Videó: libabőr – a bravúros iksz után ismét felcsendült a Himnusz!

A magyar labdarúgó-válogatott bravúros döntetlent ért el Budapesten a világbajnok Franciaország ellen az Európa-bajnokságon. A lefújás után természetesen nem maradhatott el a szurkolók és a játékosok közös éneklése – íme, a Himnusz! 

Videó: így szólt a Himnusz a magyar–francia Eb-meccs előtt

Több mint 50 ezer szurkoló énekelte teli torokból a Himnuszt a Magyarország–Franciaország labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt. Élje át újra!

Háromszor már győztünk – a magyar válogatott a regnáló futballvilágbajnok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott története során tizennyolcadszor játszik az aktuális világbajnokkal, jelen esetben Franciaországgal. A kezdőrúgásig éppen van annyi idő, hogy felelevenítsük a vb-címvédőkkel vívott korábbi összecsapásaink emlékezetes pillanatait, különös tekintettel a három győztes mérkőzésünkre.

Eb 2020: biztos, hogy nem játszhatunk harmadszor is Budapesten

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján az Euro 2020 szervezőbizottságából Fűrész Ádám projektmenedzser és Szabó Vilmos projektvezető válaszolt az újságírók kérdéseire. Kiderült, hogy a portugálok és a franciák elleni találkozó után a magyarok továbbjutás esetén sem játszhatnának újra a budapesti Puskás Arénában.

Eb 2020: „A kólapakolgatás nem vetett jó fényt a szponzorokra”

A magyar válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján az elmúlt napok „kóla- és sörpakolgatós” ügyeiről is kérdeztük az Európa-bajnokság szervezőbizottságának tagjait. Mint ismert, Cristiano Ronaldo esete indította el a lavinát, azóta többen is csatlakoztak hozzá.

Eb 2020: Nekem az tetszik a válogatottban, hogy… – Görbicz Anita

A magyar kézilabdázás két meghatározó alakja, a frissen visszavonult Görbicz Anita és a norvég Elverum játékosa, Máthé Dominik mesélt az NSO Tv-nek néhány hete a futballhoz, azon belül is a magyar válogatotthoz és a 2020-as Európa-bajnoksághoz való viszonyáról. Elöljáróban annyit: mint az egész nemzet, ők is nagyon szurkolnak Szalai Ádámék sikeres szerepléséért.

Videó: amikor Horváth Ferenc nyakláncát levágatta a bíró, de Luís Figóét nem

Kedden Portugália ellen kezdi meg várva várt szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. A Budapest Honvéd vezetőedzője, Horváth Ferenc tudja, milyen érzés gólt szerezni több tízezer ember előtt a Puskás Arénában (akkori nevén Népstadionban) a portugálok ellen, ráadásul arról is vannak személyes emlékei, milyen az, amikor egy Cristiano Ronaldóhoz hasonló sztár játszik az ellenfélnél – őt akkoriban Luís Figónak hívták.

Eb 2020: Michael Boris elmondta, hogyan nyerhetünk a németek ellen

A legutóbb az MTK-t irányító Michael Boris korábban dolgozott a magyar U19-es és az U21-es válogatottal is, az Eb-keretünkben több olyan játékos is szerepel, akiről már akkor azt gondolta, biztosan felnőttválogatott lesz. Róluk is esik szó a videónkban, ahogy azt is körbejárjuk, mi vezethet eredményre a németek ellen, mire alapozza, hogy Marco Rossi csapata meglepetést szerezhet a legnehezebbnek mondható F-csoportban. Ez a csapatunk!  – német szemmel.

Válogatott: Nego az első perctől tudta, fantasztikus dolgok várnak rá Magyarországon

„Elég későn jött az egyenlítő gól, talán a legtöbben már ki is kapcsolták otthon a tévéjüket, mert azt hitték, ez a meccs már eldőlt” – idézte fel Loic Nego, milyen gondolatok futottak át az agyán, miután a 88. percben betalált Izland ellen. Attól a pillanattól tudta, hogy fantasztikus dolgok várnak rá Magyarországon, ahogy megérkezett ide. Azt hitte, nehezebben fogadják a magyar válogatottnál, de meglepetésére nagyon könnyen ment a beilleszkedés. Folytatjuk sorozatunkat – Ez a csapatunk!        

A nap kérdése: „Nem tudok olyan játékost mondani, aki pótolhatná Szoboszlait”

A labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre alatt terveink szerint naponta jelentkezünk „A nap kérdése” rovatunkkal. Az Eb második napján azt kérdeztük meg a szurkolóktól: szerintük ki pótolhatja a magyar válogatottban Szoboszlai Dominikot és Kalmár Zsoltot? Kire bíznák a pontrúgásokat?

Eb 2020: a valódi futballéletérzés – megnyílt a budapesti szurkolói zóna

Május 28-án kezdődött a munka, alig tíz nappal később pedig el is készült a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti helyszínének szurkolói zónája, amely a kontinenstornával egy időben nyitotta meg kapuit, vagyis már az Olaszország–Törökország nyitó mérkőzést is megnézhetik a Városligeti Műjégpálya melletti helyszínen a futball szerelmesei. Nézze meg videón a budapesti szurkolói zónát!

Válogatott: „Fiola már gyerekként is férfiasan játszott”

Fiola Attila lehet az első paksi nevelésű játékos, aki kétszer is pályára lép Európa-bajnokságon. Mint a Paksi FC utánpótlás-vezetőjétől, Péter Norberttől megtudtuk, ez többek közt annak is köszönhető, hogy Fiola már gyerekként sem ismert megalkuvást, győzni akarás jellemezte, mindig kész volt a munkára. Maga a játékos is úgy látja, hogy voltak nála tehetségesebbek, de a kitartása miatt jutott el idáig. Folytatjuk sorozatunkat – Ez a csapatunk!

Eb 2020: „Alig várjuk, hogy több mint hatvanezer ember előtt játszhassunk!”

Holender Filip és Varga Roland is alig várja, hogy több mint hatvanezer néző előtt lépjen pályára a Puskás Arénában. A magyar labdarúgó-válogatott arra készül, hogy nagyon kellemetlen ellenfele lesz a portugál, a francia és a német csapatnak, s az adódó helyzeteket igyekszik kihasználni.