Női kézi: 791 nap után játszott újra meccset Planéta Szimonetta

Több mint két év, egészen pontosan 791 nap után lépett újra pályára tétmérkőzésen Planéta Szimonetta, a magyar válogatott és a francia Chambray Touraine női kézilabdacsapatának jobbátlövője.

Női kézi: Minden rajtunk múlik a következő napokban – Bíró Blanka

A női kézilabda-válogatottal a nyári olimpiára és a decemberi világbajnokságra is kijutó FTC-kapus, Bíró Blanka szerint maguk lehetnek a legnagyobb ellenségeik a következő napok erőltetett bajnoki menetében.

Még jobban elverve az olaszokat vb-résztvevő a magyar női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott világbajnoki selejtezőn 41–12-re felülmúlta Olaszországot, így kettős győzelemmel, 56 gólos előnnyel biztosította a helyét a decemberi, spanyolországi vb-n.

Női kézi vb-selejtező: Nem volt mindegy, melyik arcunkat mutatjuk – Elek

A női kézilabda-világbajnokság selejtezőjének első felvonásán a magyar női válogatott 27 gólos győzelmet aratott Olaszország felett Érden. A találkozó után a mieinket irányító Elek Gábor elmondta, nem volt mindegy, melyik arcunkat mutatjuk.

Női kézi-vb-selejtező: biztos győzelem Olaszország ellen

A női kézilabda-világbajnokság selejtezőjén a magyar női válogatott Olaszországgal találkozott Érden. Az ellenfél tudásának ismeretében biztosnak tűnt a győzelem, és erre a meccs sem cáfolt rá. A jórészt munka mellett kézilabdázó olaszok nem tudták megnehezíteni a magyarok dolgát. A vége 27 gólos győzelem, a visszavágó vasárnap, szintén Érden.

27 gólos győzelem Olaszország ellen, a visszavágó formalitás

A női kézilabda-világbajnokság selejtezőjén a magyar női válogatott Olaszországgal találkozott Érden. Az ellenfél tudásának ismeretében biztosnak tűnt a győzelem, és erre a meccs sem cáfolt rá. A jórészt munka mellett kézilabdázó olaszok nem tudták megnehezíteni a magyarok dolgát. A vége 27 gólos győzelem, a visszavágó vasárnap, szintén Érden.

Női kézi: Faluvégi a játékával bizonyítaná, hogy helye van a válogatottban

Faluvégi Dorottya nehezen élte meg, hogy nem lehetett ott a magyar női kézilabda-válogatottal a Győrben sikerrel megvívott olimpiai selejtezőn. Az ETO jobbszélsője azóta a pályán igyekszik bizonyítani, hogy helye van a nemzeti csapatban. A 23 éves játékos az első BL-final fourjáról, a norvég mintáról és arról is beszélt, mit szeretne ellesni Jovanka Radicsevicstől.

Női kézi: a DVSC kapusa is bekerült a válogatott keretébe

A DVSC női kézilabdacsapata hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az együttes kapusa, Csapó Kyra meghívót kapott az olaszok elleni világbajnoki selejtezőre készülő válogatott keretébe.

Vissza kettő, padlógáz: Szöllősi-Zácsik Szandra önsegítő útja a gödör fenekétől a válogatottig

Ígéretes kezdés után megtorpanás, majd enyhe ereszkedés jellemezte a felvidéki születésű, de 2009 óta nemcsak nemzetiségét, hanem állampolgárságát és válogatottját tekintve is magyar Szöllősi-Zácsik Szandra karrierjét. A nehézségeit maga felismerő, s a változtatást is önerőből véghez vivő kézilabdázó azonban visszaverekedte magát a nemzeti csapatba, és akkor nyújtott kiemelkedőt, amikor a legjobban kellett.

Női kéziválogatott: Lakatos Rita is meghívót kapott a vb-selejtezőkre

Elek Gábor szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott 20 fős keretét az Olaszország elleni április 16-i és 18-i világbajnoki selejtezőre. Az olimpiai selejtezőhöz képest Kovacsics Anikó sérülése miatt Lakatos Rita került be.

Női kézi: anya nélkül maradt hétgyermekes családot támogat a magyar válogatott

Anya nélkül maradt hétgyermekes családot támogat a magyar női kézilabda-válogatott.

Női kézilabda: cél a válogatott szakmai stábjának együtt tartása

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke a Sport Tv Mai helyzet című műsorában többek között arról is beszélt, hogy az a cél, hogy együtt tartsák a női válogatott szakmai stábját az olimpiára, ennek érdekében pedig már zajlanak az egyeztetések.

Női kézi: Nehéz a csoportunk, de a cél a negyeddöntő – Elek Gábor

Mint beszámoltunk róla, csütörtökön elkészült a nyári olimpia női kézilabdatorna csoportbeosztásának sorsolása, amelyen a magyar női válogatott Spanyolországgal, az orosz csapattal, Svédországgal, Franciaországgal és Brazíliával került egy hatosba. Elek Gábor szövetségi kapitány véleményezte is az ellenfeleket.

Tokió 2020: a női kéziseink az oroszokkal és a franciákkal is egy csoportba kerültek

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) csütörtökön elkészítette a tokiói olimpia férfi és női kézilabdatornájának csoportbeosztását. A magyar női válogatott Spanyolországgal, az orosz csapattal, Svédországgal, Franciaországgal és Brazíliával került egy hatosba.

Női kézilabda: mindkét meccset Érden játsszuk az olaszokkal

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott mindkét mérkőzését Érden játssza az Olaszország elleni világbajnoki selejtezős párharcban – írja az MTI.

Női kézi: Úgy voltunk vele, ha beledöglünk is, de kijutunk az olimpiára – Helembai

Egyre stabilabb pontja a magyar női kézilabda-válogatottnak a Váci NKSE beállója, Helembai Fanny, aki minden nap gondol az olimpiára, de tudja, még klubjában is sok a teendője az évad végéig.

Női kézi: Egy karrier csúcspontja, ha valaki részt vehet egy olimpián – Kovacsics

Csapatkapitányhoz méltó teljesítménnyel, végig vezérként mutatta az utat a Ferencváros irányítója, Kovacsics Anikó a magyar válogatottnak a múlt heti győri olimpiai selejtezőn. Motivációt merített a kvalifikációból, és csak Tokió lebeg a szeme előtt.

Női kézilabda: megvan, mikor sorsolnak az olimpiára

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a hivatalos honlapján kihirdette, hogy – magyar idő szerint – április 1-jén 10 órakor készíti el a tokiói nyári olimpia kézilabdatornájának csoportbeosztását.

Női kézi Eb-sel.: a spanyolok és a szlovákok is a csoportunkban

A magyar női kézilabda-válogatott Spanyolországgal, Szlovákiával, valamint az 1-es számú előselejtezős csoport győztesével került azonos kvartettbe a 2022-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában.

Női kézi Eb-sel.: a mieink a 2-es kalapból várják a sorsolást

A magyar női kézilabda-válogatott a 2-es kalapból várhatja az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki sorsolását – adta hírül az európai szövetség (EHF) honlapja.