Célba ért a Guinness-rekorder ausztrál futónő: 150 nap alatt 150 maratonit teljesített

Célba ért hétfőn Melbourne-ben Erchana Murray-Bartlett ausztrál futónő, aki 150 nap alatt 150 maratonit teljesített.

Csupasport: a „mezítlábas tündér” már huszadik éve futja a maratonikat

Nem akármilyen életút áll egy most 65 éves kínai férfi, Vu Dzsiasze mögött, hiszen a test és lélek minél nagyobb próbája jegyében mezítláb fut. Nemrég már 237. maratoniját teljesítette.

Atlétika: a férfiaknál és a nőknél is közel volt a maratoni világcsúcs Valenciában

Kiváló eredmények születtek a vasárnap rendezett valenciai nemzetközi maratoni versenyen, amelyen a férfi és a női győztes is minden idők harmadik legjobbját futotta.

Atlétika: doppingolás miatt eltiltották a Rotterdam Marathon kétszeres kenyai győztesét

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) doppingügyekkel foglalkozó testülete, az AIU hároméves eltiltást rótt ki a kenyai Marius Kipseremre.

Chicago Marathon: közel volt a világcsúcshoz a női címvédő

A kenyai Ruth Chepngetich egészen kiváló futással, a női világcsúcstól mindössze 14 másodperccel elmaradva védte meg a címét a vasárnap rendezett Chicago Marathonon, melyen a férfiaknál is kenyai siker született.

Atlétika: elhunyt egy 36 éves futó a londoni maratoni után

Vasárnap rendezték meg az egyik legnépszerűbb angliai tömegrendezvényt, a londoni maratonit, amelyen idén több mint 40 ezren vettek részt. Az eseményt egy szomorú hír is kísérte: az egyik résztvevő futás közben lett rosszul. A 36 éves férfi hiába részesült azonnali orvosi segítségben, elhunyt a kórházba szállítása után.

Atlétika: Kipchoge világcsúcsot döntött a berlini maratonin

A vasárnap rendezett berlini maratonin saját rekordját megdöntve, 2:01:09 órára javította a klasszikus szám világcsúcsát a kétszeres olimpiai bajnok, 37 esztendős kenyai Eliud Kipchoge.

Atlétika: oroszok és fehéroroszok nem indulhatnak a Boston Marathonon

A 2023-as Boston Marathon szervezői megtiltották oroszországi és fehéroroszországi lakosok részvételét az amerikai város nagy hagyományú futóversenyén.

Félmaratoni ob: Szemerei Levente és Szabó Nóra a győztes

Szemerei Levente és Szabó Nóra győzött a félmaratoni országos bajnokságon, melyet a Puskás Aréna körül rendeztek vasárnap – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Csupasport: pocakosan fitneszórákat tartott, anyukaként már maratonit futott

Spisák-Ács Adrienn iskolásként több sportágat is kipróbált, majd felnőttként a futásban találta meg önmagát. Kisgyermekes anyaként is rendszeresen edz, és dobogós helyezéseket ér el futóversenyeken. Legutóbb április 9-én a 6. Hatvani Félmaratonon lett nőként abszolút első helyezett.

Hollandia: „Nem volt mókás” – a Bayern-ikon maratonit futott

Különleges módját választotta formája megőrzésének Arjen Robben. A labdarúgástól 2021 nyarán már másodszor visszavonuló holland szélső részt vett a rotterdami maratonin, élete során először teljesítve a 42 kilométeres távot. Mint mondja, több mint húszéves élsportolói karrierrel a háta mögött is óriási kihívás volt neki.

Rotterdam Marathon: holland siker a férfiaknál, etióp győzelem a nőknél

A férfiaknál a holland Abdi Nageeye, a nőknél az etióp Haven Hailu nyerte a vasárnap rendezett Rotterdam Marathont – írja az MTI.

Atlétika: Kipchoge nyerte meg a tokiói maratonit

A kétszeres olimpiai bajnok, világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge nyerte a vasárnapi Tokió Marathont 2:02:40 órás idővel – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Tokió Marathon: a 37 éves világcsúcstartó is indul

A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Eliud Kipchoge részt vesz a tavaszi Tokió Marathonon – közölte az MTI.

Atlétika: az egészség fontosabb, elmarad a sanghaji maratoni

A koronavírusos esetek számának növekedése miatt a sanghaji maratonifutó-verseny szervezői bizonytalan időre elhalasztották az idei viadalt.

Maratoni: a nőknél a New York-i arany is az olimpiai bajnoké lett

A tokiói olimpia bajnoka, a kenyai Peres Jepchirchir diadalmaskodott a nők között az 50. alkalommal megrendezett New York Marathonon, a férfiversenyt pedig honfitársa, Albert Korir nyerte meg – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Atlétika: kenyai és etióp siker a párizsi maratonin

A férfiaknál a kenyai Elisha Rotich, a nőknél pedig az etióp Tigist Memuye nyerte meg vasárnap a párizsi maratonit.

Csupasport: a dohányzástól a Berlin Maratonig

Szabó Nóra, a világ egyik legrangosabb maratoni versenyén a 11. helyen végzett, pedig egyetemista korában túlsúlyos volt, bulizott és cigarettázott, az életmódváltás azonban eredményre vezetett.

Atlétika: a vírus miatt jövőre márciusra halasztották a Tokió Marathont

A koronavírus-járvány miatt jövő márciusra halasztották az idei Tokió Marathont, ugyanakkor a jövő évi versenyt törölték a szervezők – közölte az MTI.

Atlétika: elmérték a maratoni távot, pont ez döntött

A Brighton Marathon rendezői elnézést kértek, amiért a vasárnapi viadalon hosszabb pályát jelöltek ki.


Kézilabda Eb: Tudta-e?