Eb 2020: Gárdonyi Riviéra – ide érkezik a francia válogatott

Körülnéztünk a Velencei-tónál: információnk szerint júniusban ide érkezik a francia labdarúgó-válogatott, és kiváló körülmények között készülhet, pihenhet.

Gulácsi, Szalai Attila és Nikolics top 100-ban Európában

Megnéztük a magyar labdarúgó-válogatott Eb-re készülő harmincas keretébe bekerült játékosok statisztikáit. Gulácsi Péter egész Európát tekintve is a 16. helyen áll a játszott percek sorában, és Szalai Attila is a top 100-ban van. Nikolics Nemanja a 49 tétmérkőzésével emelkedik ki a keretbe bekerült mezőnyjátékosok közül. A legtöbb gól Hahn Jánosé, a legtöbb gólpassz Szoboszlai Dominiké. 

Presztízsmeccs a javából: bravúros győzelem Belgrádban!

Noha nem volt tétmérkőzés, a két vb-selejtező után a jugoszlávok elleni idegenbeli futballmeccset megkülönböztetett figyelem kísérte 1961-ben. Ellenfelünk legutóbb 1931-ben nyert. Most nem sikerült...

Válogatott: Dzsudzsák, Bogdán, Szoboszlai – podcast a kerethirdetésről

Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette az Európa-bajnokságra készülő 30-as bő keretét, amelyből 26 játékost nevezhet a tornára. Ahogyan az várható volt, az NB II-es DVSC játékosa, Dzsudzsák Balázs neve nincs ott a listán, ellenben nagy visszatérőé (Bogdán Ádám) és több újoncé (Hahn János, Schön Szabolcs) is megtalálható rajta. Az Origo podcast műsorában a kerethirdetést járták körül. A műsorvezető Lantos Gábor, a beszélgetőtársak pedig Edvi László, Göbölyös András és Zámbó István, az Origo sportújságírói.

Válogatott: az Eb alatt lehet apuka, de már most is a világ legboldogabb embere

A labdarúgó NB I-ben szereplő Paks csatára, a góllövőlistát 22 góllal vezető (és minden bizonnyal az élén végző) Hahn János is meghívót kapott Marco Rossitól a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő bő, 30-as keretébe. Közvetlenül a bejelentés után beszéltünk a támadóval a fantasztikus szezonjáról, a gyerekkoráról, a Böde Dániellel való kapcsolatáról, a jövőjéről és persze az Eb-ről is, a torna alatt születhet meg első gyermeke.

Videó: amikor Albert parádés gólt lőtt, és legyőztük az NSZK-t

Öt hét múlva rajtol a nyári labdarúgó Európa-bajnokság, június 15-én 18 órától pedig a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen bemutatkozik a tornán a magyar válogatott is, amely záró csoportmérkőzésén  június 23-án Münchenben Németországgal mérkőzik meg. A Nemzeti Sport Online-on is folyamatosan hangolódunk a nagy eseményre. „Amikor” sorozatunkban ezúttal az NSZK elleni 1959-es 4–3-as budapesti győzelmet elevenítjük fel.

Eb 2020: Mbappéék Fehérváron edzenek, a Velencei-tónál laknak

Értesülésünk szerint egy Velencei-tó melletti hotelben lesz a francia labdarúgó-válogatott főhadiszállása a nyári Európa-bajnokság idején.

EURO 2020: Bogdán returns; Schön and Hanh are on the roster – Here is Rossi's extended squad

The head coach of the Hungarian national football team, Marco Rossi, has announced his 30-member extended squad, of which 26 players can participate at the European Championship. Even before the detailed announcement, the Hungarian Football Federation (MLSZ) announced that Ferencváros' goalkeeper Ádám Bogdán would be back, and newcomers Szabolcs Schön (FC Dallas) and János Hahn (Paksi FC) join the team. Rossi spoke about the roster at a press conference at 1 pm – we reported on the press conference with live text coverage.

Videó: „Hoppá” – így nézte meg velünk a gólkirály a válogatott bő Eb-keretét

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette az Európa-bajnokságra készülő 30-as bő keretét, amelybe bekerült a Paksi FC gólkirálya, Hahn János is. Az NB I-es évadban 22 gólt szerző csatár az NSO Tv stábjával nézte meg a keretet, mutatjuk a reakcióját. Pénteken pedig egy hosszabb videointerjút is láthatnak a válogatott újoncával.

Válogatott: Ön melyik 26 játékost nevezné az Eb-re? Szavazzon!

Mint ismert, Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az Eb-re készülő 30-as, bő keretét, amelyből 26 játékost nevezhet majd a részben hazai rendezésű tornára. Június 1-ig, a végleges keretszűkítésig olvasóink is szavazhatnak, a bő keretből kiket neveznének az Európa-bajnokságra! Cikkünk a címlapunkon, oldalt folyamatosan megtalálható lesz június 1-ig.

Eb 2020: Marco Rossi június 1-ig adott időt Szoboszlai Dominiknak

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette az Európa-bajnokságra készülő bő keretét. A szakember 13 órától sajtótájékoztató keretében beszélt a névsorról.

Eb 2020: Bogdán visszatér, Schön és Hahn is a névsorban – megvan Rossi bő kerete

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kihirdette az Európa-bajnokságra készülő 30-as bő keretét, amelyből 26 játékost nevezhet a tornára. Az MLSZ már a részletes bejelentés előtt közzétette, hogy visszakerül a keretbe a Ferencváros kapusa, Bogdán Ádám, valamint ott lesz az újonc Schön Szabolcs (FC Dallas) és Hahn János (Paksi FC)  is. A szakember 13 órától sajtótájékoztató keretében beszélt a névsorról – a sajtótájékoztatóról élő, szöveges tudósítással jelentkeztünk.

Légiósok: még várni kell Szoboszlai visszatérésére

Érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy Szoboszlai Dominiknek vélhetően csak kiegészítő szerep jut majd a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon. Az RB Leipzig 20 éves magyar válogatott középpályása ebben az idényben valószínűleg már nem tud bemutatkozni a klubjában.

Eb 2020: elfogyott az összes jegy a magyar válogatott mérkőzéseire

Szerda délután ismét elindult a jegyértékesítés a magyar szurkolók számára a közelgő labdarúgó Európa-bajnokságra: az érdeklődés olyan hatalmas volt, hogy rövid időn belül elfogyott az összes jegy. Az újranyitással kapcsolatban a Facebook-oldalunkon kérdeztük meg olvasónk véleményét, s bár sokan sikerrel jártak, az összkép vegyes lett.

NB II: Tudnék még segíteni a válogatottnak! – Dzsudzsák

Dzsudzsák Balázs, a labdarúgó NB II-ben feljutó helyen álló Debreceni VSC csapatkapitánya nem tett még le arról, hogy 109. alkalommal is pályára lépjen a magyar válogatottban, meggyőződése ugyanis, hogy a 35. életévében járva is tudna még segíteni a nemzeti együttesnek – ez derült ki a rutinos futballista Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatából.

Eb 2020: bővebb lesz a válogatottak kerete, 26 játékos nevezhető

A szokásosnál bővebb lesz a válogatottak kerete a június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, amelynek társházigazdája Budapest.

Eb 2020: Rossi csütörtökön 13 órától hirdet bő keretet

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi csütörtökön hirdeti ki a nyári, részben Magyarországon rendezendő Európa-bajnokságra készülő bő keretét.

Videó: amikor Dzsudzsákék megverték Rehhagel Eb-győztes csodacsapatát

Szűk másfél hónap múlva, június 15-én 18 órától a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen játssza bemutatkozó csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott. A Nemzeti Sport Online-on is folyamatosan hangolódunk a nagy eseményre. „Amikor” sorozatunkban ezúttal Gera Zoltánék 2008-as győzelmét elevenítjük fel, amikor hátrányból felállva 3–2-re legyőzték az aktuális Európa-bajnok Görögországot.