Női kézi Eb: csoportriválisunk úgy fog „beesni” a tornára

Eddig sem volt kérdés, hogy az idei női kézilabda Európa-bajnokság minden szempontból más és rendhagyó lesz, a hét eleji események és fejlemények csak megerősítették ezt. A magyar válogatott vasárnapi csoportellenfele, Szerbia kedden nem repült el Dániába, csütörtökre halasztották az utazást, és további tesztelés vár a keretre.

Női kézi Eb: már az első edzésen is túl a magyar válogatott Koldingban

Kedden feloldották a magyar válogatott kötelező, egy napos „szobafogságát” a csütörtökön kezdődő dániai női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínén, Koldingban, így a mieink este már edzeni is tudtak. 

Női kézi Eb: Ki kell verni a fejünkből, hogy nincs konkrét célkitűzés – Szikora

Pénteken Horvátország ellen kezdi el szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságon, a mieink kapusa, Szikora Melinda bízik benne, hogy nagy győzelmekből lesz több a csapatnak.

Női kézi: a magyar válogatott hat góllal kikapott a svédektől

A magyar női kézilabda-válogatott a szombati egygólos győzelem után vasárnap hat góllal, 31–25-re kikapott Svédországtól, így vereséggel hangolt a decemberi Európa-bajnokságra.

Női kéziválogatottunk hatgólos vereséggel hangolt az Eb-re

A magyar női kézilabda-válogatott a szombati egygólos győzelem után vasárnap hat góllal, 31–25-re kikapott Svédországtól, így vereséggel hangolt a decemberi Európa-bajnokságra.

Női kézi: a magyar válogatott egy góllal legyőzte a svédeket

A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 28–27-re legyőzte Svédországot. A két csapat vasárnap 15.30-tól ismét összeméri az erejét.

Egy gól döntött, a magyar női kéziválogatott legyőzte a svédeket

A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 28–27-re legyőzte a szintén a decemberi Európa-bajnokságra készülő Svédországot. A két csapat vasárnap 15.30 órától ismét összeméri az erejét.

Női kézi: az MKSZ részéről nincs célkitűzés az Eb-re

Sajtótájékoztatót tartott a magyar női kézilabda-válogatott, amely pénteken elutazik Svédországba, hogy felkészülési mérkőzéseket játsszon a december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokság előtt. Görbicz Anita, Danyi Gábor, Elek Gábor, Kovacsics Anikó és Tóth Eszter nyilatkozott a közelgő torna kapcsán.

Női kézi: teljes a magyar keret, minden FTC-s tesztje negatív

Elek Gábor szövetségi kapitány mellett az ugyancsak az FTC állományába tartozó Bíró Blanka, Janurik Kinga, Csiszár-Szekeres Klára, Kovacsics Anikó és Schatzl Nadine legutóbbi koronavírustesztje is negatív eredményt hozott, így mindannyian csatlakozhattak a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnokságra készülő keretéhez – olvasható a szövetség hivatalos honlapján.

Női kézilabda: Ez lesz életem legérdekesebb Eb-je – Tomori

Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott átlövője, Tomori Zsuzsanna szerint hátul kell gürizni azért, hogy elöl gólt tudjanak dobni.

Női kézi: piros buborék – a szabályszegőket azonnal hazaküldik az Eb-ről

Dánia megrendezi a 2020-as női kézilabda Európa-bajnokságot, ám a koronavírus-járvány miatt szigorú protokollt vezet be, amit minden résztvevőnek be kell tartania.

Női kézi Eb: a dán kormány áldását adta, megrendezhetik a tornát

A hétvégi egyeztetések után a helyi kormány megerősítette, Dánia megrendezheti a női kézilabda Európa-bajnokságot. A kontinenstorna sorsa azt követően vált kérdésessé, hogy múlt hétfőn a társrendező Norvégia a koronavírus-helyzet miatt jelezte, nem tud otthont adni az eredetileg tervezett meccseknek. Az új felállás szerint a magyar csoportmeccseket Koldingban tartják. Az Eb tíz nap múlva, december 3-án rajtol.

Női kézi Eb: csökkentett létszámmal kezdi a felkészülést a válogatott

November 23-án estétől együtt készül a dániai Európa-bajnokságra a magyar női válogatott, amelynek keretébe 20 játékost hívott be a két szövetségi kapitány, Danyi Gábor és Elek Gábor – számolt be róla a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Női kézi Eb: továbbra is bizonytalan, hol játszanak a mieink

Továbbra is bizonytalan, hogy Herning mellett melyik dán városban rendezik december 3. és 20. között a női kézilabda Európa-bajnokságot, és a magyar válogatottnak hol kell játszania a csoportmérkőzéseit.

Kézi: Danyi szerint nem lesz gondja Elekkel a válogatottnál Háfráék miatt

Háfra Noémi és Schatzl Nadine a Ferencvárosból a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatához igazol jövő nyáron. Danyi Gábor, a Rába-partiak vezetőedzője szerint a két válogatott játékos klubváltása miatt nem lesz konfliktusa Elek Gáborral, a nemzeti csapatot Danyival együtt irányító FTC-trénerrel.

9 és fél arany – Elek Gábor ötvenéves

November 5-én, csütörtökön töltötte be 50. életévét Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának örökös családtagja, edzője, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Női kézilabda Eb: a rajt előtt a svédekkel játszanak a mieink

A decemberi női kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt Svédország csapatával játszik két felkészülési mérkőzést a magyar válogatott.

„Nyolcvan vagyok, de fejlődni akarok” – világbajnok kézilabázónőnk lendülete ma is töretlen

Kis túlzással egy pár cipőn múlt, hogy a világbajnok kézilabdázó Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna nem röplabdás lett. A nagyszájú, ha kellett, gyerekként a fiúkat is nyakon vágó korábbi játékosnak olykor személyi igazolvánnyal kell bizonyítania a korát, hiszen a mai napig aktív, jelenleg a KSI-ben edzősködő egykori balszélsőről és beállóról senki sem hiszi el, hogy nemrég 80 lett.

Női kézi Eb: egy pozitív eset a magyar válogatott vesztét is okozhatja

Nagyon oda kell figyelniük azoknak a válogatottaknak, amelyek Norvégiában játsszák meccseiket a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságon, ugyanis a szigorú helyi járványügyi szabályok következtében, ha az egyik csapatban akár egy koronavírusos esetet is találnak, az egész küldöttség csomagolhat, ráadásul a legutóbbi ellenfelet is hazaküldhetik. 

Női kézi Eb: legfeljebb 500 néző lehet a dániai meccseken

A dán kormány döntése szerint a koronavírus-járvány miatt legfeljebb ötszáz nézőt engedhetnek be a szervezők a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság dániai mérkőzéseire.