Férfi kézi: Máthé Dominik karanténba került Norvégiában

Máthé Dominik a koronavírus-járvány miatt hatósági házi karanténba került Norvégiában, miután visszatért klubcsapatához a magyar válogatottól.

Férfi kézi: Jó reklámot csináltunk a magyar kézilabdának – Chema Rodríguez

A magyar férfi kézilabda-válogatott másodedzője, Chema Rodríguez szerint akarattal és elszántsággal minden kompenzálható – ezt az újoncokkal tűzdelt magyar csapat is bebizonyította.

Férfi kézi Eurokupa: a horvátok nyertek a magyarok ellen Eszéken

A férfi kézilabda Eurokupa 2. fordulójában az Eb-címvédő Spanyolország ellen a minap meglepetésre győzelmet arató magyar válogatott Horvátországba látogatott, s bár remekül tartotta magát és nagy küzdelemre késztette a hazaiakat, végül négygólos vereséget szenvedett.

Jó játék vereséggel Horvátország ellen

A férfi kézilabda Eurokupa 2. fordulójában az Eb-címvédő Spanyolország ellen meglepetésre győzelmet arató magyar válogatott Horvátországba látogatott, és bár remekül tartotta magát, nagy küzdelemre késztette a hazaiakat, végül négygólos vereséget szenvedett.

Az Eb-címvédő Spanyolország legyőzésével nagy skalpot szerzett a férfi kéziválogatott

A férfi kézilabda Eurokupa 1. fordulójában a rengeteg újonccal felálló magyar válogatott kiváló játékkal biztos győzelmet aratott az Eb-címvédő Spanyolország ellen. 

Férfi kézi: szurkolói információk a spanyolok elleni meccsre

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán Spanyolország ellen kezdi meg az EHF Eurokupát. A magyar szövetség a hivatalos oldalán adott ki szurkolói tájékoztatást a mérkőzéssel kapcsolatban, ezt változtatás nélkül közöljük.

Férfi kézilabda: Nem gond, hogy hiányosak vagyunk – Nagy László

Nagy László csapatmenedzser szerint nem gond, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatottnak hiányos összetételben kell pályára lépnie a szerdai és a szombati Eurokupa-mérkőzéseken.

Férfi kézi: Gulyás István koronavírusos, Chema és Nagy meccselnek helyette

Gulyás István szövetségi kapitány koronavírus-fertőzés miatt nem lehet ott a magyar férfi kézilabda-válogatott összetartásán, illetve a november 4-i veszprémi magyar–spanyol, illetve a november 7-i eszéki horvát–magyar Eurokupa-találkozókon, így a két mérkőzésen Chema Rodríguez és Nagy László irányítják majd a nemzeti együttest.

Kézilabda: húszfős magyar keret a férfi Európa-kupára

Gulyás István szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi válogatott szűkített keretét a spanyolok és a horvátok ellen a jövő héten esedékes EHF Európa-kupa-mérkőzésekre.

Férfi kézi: utaznak a szekérrel – csúszik a válogatott felkészülése

Csak egy hónap múlva kezdi el a munkát a férfi kézilabda-válogatott, a Gulyás István vezette szakmai stáb több tervvel készül a bizonytalan helyzetre.

Férfi kézilabda: pozitív tesztek, elmarad a válogatott összetartása

Több kerettagnál is pozitív eredményt hozott a magyar férfi kézilabda-válogatott összetartását megelőző koronavírusteszt, így a szakmai stáb döntése értelmében a válogatottheteken kívüli, október 2-4. közötti extra edzésnapok elmaradnak – olvasható a Magyar Kézilabda-szövetség közleményében.

Mikler Roland: Ez volt az elmúlt időszak legjobb döntése

Szeptember 20-án töltötte be a 36. életévét Mikler Roland, aki tizenegy világversenyen, több mint kétszáz mérkőzésen állt a magyar férfi kézilabda-válogatott kapujában. A Mol-Pick Szeged kapusával az idei Európa-bajnokságról, az olimpiáról, a válogatottról, a két magyar élcsapatról és a családjáról beszélgettünk.

Férfi kézilabda: 17 fős válogatott keret az összetartásra

Gulyás István, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 17 fős keretet hirdetett a hét végi összetartásra. A nemzeti csapat Budaörsön gyűlik össze először a koronavírus-járvány kitörése óta. A keretből a járványhelyzet miatt hiányoznak a szegedi játékosok és a légiósok.

Férfi kézi-vb: a németekkel kerültek egy csoportba a mieink

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) Kairóban, a gízai piramisoknál készítette el a 2021-es férfi világbajnokság csoportbeosztását. Az egyiptomi tornán a magyar válogatott Németország, Uruguay és a Zöld-foki-szigetek társaságában az A jelű négyesben szerepel majd.

Férfi kézi: Valószínűleg a nulláról kell kezdenünk – Gulyás István

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István szerint hiába tették meg az első lépéseket a januári Európa-bajnokságon, a legközelebbi összetartáson mindent a nulláról kell kezdeni.

Mozgásképtelen? Durva? Válogatottunk védelmének pillére lett

A magyar férfi kézilabda-válogatott egyik kulcsfigurája az idei Európa-bajnokságon a tatabányai védő, Sipos Adrián volt, aki reméli, kedvezően sikerült megváltoztatnia a róla korábban kialakult képet. Beszélt arról a göröngyös útról is, amelyet be kellett járnia, s amely során nemcsak elfogadta a neki szánt szerepet, de még ma, 30 évesen is igyekszik tökéletesíteni a védőjátékán.

Férfi kézi-vb: a magyar válogatott a második kalapból várja a sorsolást

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elkészítette a januári férfi világbajnokság kiemelési sorrendjét. A magyar válogatott a második kalapba került.

Kézisek kézise: klasszis mezőny dönt a legjobbról

A Kézisek kézise női szavazás zsűrijéhez hasonlóan a döntnöki testületbe a férfi nemzeti válogatott korábbi és jelenlegi magyar szövetségi kapitányait kértük fel, akik között többen maguk is jelöltek lehetnek a legjobbak közé.

Kézisek kézise: olimpiai 4. helyek és BL-döntők az új évezredben

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb fejezetében a kétezres éveket idézzük fel. Ekkor két olimpián (2004, 2012) is a legjobb négy közé jutott a magyar férfiválogatott. A Veszprém Kölnben BL-döntőket játszott, a Szeged 2014-ben EHF-kupát nyert.

Kézisek kézise: amikor a Veszprém egyértelmű hegemóniára tett szert itthon

A Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda-szövetség közös játéka, a Kézisek kézise újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a Veszprém klubcsapata egyértelmű hegemóniára tett szert itthon, és miközben a válogatott többnyire szürkén játszott a világversenyeken, történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.