-->
Atlétika: Kipchoge világcsúcsot döntött a berlini maratonin

A vasárnap rendezett berlini maratonin saját rekordját megdöntve, 2:01:09 órára javította a klasszikus szám világcsúcsát a kétszeres olimpiai bajnok, 37 esztendős kenyai Eliud Kipchoge.

Atlétika: oroszok és fehéroroszok nem indulhatnak a Boston Marathonon

A 2023-as Boston Marathon szervezői megtiltották oroszországi és fehéroroszországi lakosok részvételét az amerikai város nagy hagyományú futóversenyén.

Félmaratoni ob: Szemerei Levente és Szabó Nóra a győztes

Szemerei Levente és Szabó Nóra győzött a félmaratoni országos bajnokságon, melyet a Puskás Aréna körül rendeztek vasárnap – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Csupasport: pocakosan fitneszórákat tartott, anyukaként már maratonit futott

Spisák-Ács Adrienn iskolásként több sportágat is kipróbált, majd felnőttként a futásban találta meg önmagát. Kisgyermekes anyaként is rendszeresen edz, és dobogós helyezéseket ér el futóversenyeken. Legutóbb április 9-én a 6. Hatvani Félmaratonon lett nőként abszolút első helyezett.

Hollandia: „Nem volt mókás” – a Bayern-ikon maratonit futott

Különleges módját választotta formája megőrzésének Arjen Robben. A labdarúgástól 2021 nyarán már másodszor visszavonuló holland szélső részt vett a rotterdami maratonin, élete során először teljesítve a 42 kilométeres távot. Mint mondja, több mint húszéves élsportolói karrierrel a háta mögött is óriási kihívás volt neki.

Rotterdam Marathon: holland siker a férfiaknál, etióp győzelem a nőknél

A férfiaknál a holland Abdi Nageeye, a nőknél az etióp Haven Hailu nyerte a vasárnap rendezett Rotterdam Marathont – írja az MTI.

Atlétika: Kipchoge nyerte meg a tokiói maratonit

A kétszeres olimpiai bajnok, világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge nyerte a vasárnapi Tokió Marathont 2:02:40 órás idővel – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Tokió Marathon: a 37 éves világcsúcstartó is indul

A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Eliud Kipchoge részt vesz a tavaszi Tokió Marathonon – közölte az MTI.

Atlétika: az egészség fontosabb, elmarad a sanghaji maratoni

A koronavírusos esetek számának növekedése miatt a sanghaji maratonifutó-verseny szervezői bizonytalan időre elhalasztották az idei viadalt.

Maratoni: a nőknél a New York-i arany is az olimpiai bajnoké lett

A tokiói olimpia bajnoka, a kenyai Peres Jepchirchir diadalmaskodott a nők között az 50. alkalommal megrendezett New York Marathonon, a férfiversenyt pedig honfitársa, Albert Korir nyerte meg – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

Atlétika: kenyai és etióp siker a párizsi maratonin

A férfiaknál a kenyai Elisha Rotich, a nőknél pedig az etióp Tigist Memuye nyerte meg vasárnap a párizsi maratonit.

Csupasport: a dohányzástól a Berlin Maratonig

Szabó Nóra, a világ egyik legrangosabb maratoni versenyén a 11. helyen végzett, pedig egyetemista korában túlsúlyos volt, bulizott és cigarettázott, az életmódváltás azonban eredményre vezetett.

Atlétika: a vírus miatt jövőre márciusra halasztották a Tokió Marathont

A koronavírus-járvány miatt jövő márciusra halasztották az idei Tokió Marathont, ugyanakkor a jövő évi versenyt törölték a szervezők – közölte az MTI.

Atlétika: elmérték a maratoni távot, pont ez döntött

A Brighton Marathon rendezői elnézést kértek, amiért a vasárnapi viadalon hosszabb pályát jelöltek ki.

Atlétika: új világrekord született női félmaratonin

Az etióp Yalemzerf Yehualaw 19 másodperccel megdöntötte a félmaratoni táv női világcsúcsát az észak-írországi Larne-ban rendezett vasárnapi futóversenyen.

Tokió 2020: egy bahreini maratoni futó doppingvétsége

A doppingellenes szabályok megsértése miatt felfüggesztették a bahreini maratoni futó, el-Hasszán el-Abbasszi versenyzési engedélyét.

Atlétika: jövőre is októberben lesz a londoni maratoni

A tavalyi és az idei évhez hasonlóan jövőre is októberben kerül sor a világ egyik legrangosabb utcai futóversenyére, a londoni maratonira.

Videó: rafinált vagy sportszerűtlen? Leverte a vizeket a maratoni futó

Mint ismert, Eliud Kipchoge győzelmével ért véget a maratoni futás. A 36 éves kenyai futó megvédte riói bajnoki címét, de nem csak ő szolgáltatott beszédtémát, hanem a francia Morhad Amdouni is, aki leverte futás közben a palackokat az asztalról, amivel megakadályozta, hogy riválisai frissíteni tudjanak. Íme!

Tokió 2020: nézők nélküli lehet a maratonfutás és a gyaloglás

A szervezőbizottság arra kéri a japánokat, hogy lehetőleg ne az út mentén kövessék figyelemmel a július 23-án kezdődő tokiói olimpia maratonfutó és gyalogló versenyszámait.

Atlétika: Kipchoge magabiztos győzelme a hollandiai maratonin

A kenyai Eliud Kipchoge magabiztos győzelmet aratott vasárnap a hollandiai Enschede város repülőterén megrendezett maratonin.


Kézilabda Eb: Tudta-e?