Tokió 2020: ez történt éjjel az olimpia negyedik napján

Magyar idő szerint kedd hajnalban folytatódott Tokióban a 32. nyári olimpia versenyprogramja, ezúttal főleg selejtezőkben, előfutamokban, középdöntőkben szoríthattunk a magyarokért. Hétköznapi bioritmusukhoz még ragaszkodni képes olvasóink kedvéért összefoglaljuk az éjszakai-hajnali történéseket.

Tokió 2020: Szégyellem magam, így nem lehet meccset nyerni – Elek Gábor

Elek Gábor, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szégyenkezve nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt azt követően, hogy csapata hatgólos, 33–27-es vereséget szenvedett Brazíliától a tokiói olimpia csoportkörének második fordulójában. Szöllősi-Zácsik Szandra, Janurik Kinga és Schatzl Nadine szintén csalódottan értékelt, és értetlenül álltak a történtek előtt.

Ma semmi sem jött össze: a braziloktól is kikaptak női kéziseink

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a tokiói olimpián, a franciák elleni meccs után Brazíliától is kikapott. Ezzel csapatunk nehéz helyzetbe került a továbbjutási esélyeket illetően.

Tokió 2020: Kovacsics Anikó számára véget ért az olimpia

A Magyar Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján tudatta, a tokiói olimpián szereplő női válogatott hétfői edzésén megsérült Kovacsics Anikó, az együttes csapatkapitánya, így számára véget ért az olimpia. A 15 fős keretbe a helyére Helembai Fannyt nevezi be a magyar együttes.

Női kézilabdázóink a franciák elleni egygólos vereséggel kezdtek

A magyar válogatott 30–29-re kikapott a riói ezüstérmes Franciaországtól a tokiói olimpia női kézilabdatornájának első fordulójában.

Tokió 2020: a norvég, francia, orosz hármas várható dobogóra női kéziben

A tizenhárom év után ismét olimpiai résztvevő magyar válogatott az egyik topfavorit, Franciaország ellen kezdi vasárnap a tokiói csoportkört.

Tokió 2020: női kéziseink kikaptak a norvégoktól az utolsó tesztmeccsen

A magyar női kézilabda-válogatott 32–22-re kikapott Norvégiától a két csapat olimpia előtti utolsó, nem hivatalos felkészülési mérkőzésén Tokióban – számolt be róla a norvég közszolgálati média.

Tokió 2020: női kéziseinknek a norvégok ellen kell felvenniük a ritmust

Elszántan, de nem görcsösen készül első csoportmeccsére a magyar női kézilabda-válogatott Tokióban. A franciák elleni nyitány előtt csütörtökön még összecsapunk a norvégokkal, a találkozó elsősorban a sebesség miatt lehet hasznos számunkra.

Tokió 2020: kézilabdás ezüst? Most tudnánk örülni neki

Hetedszer olimpiai résztvevő női kézilabda-válogatottunk, és ötödiknél rosszabb helyen még sohasem végzett – a nyolc közé jutáshoz most bravúr kellene.

Tokió 2020: „A franciáké a legerősebb játékoskeret” – Danyi a csoportriválisokról

A magyar női kézilabda-válogatott tagjai túl vannak az első tréningeken Japánban, csütörtökön pedig Norvégia ellen mérhetik fel, hol tartanak a vasárnapi rajt előtt.

Tokió 2020: Az elvárás és a cél nem ugyanaz – Elek Gábor

A magyar női kézilabda-válogatottal szembeni elvárás a negyeddöntőbe jutás a pénteken kezdődő tokiói olimpián, viszont a célok magasabban vannak Elek Gábor szövetségi kapitány szerint – írja az MTI.

Női kézilabda: Mindent ennek rendeltem alá – Márton Gréta

A magyar női kézilabda-válogatott játékosai igyekeznek nem foglalkozni a körülményekkel az olimpián.

Tokió 2020: Mindenki felfogja, hogy élete nagy lehetősége előtt áll – Elek Gábor

A tokiói ötkarikás játékokra pénteken útra kelő magyar együttesnél a remélt felszabadult játék érdekében nagyon fontos lesz, hogy sem a kapitány, sem pedig a csapat ne érezze a nyomást.

Tokió 2020: Ha Balogh Beára ilyen büszke volt anyukám, rám mennyire lesz? – Kovacsics

A női kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó fejében nagyon megmaradt a kétezres olimpia. Balogh Beatrix a család személyes ismerőse, így édesanyja nagyon büszke volt rá, hogy ezüstérmes szerzett Sydney-ben. Kovacsics el sem tudja képzelni, hogy most ő mekkora örömöt szerezhet a családnak, miközben márciusi vállsérülése napján még elkönyvelte magában: az is lehet, hogy lemarad nagy álmáról, Tokióról.

Tokió 2020: női kéziseink célja a továbbjutás minden idők legnehezebb csoportjából

A pénteki Tokióba indulás előtt sajtótájékoztatót tartott a magyar női kézilabda-válogatott, melyen elhangzott, hogy az elsődleges cél az olimpián a csoportból való továbbjutás.

Tokió 2020: Janurik Kinga reméli, büszkék lesznek rájuk

Az FTC-vel rögtön bajnokságot nyerő Janurik Kinga úgy érzi, a brazilok ellen az olimpiai csoportkörben is éles és kemény mérkőzés vár rájuk.

Női kézi: győzelem a brazilok elleni második felkészülési meccsen is

A tokiói olimpiára felkészítő mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott Brazíliát fogadta Siófokon. A sok hibával tarkított találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, de a hajrá a magyaroké volt, így 24–23-as győzelemmel utazhatnak a lányok az olimpiára. 

Újabb brazilveréssel indul Tokióba a női kéziválogatott

A tokiói olimpiára felkészítő mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott Brazíliát fogadta Siófokon. A sok hibával tarkított találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, de a hajrá a magyaroké volt, így 24–23-as győzelemmel utazhatnak a lányok az olimpiára.

Tokió 2020: Volt, amikor feladtam, hogy eljutok az olimpiára – Szöllősi-Zácsik

Szöllősi-Zácsik Szandra 2009-ben mutatkozott be a magyar női kézilabda-válogatottban, de 2021-ig kellett várnia arra, hogy megvalósuljon az egyik álma: részt vehet az olimpián. Volt, amikor már letett erről, viszont arra a pillanatra is jól emlékszik, amikor újra felcsillant számára a remény. Abba még nem gondolt bele, mennyire fognak neki hiányozni a gyermekei, mialatt Tokióban lesz.