Férfi kézi-vb: Chema Rodríguez kapitány bő keretet hirdetett

A Magyar Kézilabda-szövetség kedd kora este hivatalos honlapján jelentette be a január férfi világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretét. Chema Rodríguez szövetségi kapitány keretébe a legtöbb játékost az FTC adja, a bajnoki címvédő Pick Szegedet hat, a Magyar Kupa-győztes Telekom-Veszprémet három kézilabdázó képviseli.

Férfi kézi Eb-sel.: nagyon biztosan győztünk Grúzia ellen

A férfi kézilabda Európa-bajnokságra igyekvő a magyar válogatott a Litvánia elleni győzelem után Grúziában lépett pályára Eb-selejtezőn, és rendkívül könnyedén nagy különbségű győzelmet aratott. 

Nem volt mese, idegenben, nagy különbséggel nyertünk Eb-selejtezőt

A férfi kézilabda Európa-bajnokságra igyekvő magyar válogatott a Litvánia elleni győzelem után Grúziában lépett pályára Eb-selejtezőn, és rendkívül könnyedén nagy különbségű győzelmet aratott. 

Férfi kézilabda: 17 játékossal utazott el a válogatott Grúziába

Szombaton elutazott Grúziába a magyar férfiválogatott a vasárnap magyar idő szerint 16 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre – a 17-es utazó keretről a szövetség hírlevélben számolt be.

Férfi kézi Eb-sel.: A szurkolóinkért vagyunk, értük játszunk! – Székely

Bravúrt bravúrra halmozott a két magyar kapus a litvánok ellen szerdán megnyert Európa-bajnoki selejtezőn, ettől függetlenül a Tatabányára nyáron visszatérő Székely Márton csalódott, amiért nem tudtak hétméterest hárítani.

Férfi kézi Eb-sel.: fölényes győzelem a litvánok ellen

Az érdi férfi kézilabda Eb-selejtezőn a magyar válogatott 36–23-ra legyőzte Litvániát, vasárnap a grúzokkal csapnak össze a mieink.

Fölényes győzelem Litvánia ellen az Eb-selejtezőn

Az érdi férfi kézilabda Eb-selejtezőn a magyar válogatott 36–23-ra legyőzte Litvániát, vasárnap a grúzokkal csapnak össze a mieink.

Férfi kézi: Már nem is érzem, hogy volt egy térdműtétem – Hornyák Péter

Hornyák Péter tavaly szeptemberben szenvedett súlyos térdsérülést, amely után majdnem egy év kihagyásra kényszerült. Most azonban a Balatonfüred jobbszélsője visszatért az Eb-selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatottba, ahol új poszttárssal is meg kellett ismerkednie, hiszen a NEKA 20 éves játékosa, Krakovszki Zsolt először kapott meghívót a nagyok közé. 

Kézilabda: fél év után újra együtt készül a férfiválogatott

Újult erővel kezdte meg a felkészülést Budaörsön a Chema Rodríguez vezette magyar férfi kézilabda-válogatott a szerdai, Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Férfi kéziválogatott: Bánhidi nem csatlakozik a kerethez

Sérülések miatt több poszton is változott a szerdai, Érden sorra kerülő, Litvánia elleni Eb-selejtezőre készülő magyar férfiválogatott kerete, közölte a Magyar Kézilabda-szövetség.

Férfi kézi: Chema Rodríguez kihirdette keretét az Eb-selejtezőkre

Kihirdette a magyar férfi kézilabda-válogatott keretét Chema Rodríguez szövetségi kapitány az október 12-i, Litvánia elleni érdi, valamint az október 16-i, Grúzia elleni idegenbeli mérkőzésre.

Sohasem félt a változástól – Svájcból Ceglédre tért haza Császár Gábor

Csaknem egy évtized légióskodás után hazatért családjával korábbi klasszis irányítónk, a 247-szeres válogatott Császár Gábor, aki pályafutása utolsó éveiben Svájcban kézilabdázott, most pedig az NB I-be feljutó ceglédi klubnál lett szakmai igazgató. Labdát már csak óvatosan fog a kezébe, de a tanulási vágy, ami mindig hajtotta előre, semmit sem csökkent benne.

Férfi kézi: óriási meglepetés, elbúcsúztak Lékai Mátétól a veszprémi szurkolók

„Egy sima péntek esti mozinak indult, de egy életre szóló este lett belőle” – írta Instagram-oldalán a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítója, Lékai Máté, akit a Veszprémi Szurkolói Egyesület tagjai leptek meg és búcsúztattak el, hiszen a kézilabdázó nyolc év után elhagyta a bakonyiakat és az FTC-nél folytatja pályafutását. 

Tusványos 2022: Mit jelentett nekem magyar válogatottnak lenni? Mindent! – Ilyés Ferenc

A székelyudvarhelyi születésű kézilabdázó nem bánja, hogy Romániában későn ébredtek rá az értékeire, azt üzente nekik: az a vonat már elment...

Férfi kézi-vb: Talán az egyik legkiegyenlítettebb csoportba kerültünk – Chema Rodríguez

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával került egy négyesbe a 2023-as (január 12–29.) lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokságon. A mieink spanyol szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez az MKSZ honlapjának elmondta, az olimpiai selejtezős helyek elérése a cél.

Férfi kézi-vb: Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával egy négyesben a mieink

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség kisorsolta a 2023. január 12–29. közötti férfi világbajnokság csoportjait. A magyar válogatott Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával került egy négyesbe.

Kézilabda: Addig jövök a válogatotthoz, amíg hívnak – Mikler Roland

Az Izrael elleni világbajnoki selejtező visszavágóján 225. alkalommal viselte a címeres mezt a 35 százalékos hatékonysággal védő Mikler Roland, a Pick Szeged és nemzeti csapatunk kapusa, akire ugyan továbbra is számíthat a szakmai stáb, ám szerinte a fiataloké a jövő.

Sportrádió: Juhász István komoly eredményt vár a férfi kéziválogatottól a párizsi olimpián

Juhász István, az MKSZ sportakadémiai központjának igazgatója volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A szakember a férfiválogatott Izrael elleni vb-selejtezője kapcsán elmondta, több lehetőséget adott volna Ligetvári Patriknak, a Telekom Veszprém átlövőjének. A nemzeti csapattól a 2024-es párizsi olimpián komoly eredményt vár, a női válogatottól pedig 2028-ban várható a nagy ugrás.

Férfi kézi: A múltat magunk mögött kell hagynunk – Chema Rodríguez

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi kézilabda-válogatott 31–22-re legyőzte Izraelt vb-selejtezőn, és kijutott a jövő évi, lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokságra. A szombat esti tatabányai mérkőzés után Chema Rodríguez a következőképpen értékelt a Nemzeti Sportnak.


Kézilabda Eb: Tudta-e?