőzés után. A 28–25-re megnyert finálé után a balszélső, Camilla Herrem gondoskodott az amúgy is fergeteges hangulat fokozásáról. Herrem szokásává vált az elmúlt évek válogatott sikerei után, hogy az ünneplés egy pontján elénekli Morten Abel Tore Tang című számát, ez a mostani budapesti bankettből sem maradhatott ki.

Női kézi Eb: Szucsánszki győzött az NSO szépségversenyén

Szucsánszki Zita, a Ferencváros és a magyar válogatott 27 esztendős irányító-átlövője nyerte meg az NSO kézilabda Eb-s szépségversenyét.

Női kézi Eb: a spanyol játékosok sörözve mentek nyilatkozni

Thórir Hergeirsson, az Európa-bajnokságot hatodik alkalommal megnyerő norvég válogatott kapitánya szerint annak köszönhették a győzelmüket, hogy az első félidei hibákat a másodikra sikerült kijavítaniuk a Spanyolország elleni, 28–25-re megnyert fináléban.

Női kézi Eb: a torna legjobb játékosa lett a gólkirály

A torna legjobb játékosának megválasztott Isabelle Gulldén lett a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság gólkirálya. A 25 éves svéd irányító-átlövő 58 találattal végzett az élen.

Egy félidő kevés volt Penáéktól: Norvégia hatodszor Európa-bajnok!

A norvég női kézilabda-válogatott megszerezte hatodik Európa-bajnoki címét, és az elbukott 2012-es Eb-döntőt követően visszaült a kontinens trónjára, miután a magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjében három góllal (28–25) nyert Spanyolország ellen.

Montenegrót legyőzve bronzérmesek a svédek

Svédország végzett a harmadik helyen a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon azzal, hogy a kora délutáni bronzmeccsen két góllal (25–23) nyert az előző kontinensbajnokságon győztes Montenegró ellen. A svéd női kézisek a 2010-es Eb-ezüst után a második érmüket szerezték.

Női kézi Eb: nincs magyar az all star-csapatban; svéd MVP

Nem került be magyar játékos a női kézilabda Európa-bajnokság all star-csapatába. A torna legjobb játékosának a svéd Isabelle Gulldént választották meg.

Ki legyen a kézi Eb királynője? - Szépségverseny, döntő, szavazás

A magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság kapcsán szavazásra hívtuk az NSO olvasóit az elmúlt két hétben: a torna legszebb, legcsinosabb, leginkább nőies játékosát kerestük. A sorozat az utolsó állomásához érkezett: itt a döntő, a magyar Szucsánszki Zitával és a szlovák válogatottban szereplő Simona Szarkovával. 

Női kézi Eb: az „átkozott” Montenegró „nem érdemel bronzérmet”

A magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság bronzmérkőzése előtt Johanna Ahlm, a svédek balátlövője elmondta, a montenegróiak nem érdemelnek érmet.

Női kézi Eb: A jegyek talán túl drágák voltak - Vetési

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke elismerte, hogy talán túl drágák voltak a jegyek a vasárnap záruló magyar-horvát rendezésű női Európa-bajnokságra.

Angyallányok akcióban - Szépségverseny, 14. rész, szavazás

A magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság kapcsán szubjektív szavazásra csábítjuk az NSO olvasóit. A torna legszebb játékosát kereső vetélkedés második elődöntője következik, benne a horvát és a szlovák válogatott szemrevaló indulójának megmérettetésével. Lássuk, ki kerül be közülük a vasárnapi fináléba.

Kézi Eb: Nem volt igazi vezére a csapatnak - Németh András

A magyar női kézilabda-válogatott a hatodik helyen végzett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Németh András szövetségi kapitány az NSO Tv-nek elmondta, reálisnak tartja a válogatott helyezését, két poszttal rendkívül elégedett volt, illetve többet várt a szélsőktől.

A női kézi Eb hozadéka: nyertünk egy Tóth Gabit, de nem élünk csodaidőket

Hullámhegyek és -völgyek jellemezték a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki szereplését, ennek következtében az érzéseink is vegyesek. Vannak aspektusok, amelyekben kifejezetten pozitív benyomások értek minket, más tényezők azonban beárnyékolnak jó momentumokat. Amit kijelenthetünk: a magyar csapat továbbra is a világ élmezőnyéhez tartozik. Ám az is látszik, vékony jégen táncol.

Tomori francia szendvicsbe került

Pénteken a magyar válogatott számára véget ért a női kézilabda Európa-bajnokság. Az ötödik helyért lejátszott mérkőzést a franciák nyerték meg, de a találkozó legszebb gólját Kovacsics Anikó szerezte cunderrel. Képgalériánkban szerepel az a fotó is, amely megörökítette az ezt megelőző pillanatot.

Női kézi Eb: Penáék legyőzték a címvédőt az elődöntőben

A női kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén a spanyol válogatott 19–18-ra legyőzte a címvédő Montenegrót, így elsőként bejutott a döntőbe.

Női kézi Eb: Mindig volt, aki húzta a csapatot - Tomori

Tomori Zsuzsanna szerint a magyar női kézilabda-válogatott esetében a szurkolóknak nem szabad abban reménykedniük, hogy két-három játékos folyamatosan jól teljesít, inkább arra számítsanak, hogy mindig lesz néhány ember a sok közül, aki a hátán viszi az együttest. A Franciaország ellen az 5. helyért vívott és elveszített mérkőzés legjobbja, Bíró Blanka kapus úgy véli, képes lesz csak a jóra emlékezni.

Kézi Eb: „Teljesítettük a célt, egy lépcsőfokkal feljebb kerültünk”

A magyar női kézilabda-válogatott 26–25-re kikapott Franciaországtól, így a hatodik helyen végzett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A mérkőzés után Tomori Zsuzsanna, Tóth Gabriella és Kovacsics Anikó értékelt az NSO Tv-nek.

Női kézi Eb: A végére elfogytak a tartalékaink - Németh A.

Bódi Bernadett kiesése és a sok emberhátrány felőrölte a magyar csapat tartalékait a női kézilabda Európa-bajnokság 5. helyéért játszott mérkőzésen Franciaország ellen – vélekedett Németh András szövetségi kapitány a 26–25-re elveszített mérkőzést követően.