Női kézilabda: Nem nyávogunk, nem nyafogunk – Elek Gábor

Folyamatosan tanulnak a hibákból, ez viszi előre őket – vallja a Ferencvárossal és a női kézilabda-válogatottal is sorsdöntő hónap előtt álló tréner, Elek Gábor.

Női kézilabda: itt a magyar keret az olimpiai selejtezőre!

Elek Gábor szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott 19 fős keretét a március 19–21. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre.

Női kézi: a Bonaventura ikrek is fújnak a győri olimpiai selejtezőn

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) nyilvánosságra hozta a márciusi, férfi és női olimpiai selejtezőtornák bíróküldését. Ennek értelmében a legjobbnak tartott női páros, a francia Bonaventura ikrek is közreműködnek a győri viadalon. 

Női kéziválogatott: Kína helyett újra Kazahsztán az ellenfelünk a selejtezőn

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) arról értesítette a magyar szövetséget, hogy Kína nem vállalja a márciusi győri olimpiai selejtezőn való részvételt, helyette az ázsiai olimpiai selejtező 3. helyezettje, Kazahsztán szerepel – Oroszország és Szerbia mellett – a magyar válogatott csoportjában.

Női kézi: Tomori Zsuzsannának pozitív lett a koronavírustesztje

A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok KC rutinos jobbátlövője, Tomori Zsuzsanna pozitív koronavírustesztet produkált a Fleury Loiret Handball elleni Európa-liga mérkőzés előtt – számolt be róla a siófoki klub hivatalos oldala.

Női kéziválogatott: Elek szerint szinte kötelező, hogy teljesítsék a célt

Háromnapos összetartáson vett részt a márciusi olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott. Elek Gábor szövetségi kapitány tudja, nehéz feladat vár rájuk.

Női kézilabda: két poszton is változott a női válogatott kerete

Két helyen is változott a jövő heti összetartáson részt vevő magyar női kézilabda-válogatott kerete.  

Női kézi: visszaküzdené magát Lakatos Rita a válogatott keretbe

A válogatott irányító, Lakatos Rita a nyáron csapatot vált, a Váctól a Siófok női kézilabdacsapatához szerződik. Álma, hogy eljusson az olimpiára, s bár most sérült, reméli, a teljesítménye elég lesz, hogy bekerüljön a nemzeti csapatba.

Női kézi: ez a 20 fő vesz részt a februári válogatott összetartáson

Február 15–17. között Telkiben tart összetartást a márciusi győri olimpiai selejtezőre készülő magyar női válogatott. Elek Gábor szövetségi kapitány keretébe 20 játékos kapott meghívót – számolt be a Magyar Kézilabda-szövetség.

Kézi: Ha az olimpiai aranyunk meglenne, nem nyertünk volna Eb-t – Farkas Ágnes

Olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok: Farkas Ágnes pályafutása bővelkedett a sikerekben. A korábbi kézilabdázó visszavonulása után is megtalálta a helyét a életben: jelenleg az osztrák határ mellett, Kőszegen él férjével, és kedvenc hobbijának hódol. Többek közt erről mesélt az NSO Tv-nek, de természetesen szeretett sportágáról is beszélgettünk bőven, és a dánok elleni olimpiai bajnoki döntő is szóba került. Ha még többre lenne kíváncsi Farkas Ágnessel kapcsolatban, keresse a Nemzeti Sport pénteki számának Sportkrém című mellékletét!

Női kézilabda: Ez volt a logikus döntés – Elek Gábor

A hivatalosan immár egyedüli szövetségi kapitány Elek Gábor szerint a mindennapi munkában szinte semmi sem változik, továbbra is szétosztják a feladatokat.

Két gólt dobott a vb-döntőben, mégis kimaradt a lexikonból

Az 1965-ös évszám máig piros betűs kiemelést érdemel a sportág történelemkönyvében. Ekkor nyert világbajnoki címet Török Bódog irányításával a magyar női kézilabda-válogatott – ezt a sikert azóta sem tudta megismételni sem férfi-, sem női együttesünk. A Dortmundban tizenkétezer néző előtt játszott vb-döntőben az öt magyar találat közül kettőt lőtt a jugoszlávok kapujába a csapat legfiatalabb tagja, Lengyel Erzsébet. Az immár nyugdíjas testnevelő tanárnő veszprémi otthonában fogadott.

Női kéziválogatott: marad az Elek, Danyi páros, de változik a hierarchia

Elek Gábor a válogatott szövetségi kapitányként, Danyi Gábor pedig a nemzeti csapat edzőjeként folytatja a munkát – vagyis a személyek nem, de a hierarchia változik a kézilabda-válogatott élén. Többek között ez áll a Magyar Kézilabda-szövetség elnökségi üléséről az MKSZ weboldalán megjelent beszámolóban. A döntés a márciusi olimpiai selejtező végéig szól. 

Női kézilabda: a világ legjobbjai Győrben – ez volt 2020

A Győri Audi ETO KC-nak a vírus ellenére is jó éve volt: a Rába-partiak olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy a világ két legjobb irányítóját a soraikban tudhatják.

Női kézi: várhatóan három hónap múlva újra játszhat Planéta Szimonetta

Planéta Szimonetta, a francia Chambray Touraine magyar válogatott kézilabdázója közel két év kihagyás után hamarosan ismét mérkőzéseken szerepelhet.

Női kézilabda: megküzdött érte, most a legboldogabb az Óvár húzóembere

Kallódó, lassan elfeledett tehetségből lett egy meglepetéscsapat húzóembere az irányító Tóth Eszter, aki a magyar női kézilabda-válogatottban is bemutatkozott – csaknem egy évtizede készült rá.

Női kézi Eb: Feleslegesen magunkra vettük a terhet – Kovacsics Anikó

Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya szerint a saját maguk által támasztott elvárásnak nem tudtak megfelelni a dániai Európa-bajnokságon, ezért fontos, hogy már a tornák kezdete előtt úrrá kell lenniük a bennük lakozó feszültségen.

Kézilabda: aranyvasárnap Bukarestben – húsz éve nyert Eb-t a női válogatott

Az esztendő vége az adventi várakozás és a női kézilabda Európa-bajnokság időszaka. Utóbbi hagyomány „valamivel” újabb keletű, negyedszázados, és az Eb 1994-es rajtja óta egyszer ünnepelhettük kétszeresen is az aranyvasárnapot: kereken húsz évvel ezelőtt, 2000. december 17-én. Méghozzá Bukarestben, minden idők legérzelemdúsabb végjátéka után.

Női kézi Eb: Fel sem vetődött bennünk, hogy bármelyikünk is feladná – Danyi Gábor

Az Európa-bajnokságot a 10. helyen záró magyar női kézilabda-válogatott társ szövetségi kapitánya, Danyi Gábor szerint tényszerűen kell nézni, hogyan is állunk jelenleg, de reméli, a márciusi olimpiai selejtezőn kiderül, hogy működik az, amiben hisznek.