Női kézi Eb-sel.: majdnem húsz góllal verték Portugáliát a svédek

A jövő december női kézilabda Európa-bajnokság selejtezősorozatának második csoportkörében a második fordulóból három mérkőzést játszottak szombaton.

Női kézi Eb-sel.: a hollandok kitömték Kovács Patríciáékat

A legutóbbi női kézilabda Európa-bajnokságon bronzérmes Hollandia 32–24-re legyőzte Ausztriát az Eb-selejtezőcsoport 1. fordulójában.

Női kézi Eb-sel.: Kim Rasmussen magyarul nyilatkozott – videó

Mint beszámoltunk róla, a magyar női kézilabda-válogatott 33–19-es győzelemmel kezdte meg Európa-bajnoki selejtezőit Érden Litvánia legjobbjai ellen. A mérkőzés után válogatottunk dán szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen röviden magyarul is értékelte a látottakat az M4 Sport kamerája előtt.

Női kézi: Lakatos Rita is bekerült a válogatott keretbe

A betegséggel küszködő Tóth Gabriella állapota miatt Lakatos Ritát is behívta a Litvánia és Olaszország elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Női kézi: a szeptember végi Eb-selejtezők előtti válogatott keret

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette keretét a szeptember 25-i, érdi, Litvánia elleni, valamint a szeptember 29-i olaszországi Európa-bajnoki selejtezőkre. A keretben ezúttal 21 játékos kapott helyet.

Női kézilabda: egy csoportban Montenegróval az Eb-selejtezőn

Koppenhágában elkészítették a jövő decemberi, dán–norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását. A magyar válogatottat a második kalapból húzták ki, a 2. csoportba került, amelyben Montenegróval, Olaszországgal és Litvániával küzd meg az Eb-szereplésért.

Női kéziválogatottunk esélyt sem hagyott Koszovónak

A magyar női kézilabda-válogatott Koszovóban lépett pályára a franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulójában, és egy győzelemmel nagy lépést tett a decemberi kontinenstornán való részvétel felé. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének továbbjutása akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban.

Női kézi: újoncot is avat a válogatott Koszovó ellen

A magyar női kézilabda-válogatott szerda este Koszovó ellen lép pályára  a franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulójában, és egy győzelemmel biztossá teheti részvételét a decemberi kontinenstornán, majd szombaton Kecskeméten Fehéroroszország ellen a csoportelsőséget is megszerezheti. A tizennyolcas keretünkből ketten nem utaztak el a mérkőzésre: a ferencvárosi kapus, Bíró Blanka, aki a térdét fájlalja (de szombaton már játszhat) és a békéscsabai átlövő, Walfisch Mercédesz, aki beugróként érkezett az edzőtáborba Szöllősi-Zácsik Szandra helyére.

Női kézi: sérülések miatt több változás a válogatott keretében

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kényszerűségből több helyen is változtatott a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretében. Sérülés miatt kikerült Kiss Éva, Such Nelli, Kiss Nikolett és Szöllősi-Zácsik Szandra, a helyükre Horváth-Pásztor Bettinát, Faluvégi Dorottyát és Szekerczés Lucát hívta be a kapitány.

Női kézi: Pálos-Bognár, Kovács Anna és Such is Rasmussen keretében

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar női kézilabda-válogatott idénybeli utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére. Amennyiben az együttes begyűjti a két pontot Koszovóban, biztosítja Eb-részvételét, míg a fehéroroszok elleni hazai sikerrel a mieink csoportelsőségüket is biztossá tennék.

Női kézi Eb-selejtező: egygólos magyar győzelem Hollandiában

A magyar női kézilabda-válogatott 23–22-re legyőzte Hollandiát Eindhovenben, Európa-bajnoki selejtezőn. A végig szoros mérkőzésen rendkívül kiélezett volt a hajrá, a Kiss Éva szenzációs kapusteljesítménye által segített magyar válogatott egy gólt megőrzött előnyéből, és remek győzelmet aratott!

Kiss Éva parádézott, remek magyar győzelem Hollandiában!

A magyar női kézilabda-válogatott 23–22-re legyőzte Hollandiát Eindhovenben, Európa-bajnoki selejtezőn. A végig szoros mérkőzésen rendkívül kiélezett volt a hajrá, a Kiss Éva szenzációs kapusteljesítménye által segített magyar válogatott egy gólt megőrzött előnyéből, és remek győzelmet aratott!

Női kézi Eb-selejtező: biztos győzelem Minszkben

Női kézilabda Eb-selejtezőn a magyar válogatott 25–18-ra győzött Minszkben, így nagy lépést tett az Eb felé. A hazaiak csak az első félidő közepéig tudtak vezetni, utána beindult a magyar csapat, és bár a jó játékkal ezúttal adós maradt, mégis biztosan nyert.

A jó játék elmaradt, a biztos győzelem nem

Női kézilabda Eb-selejtezőn a magyar válogatott 25–18-ra győzött Minszkben, így nagy lépést tett az Eb felé. A hazaiak csak az első félidő közepéig tudtak vezetni, utána beindult a magyar csapat, és bár a jó játékkal ezúttal adós maradt, biztosan nyert.

Női kézi: az osztrák kapus élete meccsét játszotta, Müller is hitetlenkedik

Nagy meglepetéssel kezdődött a második forduló a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezőben: a 4. csoport szombati mérkőzésén az osztrákok 27–25-re legyőzték hazai pályán az oroszokat, amelyről Herbert Müller szövetségi kapitány is hitetlenkedve beszélt.

Női kézi: egy változás a magyar válogatott meccskeretében

Az eredeti tervek szerint pénteken utazott volna el Fehéroroszországba, újabb Európa-bajnoki selejtezőjére a magyar női kézilabda-válogatott, azonban törölték a járatát, így csak szombaton kel útra. A keretben a szerdai, Koszovó elleni győztes csapathoz képest mindössze egy változás történt: a kapusok közül Kiss Éva helyett ezúttal Bíró Blanka léphet pályára.

Női kézi Eb-selejtező: érdi légiós volt a szerb vezér

Montenegró szoros mérkőzésen egy góllal múlta felül Szlovákiát a női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában. Szerbia az Érden légióskodó, hétgólos Katarina Krpezs-Slezák vezérletével nyert Feröer ellen, s magabiztos győzelmet aratott Svédország, valamint Oroszország is.

Női kézi Eb-selejtező: a rivális hollandok is nyertek

A magyar női kézilabda-válogatotthoz hasonlóan Hollandia is sima győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket – a legutóbbi vb-n és Eb-n is döntőző együttes 33–21-re nyert Fehéroroszország ellen. A győri Yvette Broch négy, klubtársa, Nycke Groot három, a ferencvárosi Laura van der Heijden szintén négy, Danick Snelder pedig két gólt szerzett.

Huszonöt gólos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtezőket

A magyar női kézilabda-válogatott megkezdte szereplését a 2018-as franciaországi Európa-bajnokság selejtezőjének 7. csoportjában. Az ellenfél Koszovó volt, amelyet a várakozásnak megfelelően nagy különbséggel győzött le a csapat. A szerény tudású rivális ellen végül huszonöt góllal nyertek a mieink. A következő ellenfél vasárnap Minszkben Fehéroroszország.

Női kézi Eb-sel.: Norvégia tíz góllal vágott vissza Romániának

A női kézilabda Eb-selejtező negyedik fordulójában Norvégia otthon tíz góllal nyert Románia ellen, így visszavágott a hétközi, ötgólos (25–20) vereségért.