Vízilabda: A válogatott keret mindig nyitott – Märcz Tamás

Märcz Tamás pólókapitánynak jó visszajelzés volt a debreceni világligatorna, a csapat februárban újra találkozik a szerbekkel az olimpiai felkészülés jegyében.

Férfi vízilabda-vl: 6. helyen zárt a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–7-re kikapott Szerbiától a világliga európai selejtezőjének vasárnapi játéknapján Debrecenben, így a hatodik helyen zárta a tornát.

Férfi vízi-vl: kiharcoltuk a győzelmet a horvátok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzésen, az utolsó percben két gólt szerezve 13–11-re legyőzte Horvátországot a világliga európai selejtezőjének szombati játéknapján Debrecenben, így vasárnap az 5. helyért játszhat Szerbia ellen. A döntőt a görögök és a montenegróiak vívják.

Vízilabda-vl: Olaszország legyőzte Magyarországot Debrecenben

Olaszország 9–8-ra legyőzte Magyarországot Debrecenben a férfi vízilabda-világliga debreceni európai selejtezőjének negyeddöntőjében. Märcz Tamás csapatának sokáig jól működő védekezésébe a negyedik negyedben becsúszott egy-két hiba, így a világbajnok olaszok jutottak a négy közé.

Vízilabda: nehéz negyeddöntőre számít a magyar kapitány

A magyar és az olasz férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is nehéz összecsapásra számít a világliga debreceni európai selejtezőjének pénteki negyeddöntőjében.

Férfi vízilabda: 9 Európa-bajnok, 2 újonc a keretben a Világligára

A keretszűkítés után a tavaly januári Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból kilenc játékos, valamint két újonc, Konarik Ákos és Vigvári Vendel is helyet kapott a 15 fős magyar férfi vízilabda-válogatottban, amely péntektől vasárnapig Debrecenben játszik a világliga végjátékában – számolt be róla az MTI.

A kontinens trónján – 2020 csodás magyar Eb-győzelmei

Voltak szerencsések, akiknek legalább sportáguk Európa-bajnokságát megrendezték. Az viszont már nem szerencse kérdése volt, hogy azt az Eb-t meg is nyerték. A Képes Sport év végi összegzésének utolsó részében három csodálatos magyar sportsiker történetét mutatjuk be.

Férfi vízilabda: Märcz Tamás bő keretet hirdetett a Világligára

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bővebb, 20 fős keretét a férfi Világliga január elején Debrecenben rendezendő európai selejtezőtornájára. amelyből későbbi szűkítés során jelöli majd ki a viadalon szereplő 15 játékost – számolt be róla a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos honlapja.

Férfi vízilabda: Eb-arany, elhunyt Benedek Tibor – ez történt 2020-ban

A férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnoki győzelme még ezt a szomorú évet is beragyogta, Märcz Tamás együttese megnyerte az olimpia előtti legfontosabb versenyt. Íme, a Nemzeti Sport évértékelője!

Tokió 2020: az aranyérem lebeg a szemeink előtt – Vogel Soma

Vogel Soma, a magyar vízilabda-válogatott és a FTC-Telekom Waterpolo kapusa szerint a nemzeti csapat minden világversenyre, így a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára is érmes reményekkel utazhat majd.

Vízilabda: Vári Attila szerint az olimpiai felkészülés része a budapesti BL-csoport

A férfi vízilabda-válogatott játékosai számára az olimpiai felkészülés részének tekinthető a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitánya, amelynek egyik csoportját a jövő héten a Duna Arénában, buborékrendszerben rendezik – írja az MTI.

Férfi vízilabda: december végén kezdi el a felkészülést a magyar válogatott

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy készül, hogy a szezonban először december végén dolgozhat majd kiválasztottjaival, akiknek februárra az Egyesült Államokból van meghívása.

Videó: 20 éve lettek olimpiai bajnokok Sydneyben a Kemény-legények

Napra pontosan húsz évvel ezelőtt nyerte meg első olimpiai aranyérmét klasszikus fináléban (az előző hat még körmeccses rendszerben született) a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely 24 év elteltével, Sydneyben állt fel ismét a dobogó legfelső fokára az ötkarikás játékokon.

Csapó Gábor: Akinek nálam szebb élete volt, az festi magát

Mindent elért a vízben, ami elérhető, a Gyarmati Dezső-féle aranycsapat meghatározó pólósa volt, de ez – már megbocsásson érte – csak része Csapó Gábor hét évtizedének. Mindig történt vele, miatta valami, mint a tehetséges emberekkel általában. És persze rendre leszűrte a tanulságot, emlékei nem csupán érdekesek, továbbgondolásra is érdemesek. Nem beszélve arról, hogy nem fényezi magát, tudja – ki ő. Miközben úgy tartja: akinek nála szebb élete volt, az festi magát.

Tokió 2020: Nehéz megmondani, jó-e nekünk az egyéves halasztás – Märcz

Sem férfi, sem női vízilabda-válogatottunknak nem jött rosszul a halasztás – tokiói sorozatunk utolsó része.

Dr. Merkely Béla: Egy hónapos kihagyást három hónapos munkával lehet pótolni

A sport meghatározta az életét, gyerekként úszott, fiatalként versenyszerűen vízilabdázott, és orvosként sem szakadt el a közegtől: amellett, hogy negyvenévesen visszatért a medencébe, évek, évtizedek óta foglalkozik a sportolókkal – hivatása és sportszeretete miatt is. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója a koronavírus-járvány idején is kiemelt figyelmet fordított a sportélet szereplőire.

Férfi vízi: Szüksége van a válogatottnak Varga Dénesre – Hosnyánszky

Mint arról beszámoltunk, a Budapesti Honvéd férfi vízilabdacsapata Hosnyánszky Norbert személyében olimpiai bajnokot igazolt. Az Egertől a fővárosba szerződő 36 éves pólós úgy véli, ahhoz, hogy a magyar válogatott ismét aranyérmet nyerjen az ötkarikás játékokon, szüksége van a nemrég súlyosan megsérülő Varga Dénesre is.

Kásás Tamás: könnyek, mélypont és taníthatatlan zsenialitás

A Jugoszlávia elleni Eb-döntőn az egész ország megtanulta a nevét, ám a három kettőre megnyert meccsen szerzett három gól nem a csúcsot, csupán a csodálatos karrier első állomását jelentette – az athéni finálé utolsó negyedében például két góllal, egy gólpasszal és három emberhátrányban blokkolt lövéssel járult hozzá az aranyhoz. A vízilabda élő legendája, a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás számos felejthetetlen és néhány keserűbb pillanatot is átélt a vízben.

Vízilabda: megkezdte az edzéseket a férfi pólóválogatott

Teljes, húsz fős kerettel edz Märcz Tamás szövetségi kapitány irányításával a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Vízilabda: Kemény Dénes aranycsapata – a pólósok pólósa, 4. rész

„A pólósok pólósa” szavazás újabb jelöltje: Kemény Dénes triplázó aranycsapata.