Női kézilabda: Albek Anna az Eb után már az Európa-ligára hangol

A magyar női kézilabda-válogatott tagjaként második felnőttvilágversenyén lépett pályára Albek Anna a novemberi Európa-bajnokságon, ám azóta sem sokat pihent: gőzerővel készül az Európa-liga selejtezőjére a Mosonmagyaróvárral.

Női kézilabda: Igyekeztem önmagamat adni – Vámos Petra

Egy héttel a női kézilabda Európa-bajnokság után már minden magyar válogatott játékos edzésbe állt klubcsapatában. Vámos Petra, a DVSC Schaeffler irányítója is, aki a tornán szerzett tapasztalatai mellett a folytatásról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Női kézilabda Eb: Klujber Katrint sokkolta a szavazás eredménye

A jelentősen megfiatalított magyar női kézilabda-válogatott 11. helyen végzett a 15. Európa-bajnokságon, ám a csapat kulcsjátékosa, a jobbátlövő Klujber Katrin így is bekerült a torna álomcsapatába. A Ferencváros BL-góllövőlistát vezető játékosa a magyar válogatottról, az Európa-bajnokságról, a díjról és az olimpiai álmokról is beszélt a Nemzeti Sportnak.

Női kézi Eb: a norvég szakkommentátornak nagyon tetszett Klujber játéka

A nagy tornák során számos ismert volt játékossal lehet találkozni, így van ez az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság esetében is, ahol a 223-szoros válogatott Marit Malm Frafjord a norvég rádió szakkommentátora. A 36 éves, korábbi klasszis beálló az új szerepköre mellett hazája válogatottjáról, Henny Reistadról és a mieinkről is beszélt lapunknak.

Női kézilabda Eb: Klujber az álomcsapatban, Reistad az MVP

A női kézilabda Európa-bajnokság záró napján kihirdették a torna álomcsapatát, amelybe magyar részről Klujber Katrin is bekerült. A torna MVP-jének a norvégok klasszisát, Henny Reistadot választották meg.

Női kézi Eb: A válogatott keret 80 százaléka elmarad a világelittől – Pálinger Katalin

Két győzelemmel és négy vereséggel a 11. helyen zárta a női kézilabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott. Az MKSZ honlapja a két alelnökkel, Pálinger Katalinnal és Kirsner Erikával értékelte a női szakág helyzetét, kihívásait, az alábbiakban ezt a beszélgetést olvashatják. Mindketten egyetértettek abban, hogy erőnlét terén előre kell lépni, ehhez a klubok partnersége is szükséges.

Női kézilabda: átvettük a stafétát, bemutatkozott a részben magyar rendezésű 2024-es Eb

Ljubljanában, a női kézilabda Európa-bajnokság záró sajtótájékoztatóján jelképesen átvették a stafétát a következő kontinensviadalt rendező Ausztria, Svájc és Magyarország képviselői.

Női kézilabda: ellenfelet kapott a magyar válogatott a vb-selejtezőre

A női kézilabda Európa-bajnokság záró sajtótájékoztatója után kisorsolták a 2023-as világbajnokság európai selejtezőit. A magyar válogatott Izlanddal került össze, a jövő áprilisi párharcban a visszavágót rendezhetjük hazai pályán. 

Női kézi Eb: „Hiszem, hogy ez nem magyar betegség”

A magyar női kézilabda-válogatott a 11. helyet szerezte meg az Európa-bajnokságon, ami a csapat valaha volt második legrosszabb szereplése. A tornán mutatott teljesítménynek egyebek mellett mentális okai is voltak, ezekről beszéltünk Sándor Judit mentalcoachcsal, képzésben lévő sportpszichológussal és kézilabdaedzővel.

Női kézi Eb: „Ez tragédia!” – Mocsai Lajos a válogatott szerepléséről

A magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos a Sport Tv-ben értékelte a női csapat Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét.

Bizonyítványosztás: így láttuk mi, és így látták olvasóink női kéziseink Eb-szereplését

Ha csak a számokat nézzük, a tizenegyedik hellyel ez volt minden idők második leggyengébb magyar szereplése a női kézilabda Európa-bajnokságok történetében, ugyanakkor ennél árnyaltabb a kép. A Nemzeti Sport mellett az NSO olvasói is értékeltek.

Női kézi Eb: Erre a csapatra kell építeni – Novák András

Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) operatív igazgatója úgy fogalmazott, a közeljövőben is arra a csapatra lehet építeni a magyar női válogatottat, amely a 11. helyen végzett az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Női kézi Eb: erőnlét, piramis, Tomori, olimpia – Golovin Vlagyimirrel értékeltük a tornát

A magyar női kézilabda-válogatott a középdöntővel befejezte szereplését az Európa-bajnokságon. Golovin Vlagyimirrel az elmúlt napokban többször is boncolgattuk a tanulságokat, az alábbiakban a legfontosabb megállapításait összegezzük, kiegészítve az utolsó, szlovénok ellen sikerrel megvívott találkozó utáni értékelésével. A szövetségi kapitánnyal átalakuló piramisról, Tomori Zsuzsannáról és az olimpiai kvalifikációról is szót ejtettünk.

Női kézi Eb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

Mint megírtuk, a magyar női kézilabda-válogatott négy góllal nyert a társházigazda Szlovénia ellen az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, amivel a 11. helyen végzett a tornán. Értékelje a magyar csapat Eb-n nyújtott teljesítményét, írja meg véleményét a hozzászólások között!

Női kézi Eb: Örülök, hogy nem feltett kézzel jöttünk ki – Hornyák Dóra

Mint ismert, a magyar válogatott a Szlovénia elleni 29–25-ös győzelemmel zárta szereplését a női kézilabda Európa-bajnokságon. Jöjjön a főszereplők értékelése!

Női kézi Eb: búcsúzóul jó játékkal legyőztük Szlovéniát

Utolsó Európa-bajnoki meccsén a társházigazda Szlovénia ellen lépett pályára Ljubljanában a magyar női kézilabda-válogatott, amely harcos játékkal négy góllal győzött, és a 11. helyen zárta az Eb-t.

Szép lett a vége, négy góllal megvertük Szlovéniát a női kézi Eb-n

Utolsó Európa-bajnoki meccsén a társházigazda Szlovénia ellen lépett pályára Ljubljanában a magyar női kézilabda-válogatott, amely harcos játékkal négy góllal győzött, és a 11. helyen zárta a tornát. 

Női kézi Eb: A szlovénok játéka jobban fekszik nekünk – Golovin Vlagyimir

Utolsó Európa-bajnoki meccsén a társházigazda Szlovénia ellen lép pályára Ljubljanában a magyar női kézilabda-válogatott, amely kapitánya szerint a skandinávok ellen zömmel azt játszotta, amit tud, a szerdai ellenfél stílusa viszont végre ismerősebb lehet.  

Női kézi Eb: a Győri ETO edzője hiányolja a nívós mérkőzéseket

Sok edző a helyszínen követi az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságot. Így találkoztunk Ljubljanában a Győri ETO másodedzőjével, Raphaëlle Tervellel is, akit az eddigi tapasztalatairól kérdeztünk.

Női kézi Eb: „Mindenféleképpen elgondolkodtató” – erre világítottak rá a skandinávokkal vívott meccseink

A magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság elmúlt mérkőzésein mindhárom északi válogatottal összemérte erejét, és a három, egyaránt vereséggel záruló találkozó számos tanulsággal szolgált. Mélyebb elemzésre azonban egyelőre nincsen mód, ugyanis szerdán következik a társházigazda szlovénok elleni záró találkozónk, néhány tanulság ugyanakkor már levonható a mieinkkel folytatott beszélgetésekből. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?