Férfi vízi: A magyar ember olyan, hogy mindig kitalál valamit – Märcz Tamás

Átszabott ötkarikás elképzelések, megnövekedett költségek, mindennapi bizonytalanság. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Abban bízom, hogy egyénileg és csapatként is még erősebbek leszünk” – jelentette ki Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Tokió 2020: elkészítették a férfi és a női vízilabdatorna csoportbeosztását

Vasárnap este Rotterdamban tartották meg a tokiói olimpia női és férfi vízilabdatornájának sorsolását. A magyar női válogatott Oroszországgal, Kínával, a házigazda Japánnal és a címvédő Egyesült Államokkal került egy csoportba, míg a férfiak Olaszországgal, Görögországgal, az Egyesült Államokkal, Dél-Afrikával és Japánnal küzdenek majd meg a csoportkörben.

Férfi vízilabda: elkerüljük a szerbeket – sorsolásra várnak a mieink

A férfiak rotterdami selejtezőtornájának utolsó napján készítik el az olimpiai csoportbeosztást, a magyar férfi vízilabda-válogatott a második kalapba került a szerbek társaságában. Eközben a dél-afrikaiak tokiói szereplése kérdésessé vált. 

Képek: vízilabdázóink felpróbálták az olimpiai formaruhát

A magyar férfi vízilabda-válogatott bő keretének tagjai kedden belebújhattak az olimpiai formaruhába – közölte a Magyar Vízilabda-szövetség. A játékosoknál egyúttal a NUBU ruhakollekciójának darabjait is méretre igazították.

Vízilabda: Benedek Tibor itt hagyta az örökségét – Märcz

Az Origo interjút készített a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával, Märcz Tamással, ebben szóba került az Év Sportolója Gála, a 2021-re halasztott tokiói olimpia és Benedek Tibor is.

Férfi vízi: Áprilistól decemberig volt nagyon nehéz időszakom – Nagy Viktor

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Áprilistól decemberig volt nagyon nehéz időszakom” – árulta el Nagy Viktor.

Férfi vízi: közös edzőtábort tart a szerbekkel a magyar válogatott

Február 17-től 20-ig közös edzőtábort tart Magyarország és Szerbia – Märcz Tamás kedd délután hirdette ki 21 tagú, újonc nélküli keretét.

Vízilabda: A válogatott keret mindig nyitott – Märcz Tamás

Märcz Tamás pólókapitánynak jó visszajelzés volt a debreceni világligatorna, a csapat februárban újra találkozik a szerbekkel az olimpiai felkészülés jegyében.

Férfi vízilabda-vl: 6. helyen zárt a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–7-re kikapott Szerbiától a világliga európai selejtezőjének vasárnapi játéknapján Debrecenben, így a hatodik helyen zárta a tornát.

Férfi vízi-vl: kiharcoltuk a győzelmet a horvátok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzésen, az utolsó percben két gólt szerezve 13–11-re legyőzte Horvátországot a világliga európai selejtezőjének szombati játéknapján Debrecenben, így vasárnap az 5. helyért játszhat Szerbia ellen. A döntőt a görögök és a montenegróiak vívják.

Vízilabda-vl: Olaszország legyőzte Magyarországot Debrecenben

Olaszország 9–8-ra legyőzte Magyarországot Debrecenben a férfi vízilabda-világliga debreceni európai selejtezőjének negyeddöntőjében. Märcz Tamás csapatának sokáig jól működő védekezésébe a negyedik negyedben becsúszott egy-két hiba, így a világbajnok olaszok jutottak a négy közé.

Vízilabda: nehéz negyeddöntőre számít a magyar kapitány

A magyar és az olasz férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is nehéz összecsapásra számít a világliga debreceni európai selejtezőjének pénteki negyeddöntőjében.

Férfi vízilabda: 9 Európa-bajnok, 2 újonc a keretben a Világligára

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában – számolt be róla az MTI.

A kontinens trónján – 2020 csodás magyar Eb-győzelmei

Voltak szerencsések, akiknek legalább sportáguk Európa-bajnokságát megrendezték. Az viszont már nem szerencse kérdése volt, hogy azt az Eb-t meg is nyerték. A Képes Sport év végi összegzésének utolsó részében három csodálatos magyar sportsiker történetét mutatjuk be.

Férfi vízilabda: Märcz Tamás bő keretet hirdetett a Világligára

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bővebb, 20 fős keretét a férfi Világliga január elején Debrecenben rendezendő európai selejtezőtornájára. amelyből későbbi szűkítés során jelöli majd ki a viadalon szereplő 15 játékost – számolt be róla a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Férfi vízilabda: Eb-arany, elhunyt Benedek Tibor – ez történt 2020-ban

A férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnoki győzelme még ezt a szomorú évet is beragyogta, Märcz Tamás együttese megnyerte az olimpia előtti legfontosabb versenyt. Íme, a Nemzeti Sport évértékelője!

Tokió 2020: az aranyérem lebeg a szemeink előtt – Vogel Soma

Vogel Soma, a magyar vízilabda-válogatott és a FTC-Telekom Waterpolo kapusa szerint a nemzeti csapat minden világversenyre, így a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára is érmes reményekkel utazhat majd.

Vízilabda: Vári Attila szerint az olimpiai felkészülés része a budapesti BL-csoport

A férfi vízilabda-válogatott játékosai számára az olimpiai felkészülés részének tekinthető a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitánya, amelynek egyik csoportját a jövő héten a Duna Arénában, buborékrendszerben rendezik – írja az MTI.

Férfi vízilabda: december végén kezdi el a felkészülést a magyar válogatott

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy készül, hogy a szezonban először december végén dolgozhat majd kiválasztottjaival, akiknek februárra az Egyesült Államokból van meghívása.

Videó: 20 éve lettek olimpiai bajnokok Sydneyben a Kemény-legények

Napra pontosan húsz évvel ezelőtt nyerte meg első olimpiai aranyérmét klasszikus fináléban (az előző hat még körmeccses rendszerben született) a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 24 év elteltével, Sydneyben állt fel ismét a dobogó legfelső fokára az ötkarikás játékokon.