-->
Férfi kézi-vb: Talán az egyik legkiegyenlítettebb csoportba kerültünk – Chema Rodríguez

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával került egy négyesbe a 2023-as (január 12–29.) lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságon. A mieink spanyol szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez az MKSZ honlapjának elmondta, az olimpiai selejtezős helyek elérése a cél.

Férfi kézi-vb: Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával egy négyesben a mieink

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség kisorsolta a 2023. január 12–29. közötti férfi világbajnokság csoportjait. A magyar válogatott Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával került egy négyesbe.

Kézilabda: Addig jövök a válogatotthoz, amíg hívnak – Mikler Roland

Az Izrael elleni világbajnoki selejtező visszavágóján 225. alkalommal viselte a címeres mezt a 35 százalékos hatékonysággal védő Mikler Roland, a Pick Szeged és nemzeti csapatunk kapusa, akire ugyan továbbra is számíthat a szakmai stáb, ám szerinte a fiataloké a jövő.

Sportrádió: Juhász István komoly eredményt vár a férfi kéziválogatottól a párizsi olimpián

Juhász István, az MKSZ sportakadémiai központjának igazgatója volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A szakember a férfiválogatott Izrael elleni vb-selejtezője kapcsán elmondta, több lehetőséget adott volna Ligetvári Patriknak, a Telekom Veszprém átlövőjének. A nemzeti csapattól a 2024-es párizsi olimpián komoly eredményt vár, a női válogatottól pedig 2028-ban várható a nagy ugrás.

Férfi kézi: A múltat magunk mögött kell hagynunk – Chema Rodríguez

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi kézilabda-válogatott 31–22-re legyőzte Izraelt vb-selejtezőn, és kijutott a jövő évi, lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságra. A szombat esti tatabányai mérkőzés után Chema Rodríguez a következőképpen értékelt a Nemzeti Sportnak.

Férfi kézi: Az első meccs után nem voltak biztatóak a jelek – Szita Zoltán

Ott lesz a 2023-as svéd, lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott, miután a kinti egygólos győzelem után hazai pályán magabiztosan nyert 31–22-re Izrael ellen. A mérkőzést követően Székely Márton és Szita Zoltán értékelt az NSO Tv-nek. 

Izrael elleni sima győzelemmel vb-résztvevő a férfi kéziválogatott!

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31–22-re győzött Izrael ellen Tatabányán a világbajnoki selejtező visszavágóján, ezzel összesítésben tízgólos különbséggel kijutott a jövő évi, lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságra!

Férfi kézi: válogatott szélsőnk fájó szívvel nézte az Eb-t, de nem sietteti a visszatérést

Még három bajnoki sem jutott a most futó idényben Hornyák Péternek, ugyanis szeptember végén súlyos térdsérülést szenvedett. A válogatott jobbszélső emiatt lemaradt a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságról, amit fájó szívvel követett a távolból. Még nem tudja, hol fog játszani a nyártól, egy biztos, nem sietteti a visszatérést, mert az a legfontosabb, hogy a lába teljesen megerősödjön.  

Sportrádió: Nem lenne szabad, hogy Izrael meglepetést szerezzen – Sipos Adrián

A Sportrádió Hazafutás című műsorában ezúttal Sipos Adrián és Ligetvári Patrik válaszolt Hortobágyi Tibor kérdéseire. A férfi kézilabda-válogatott játékosai elmondták, szeretnének kijutni a világbajnokságra, így Izrael nem szerezhet meglepetést.

Férfi kézi: Nem reális a final four, de semmi sem lehetetlen – Ligetvári Patrik

Bár a visszavágón döntetlent játszott a Telekom Veszprém a Vardarral, a továbbjutás eldőlt az első meccsen, így jöhet az Aalborg elleni negyeddöntő a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Ligetvári Patrikkal tekintettünk vissza a szkopjeiek elleni párharcra, reagált Nagy László Sportrádióban tett kijelentésére, és kitértünk a válogatott előtt álló, Izrael elleni vb-selejtezőre is. 

Férfi kézi: itt a magyar keret a vb-selejtezőre, megvan Chema segítője

Chema Rodríguez szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi kézilabda-válogatott 20 fős keretét az április 13-i és 16-i Izrael elleni vb-selejtezőkre.

Férfi kézi: Realitás, hogy kevesebb szerepet kapok a válogatottban – Nagy Bence

Nagy Bence élete nemcsak a kézilabda körül forog, hiszen a Ferencváros irányítója szabadidejét is szívesen tölti más sportágak űzésével, illetve nézésével. Hogy melyik a kedvenc futballcsapata? Mit vár a Telekom Veszprémtől és a Pick Szegedről a Bajnokok Ligájában? Kiderül videónkból, amelyben többek szóba kerül az idei, rövidre sikerült Európa-bajnokság és a válogatottban betöltött szerepe is. 

Férfi kézi Eb-sel.: a mieink az első kalapból várják a sorsolást

A magyar férfi kézilabda-válogatott az 1. kalapból várja a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását – írja az MKSZ.

Férfi kézi: Nem lesz egyszerű húsz embert kijelölni – Chema Rodríguez

A nemzeti csapatunk élén a hétvégén debütáló Chema Rodrígueznek vakarnia kell a fejét a következő kerethirdetéskor, miután a visszatérők és az újoncok közül többen is jó teljesítményt nyújtottak Németországban.

Férfi kézi felk.: egygólos vereség Németország ellen

A szombati döntetlen után újra megmérkőzött egymással a német és a magyar férfi kézilabda-válogatott. A helyszín ezúttal Kassel volt, és ezúttal az első félidő gyengébb játéka miatt nagy hátrányba került Magyarország. A második félidőben visszajött a meccsbe, sőt öt másodperccel a vége előtt egyenlítenie is sikerült, de az utolsó szó a németeké volt, akik 30–29-re nyertek.

Ezúttal egy góllal alulmaradtunk Németországban

A szombati döntetlen után újra megmérkőzött egymással a német és a magyar férfi kézilabda-válogatott. A helyszín ezúttal Kassel volt, és ezúttal az első félidő gyengébb játéka miatt nagy hátrányba került Magyarország. A második félidőben visszajött a meccsbe, sőt öt másodperccel a vége előtt egyenlítenie is sikerült, de az utolsó szó a németeké volt, akik 30–29-re nyertek.

Chema Rodríguez németországi döntetlennel mutatkozott be

Felkészülési mérkőzésen a magyar férfi kézilabda-válogatott kiegyenlített küzdelemben döntetlent játszott Gummersbachban Németország ellen. A folytatás vasárnap, Kasselban.


Kézilabda Eb: Tudta-e?