Jégkorong: május elején lesz jövőre a divízió 1/A-s vb

Jövőre május 2. és 8. között rendezik meg Ljubljanában a férfi jégkorongozók koronavírus-járvány miatt kétszer elhalasztott divízió 1/A-s világbajnokságát.

Jégkorong: A következő hetekben kijelöljük a Rigába utazó csapatot – Sean Simpson

A magyar férfi jégkorong-válogatott már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készült az elmúlt két hétben. Bár a budapesti Három Nemzet-tornán az osztrákok és a fehéroroszok ellen sem sikerült nyerni, Sean Simpson csupán az eredmények miatt bosszankodott. Szirányi Bence elárulta, mi hangzott el a szövetségi kapitánytól az öltözőben a viadal után. 

Jégkorong: A fejemmel is védtem, mégsem tudtunk nyerni... – Hetényi Zoltán

Vezetett is az A-csoportos világbajnokságra készülő fehéroroszok ellen a magyar férfi jégkorong-válogatott, de végül 3–2-es vereséget szenvedett a Vasas Jégcentrumban rendezett Három Nemzet-tornán. Pedig Hetényi Zoltán az első harmadban még fejjel is védett, Scott Macaulay pedig megszerezte az első gólját a magyar nemzeti csapatban. Velük beszélgetett az NSO Tv.

Jégkorong: Rajna Miklósnak gyógyír a válogatott mez viselete

Válogatott kapusunk, Rajna Miklós fordulatos klubidény után kezdőként védte végig a Három nemzet tornája csütörtöki nyitó meccsét – a DVTK-nál alig tucatnyi bajnoki jutott neki, az Újpesttel negyeddöntőzött.

Jégkorong: Pozsgai Tamás dicséretét is kiérdemelte az újonc védő

Bár a magyar férfi jégkorong nemzeti csapat 1–0-ra kikapott az osztrákoktól a budapesti Három Nemzet-torna csütörtöki játéknapján, Horváth Milánnak így is emlékezetes marad a találkozó: a 20 éves védőt első felnőttválogatott mérkőzésén együttesünk legjobbjának választották meg. A jégen egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, ezt a sortársai, Mihály Ákos és Pozsgai Tamás is megerősítették. 

Jégkorong: egy góllal kikapott Ausztriától a magyar válogatott

A magyar férfi jégkorong-válogatott 1–0-ra kikapott Ausztriától a két csapat csütörtök esti budapesti mérkőzésén.

Jégkorong: „Papp Kristóf elkötelezettségét mutatja, hogy hazautazott Amerikából”

A Három Nemzet Tornával zárja az idényt a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely ezzek már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készül. Az osztrákok és a fehéroroszok elleni mérkőzés előtt Sean Simpson szövetségi kapitánnyal és az Egyesült Államokból az összetartásra hazautazó Papp Kristóffal beszélt az NSO Tv.  

Jégkorong: Mindenki rá akar kerülni Sean Simpson papírjára – Hetényi Zoltán

Divízió I-es világbajnokság híján az áprilisi összetartáson már az augusztusi olimpiai selejtezőre fókuszál a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely csütörtökön az osztrákokkal, szombaton a fehéroroszokkal játszik felkészülési mérkőzést a Vasas Jégcentrumban – egyelőre még mindig szurkolók nélkül. Erdély Csanád és Hetényi Zoltán beszélt az NSO Tv-nek az edzőtábor elmúlt másfél hetéről és az előttük álló két mérkőzésről. 

Jégkorong: két játékos is csatlakozott a válogatott keretéhez

A hétvégi pihenő után újrakezdte az edzéseket a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely a héten két felkészülési mérkőzést vív a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban – jelentette az MTI.

Jégkorong: kétszer játszik a jövő héten a válogatott

A magyar férfi jégkorong-válogatott két felkészülési mérkőzést játszik a jövő héten: csütörtökön Ausztria, szombaton pedig az A-csoportos Fehéroroszország lesz az ellenfél. A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának szerdai beszámolója kiemelte: a kerethez csatlakozott a csatár Révész Marcell is – közölte az MTI.

Jégkorong: edzőtáborba vonult a magyar válogatott

Edzőtáborba vonult kedden a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely a koronavírus-járvány miatt törölt divízió 1/A-világbajnokság helyett már az augusztusi olimpiai selejtezőre készül.

Jégkorong: áprilisban készül a válogatott az olimpiai selejtezőre

Áprilisban készül közösen a felnőtt férfi jégkorong-válogatott az augusztusi olimpiai selejtezőre.

Férfi jégkorong: Vas Márton mesterhármasával jól járt a magyar hoki

Azért akadt pozitívum az évben, a Magyar Jégkorongszövetség igazgatója, Vas Márton kihozta az esztendőből, amit lehetett, és ennek mindannyian örülhetünk.

Jégkorong: Úgy voltam vele, a címeres mezért bármit – Hetényi Zoltán

Bár Hetényi Zoltán többször is térdre rogyott a magyar jégkorong-válogatott lengyelek elleni felkészülési meccsének hajrájában, egyszer sem az ellenfél kényszerítette erre. A kapus 97 százalékkal védett, és főszerepet vállalt abban, hogy a mieink hátrányból fordítva, 3–1-re legyőzték riválisukat.