Atlétika: parádés mezőny gyűlik össze a Rász el-Haima félmaratonin

Világbajnokok és világcsúcstartók csapnak össze február 19-én a Rász el-Haimában sorra kerülő nemzetközi félmaratoni viadalon – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

London Marathon: 50 ezer indulót várnak a versenyre

A szervezők ötvenezer embert várnak az idei, sorrendben 41. London Marathonra, a világ egyik leghíresebb utcai futóversenyére, amelyet a korábbi hagyományos áprilisi időpont helyett ősszel, október 3-án rendeznek meg – írja az MTI.

Csupasport: megrendezik a futóversenyeket 2021-ben?

Ha minden a mostani tervek szerint halad, akkor a hat nagy maratoniból ötöt 2021 őszén megrendeznek, ám a tradicionális bostoni viadalnak még nincs kitűzött időpontja.

Dopping: négyéves eltiltással sújtották a kenyai maratoni futót

Doppingvétség miatt négy évre eltiltották a versenyzéstől Daniel Wanjirut, a kenyaiak londoni maratoni-győztes hosszútávfutóját.

Csupasport: Budapest Maraton – az élmény ugyanaz

Ezen a hétvégén rendezik a főváros egyik legjelentősebb futóversenyét, a 35. SPAR Budapest Maraton Fesztivált. Kocsis Árpáddal, a rendezvényt szervező Budapest Sportiroda versenyigazgatójával beszélgettünk arról, hogy a járványhelyzet milyen hatással volt a népszerű versenyre, és hogy miért várják ennek ellenére lelkesen és optimistán a szombati rajtot.

Atlétika: hét év után legyőzték Eliud Kipchogét 42 km-en

Az etióp Shura Kitata nyerte meg a férfiak versenyét a vasárnapi London Marathonon, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge így 2013 után maradt le ismét az első helyről a klasszikus távon.

Atlétika: Bekele sérülés miatt nem indul a londoni maratonin

Az etióp Kenenisa Bekele vádlisérülés miatt mégsem indul a vasárnapi London Marathonon.

Atlétika: Kipchoge és Bekele csatája a győzelemért és a világrekordért

Rendhagyó időpontban, szokatlan helyszínen, szűkebb mezőnnyel és nézők nélkül rendezik meg vasárnap az idei London Marathont, ugyanakkor a kiugró eredmények várhatóan nem maradnak el, mivel a férfiaknál a két legendás atléta, a minden idők két legjobb eredményével rendelkező Eliud Kipchoge és Kenenisa Bekele, a nőknél pedig a világcsúcstartó Brigid Kosgei is ott lesz a rajtnál.

Atlétika: a vírus miatt Athénban sem lesz idén maratoni

A nagy nemzetközi versenyek túlnyomó többségéhez hasonlóan az idei Athén Marathont is törölték a koronavírus-járványra tekintettel.

Atlétika: törölték az idei párizsi maratonit

Októberben sem rendezik meg idén a Párizs Maratont.

Koronavírus: novemberben sem lesz madridi maratoni

A koronavírus-járvány miatt elmarad a madridi maratoni, amelyre eredetileg áprilisban került volna sor, majd november 15-re halasztották.

Londoni maratoni: csak profik indulhatnak az idei versenyen

Megrendezik októberben az idei londoni maratonit, ám amatőrök nem indulhatnak rajta, a nézők számát pedig korlátozzák.

Atlétika: jövő péntekig döntenek az idei London Marathonról

A szervezők jövő péntekig határoznak arról, hogy megtartják-e idén az áprilisról október 4-re halasztott London Marathont.

Koronavírus: Detroitban sem lesz maratoni az idén

A koronavírus-járvány miatt elmarad a detroiti maratoni, amelyre októberben került volna sor.

Kézilabda: Nagy László 39 évesen is emeli a mércét maga előtt

Nagy László, a kézilabdasport történetének legendás alakja 209 válogatottsággal, 22 éves profi pályafutással, két olimpiai negyedik helyezéssel és barcelonai légiósként megélt két BL-győzelemmel a háta mögött ma is azt bizonyítja, hogy a sportolás visszavonulása után is mindennapjainak fontos része. A Telekom Veszprém sportigazgatója tavaly a mezőny egyik újoncaként szenvedés nélkül futotta le a 21 097 méteres félmaratoni távot, amely után a következő lépcsőfokot és dicsőséget már a „teljes” maratoni, azaz az 42 195 méter hosszú pálya megtétele jelentené a számára. Nem csupán rajta, hanem a közösségi sportolásra vonatkozó előírások változásán is múlik, hogy a tervét már az idén is teljesítheti.

Koronavírus: Chicagóban sem lesz idén maratoni

A koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a chicagói maratonit sem. A klasszikus távú verseny szervezői hétfőn jelentették be, hogy törölték az október 11-re tervezett viadalt.

Atlétika: négyéves eltiltás a korábbi világcsúcstartónak

A doppingellenőrzési szabályok megsértéséért négyéves eltiltást kapott Wilson Kipsang, a maratoni futás korábbi világcsúcstartója.

Atlétika: csak a legjobbak indulhatnak a London Marathonon?

Hugh Brasher versenyigazgató szerint az is elképzelhető, hogy csak a legjobb futók indulhatnak majd el az idei London Marathonon.

Maratoni: London 2017-es bajnoka doppinggyanúba keveredett

Doppinggyanú miatt felfüggesztették a versenyzési jogát Daniel Wanjirunak, a londoni maratoni 2017-es győztesének.

Atlétika: Dombi Tibor egyéni csúcsot jelentő maratonit futott

Dombi Tibor, a Debreceni VSC korábbi labdarúgója, terveinek megfelelően egyedül lefutotta vasárnap a maratonit, s a Csupasporton elmeséli, milyen volt.