A visszavonult Csiszár-Szekeres Klára saját úton szeretne elindulni

Az Európa-bajnoki bronzérmes, magyar bajnok és kupagyőztes védőspecialista az érdi csapat első osztályban maradásától függetlenül mindenképpen befejezte volna a pályafutását, a jövőben pedig civil irányba kívánja terelni az életét.

Női kézi: Planéta Szimonetta készen áll a válogatottbeli visszatérésre

Planéta Szimonetta készen áll a visszatérésre az olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt álló magyar női kézilabda-válogatottba.

Szucsánszki Zita még mindig fradista, de a zöld-fehérek elleni meccsből szívesen kimaradna

Júniusban, a Bajnokok Ligája döntőjében ért véget Szucsánszki Zita sportpályafutása – legalábbis a legmagasabb szinten. Mert a nyáron úgy alakult, hogy az új idényben az Esztergom NB I/B-s női csapatánál erőnléti edzőként bemutatkozó korábbi válogatott kézilabdázó mégis visszatér a pályára, a Fradi elleni meccsből viszont szívesen kimaradna.

Női kézi: Minden perc számít, amit együtt tölt a csapat – Golovin Vlagyimir

A Telkiben sorra kerülő mini összetartáson is már az év végi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra fekteti a hangsúlyt a magyar női kézilabda-válogatott.

Női kézilabda: megvan a magyar válogatott kerete az augusztusi összetartásra

Megvan a magyar női kézilabda-válogatott kerete az augusztusi összetartásra. A nemzeti csapat 9–11-ig edzőtáborozik Telkiben.

Női kézi Eurokupa: a világbajnok ellen kezdenek a mieink

A világ- és Európa-bajnoki címvédő Norvégia ellen kezdi meg szereplését a magyar női kézilabda-válogatott az Eurokupában, amelynek első két fordulóját októberben rendezik.

Női kéziválogatott: Több van ebben a csapatban! – Szöllősi-Schatzl Nadine

A november végi női kézilabda-világbajnokságon harcolhatja ki a magyar válogatott, hogy ott legyen a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs tornán. A friss feleség Szöllősi-Schatzl Nadine szerint képes megugrani a következő lépcsőfokot nemzeti csapatunk.

Női kézi: elszántan várja a tétmeccseket a női válogatott

Szokatlan, hogy az új idényt és a felkészülést a válogatott edzőtáborában kezdjék el a kézilabdázók – legalábbis Magyarországon –, de nemzeti együttesünk 20 tagú kerete mindent megtesz, hogy a legjobb formában várja a fél év múlva esedékes világbajnokságot.

Női kézi-vb: Ennél jobb csoport és ág nem lehetett volna – Danyi Gábor

Montenegróval, Kamerunnal és Paraguayjal találkozik a csoportmérkőzések során a magyar válogatott az év végi női kézilabda-világbajnokságon. Lapunknak Danyi Gábor, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya nyilatkozott a sorsolásról.

Golovin: Rendkívül sokat fejlődött a válogatott, de még van potenciál a lányokban

Mint megírtuk, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) kedden Göteborgban elkészítette a 2023. november 29. és december 17. között Dániában, Norvégiában és Svédországban rendezendő női világbajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott a B-csoportban Montenegróval, Kamerunnal és Paraguayjal találkozik, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint nincs okunk panaszra.

Női kézi-vb: megvannak a magyar válogatott csoportellenfelei

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) Göteborgban elkészítette a 2023. november 29. és december 17. között Norvégiában, Dániában és Svédországban rendezendő női világbajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott a B-csoportban Montenegróval, Kamerunnal és Paraguayjal fog megmérkőzni.

Női kézi: a nyár közepén is összetartáson a válogatott – itt a keret!

Július 10. és 14. között húsz játékossal végez összetartást Győrben a magyar női kézilabda-válogatott, melynek tagjai fizikai felmérésekkel és edzésekkel készülnek a következő idényre – tudatta a Magyar Kézilabda-szövetség. A névsorból ezúttal hiányoznak a légiósok, és néhány rutinosabb játékos.

Női kézi-vb: teljes a mezőny, megvan a kalapbeosztás

Szabadkártyásként Izland és Ausztria vehet részt a 2023. november 29. és december 17. között Norvégiában, Dániában és Svédországban rendezendő női kézilabda-világbajnokságon, amelynek hétfőn nyilvánosságra hozták a kalapbeosztását is.

Női kosár Eb: hasonló a csehek stílusa, de mi szervezettebbek vagyunk

Közeleg a negyeddöntő, Iványi Dalma segédedző úgy gondolja, csütörtökön súlya lesz az eladott labdának, a rossz védekezésnek, és nem szabad ki nem kényszerített hibákból nehéz helyzetbe hoznia magát a csapatunknak.

Női kézi: Egyesek nagyon szépen fejlődtek – Golovin

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és stábja egy éve folyamatos felmérésekkel ellenőrzi a magyar női kézilabda-válogatott kerettagjait.

Kézilabda: felmérés és csapatépítés a női válogatottnál

Fizikai felmérésen és csapatépítésen vesz részt a magyar női kézilabda-válogatott 29 fős kerete jövő szerdán és csütörtökön.

Női kézi: Papp Nikoletta szívesen maradt volna Siófokon

Papp Nikoletta válogatott kézilabdázó nyáron a román SCM Gloria Buzau csapatához igazol, de szívesen maradt volna Siófokon.

Női kézi-vb: már nyolc csapat tudja, melyik csoportba kerül

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) ugyan csak július 6-án készíti el a 2023. november 29. és december 17. között Norvégiában, Dániában és Svédországban rendezendő női kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását, de már nyolc csapat tudja, hogy mely négyesbe kerül – számolt be róla az aimtoexcite.com.

Sportrádió: Deli Rita válogatottként lett amatőr, de nem bánta meg

A Sportrádió Hazafutás szombat délutáni műsorában Deli Rita korábbi kézilabdázó volt a Gólkirályok rovat vendége, a női kézilabda NB I 1999-es és 2000-es gólkirályával Balogh Balázs beszélgetett.

Világklasszisból világpolgár, gólkirályból ezermester – Farkas Ágnes egységben él a természettel

Április 21-én 50 éves lett a világ egykor legjobb balátlövője, a 206-szoros válogatott Farkas Ágnes, aki Kőszegen él, és ugyan nem szakadt el a kézilabdázástól, de már másban is megtalálta az örömét. Beszélgettünk vele a múltról, a 2000-es olimpiai döntő és az Európa-bajnoki cím összefüggéseiről, arról, mit gondol a sportág jelenéről, és persze hogy ő miben változott  és miben maradt a régi.


Kézilabda Eb: Tudta-e?