Születésnap: „Az ember bölcsebb lesz” – Hajdu János 70

Kerek születésnapot tölt be a magyar férfi- és női válogatottal is sikeres mesteredző.

Férfi kézi: „Nagyon nagy álmunk volt, hogy együtt játszunk a felnőttválogatottban” – Krakovszki Bence

Kiválóan teljesített a vasárnapi, lengyelek ellen 36–26-ra megnyert felkészülési mérkőzésen Krakovszki Bence, aki csereként beállva hatszor is betalált. A balatonboglári NEKA-ból az idény elején Tatabányára igazoló sportoló értékelt lapunknak.

Férfi kézilabda: Az első meccs mindig nehéz – Chema Rodríguez

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a lengyelek ellen arra volt leginkább kíváncsi, hogy egymás után két meccset bír-e ugyanolyan erővel a csapat, amely a második találkozón még frissebben is játszott.

Békés csabai gála: másodjára tízzel vertük a lengyeleket

A szombaton Szegeden aratott négygólos győzelem után vasárnap Békéscsabán fogadták a mieink a lengyel férfi kézilabda-válogatottat, és ezúttal minden csapatrészben kiváló teljesítményt nyújtva megérdemelten nyertek tíz góllal.

Férfi kézi: felkészülési meccset nyert a magyar válogatott Lengyelország ellen

Hektikus első félidő után javuló második félidei teljesítménnyel győzte le 31–27-re felkészülési mérkőzésen Lengyelországot a magyar férfi kézilabda-válogatott Szegeden. A két csapat vasárnap Békéscsabán is összecsap egymással.

Legyőzte a lengyeleket a magyar férfi kézilabda-válogatott

Hektikus első félidő után javuló második félidei teljesítménnyel győzte le 31–27-re felkészülési mérkőzésen Lengyelországot a magyar férfi kézilabda-válogatott Szegeden. A két csapat vasárnap Békéscsabán is összecsap egymással.

Chema Rodríguez: Látnom kell, hogyan mozgunk együtt

A hétvégén kétszer is összecsap a magyar férfi kézilabda-válogatott Lengyelországgal, amellyel az elmúlt tíz évben csak háromszor találkozott. A szövetségi kapitány szerint a behívott húsz játékos mellett tíz-tizenkettőt mindig figyelnek.

Férfi kéziválogatott: Nem kell sok idő, hogy újra belerázódjunk – Sipos Adrián

A hétvégén kétszer is összecsap a lengyelekkel a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely eddig keveset volt együtt ebben az évben, de védője, Sipos Adrián szerint már van olyan széles a repertoárjuk, hogy elég legyen egy gyors frissítés ahhoz, hogy visszajöjjön minden.

Férfi kézi Eb: Szeretnénk továbbjutni a csoportból – Chema Rodríguez

Chema Rodríguez szövetségi kapitány célkitűzése az, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjusson a csoportjából a németországi Európa-bajnokságon.

Faludi Mihály irányította a leghosszabb ideig a magyar férfi kézilabda-válogatottat

Szentendrén él a magyar kézilabdázás egyik legendája, a 90 éves Faludi Mihály, aki 1973 és 1982 között irányította a magyar férfi kézilabda-válogatottat, majd az első edzők egyike volt, aki külföldön vállalhatott munkát. A Dózsa György úti grundról indulva lett válogatott kézilabdakapus, edzőként négy ország szövetségi kapitányi posztját töltötte be, csapataival három olimpiára jutott ki, a magyar válogatottban pedig korszakos játékosokkal dolgozott együtt.

Kézilabda: Ilic Zoran is bekerült a válogatott keretébe

A szeptember közepén térdsérülést szenvedő Ilic Zoran, a német élvonalbeli HSV Hamburg átlövője is meghívást kapott a Lengyelország elleni felkészülési mérkőzésekre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.

Chema Rodríguez hisz a spanyol stílusban és pozitívan látja a férfi kézilabda-válogatott jövőjét

Chema Rodríguez a családjával Budapestre költözött, és immár főállásban a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, noha játékoskorában egyáltalán nem tervezte, hogy valaha is edző lesz. A korábbi kiváló irányító a mentorairól, a saját edzői filozófiájáról, a válogatottra nehezedő nyomásról is beszélt lapunknak, s arról, hogyan látja a nemzeti csapat jövőjét.

Férfi kézilabda: szeptember végén újra találkozik a magyar válogatott – keret

Hivatalos válogatott időszakon kívül, Telkiben dolgozik újra együtt a magyar férfi kézilabda-válogatott kerete szeptember végén, a Magyarországon szereplő játékosok részvételével.

Férfi kézi: visszavonul a 131-szeres magyar válogatott átlövő

A francia élvonalbeli kézilabda-bajnokságban szereplő Dunkerque közösségi oldalán jelentette be, hogy pályafutása utolsó idényét kezdi meg a csapatnál a 131-szeres magyar válogatott átlövő, Nagy Kornél – vette észre a klubvaltas.hu.

Férfi kézi: Chema Rodríguez főállású magyar kapitány lesz

Hosszabb interjút adott a Sport Tv Kézivezérlés című műsorának a Telekom Veszprém sportigazgatója, a Magyar Kézilabda-szövetségen belül a férfiválogatott szakmai felügyeletéért felelő Nagy László, aki többek között elárulta, hogy Chema Rodríguez szerződése lejártával távozott portugál klubjától, a Benficától, s a korábbi terveknek megfelelően főállású magyar szövetségi kapitány lesz, valamint arra is kitért, hogy az „Építőknél” ilyen célkitűzések mellett nem fér bele, hogy az első csapatnál neveljenek és magyar fiatalokat játszassanak.

Bánhidi Bence: Úgy éreztem, ez így nem mehet tovább!

Nehéz időszakon ment keresztül Bánhidi Bence, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának válogatott beállója, aki néhány éve még vitathatatlanul a világ egyik legjobbjának számított a posztján, de derékfájdalmai és sorozatos sérülései miatt egy ideje nem tudta kihozni magából azt, amire képes. Beszélt az elmúlt másfél év viszontagságairól, a kilátástalanságról és az útkeresésről, ahogy doktortól doktorig vándorolt, hogy megtalálja a megoldást. És arról is, végül hogyan sikerült neki.

Férfi kézi: Dánia az európai rangsor élén, Magyarország 7.

Dánia vezeti a férfiválogatottak európai ranglistáját, Magyarország a hetedik helyen található – derül ki az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közleményéből.

Képek: megnősült a magyar válogatott kézilabdázója

Bár a polgári esküvőt már két évvel ezelőtt megtartotta az OTP Bank-Pick Szeged magyar válogatott kézilabdázója, Bánhidi Bence és párja, Nyárády Nóra, de az igazi lakodalmat csak a mögöttünk hagyott hétvégén tartották – számolt be róla a szegedma.hu.

Férfi kézi: Szerbián belül váltott klubot a 11-szeres magyar válogatott

Sunajko Stefan 11-szeres magyar válogatott kézilabdázó a szerb bajnokságban, a Szerb Kupában és az Európa-kupában is címvédő RK Vojvodinához igazolt – adták hírül pénteken az újvidéki klub közösségi oldalán.

U21-es férfi kézi-vb: Norvégia ellen is magabiztosan nyert a magyar válogatott

A magyar válogatott 31–22-re legyőzte Norvégiát a német–görög közös rendezésű U21-es férfi kézilabda-világbajnokság E-csoportjában, a 2. fordulóban. A mieink pénteken a csoportelsőségért Dániával mérkőznek meg.


Kézilabda Eb: Tudta-e?