Férfi kézi Eb 2022: Bánhidi szerint már senki nem legyinthet a magyar csapatra

Januárban debütált a 2022-es, részben magyar rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság új kommunikációs csatornája, a WGSM TV. A második adás főszereplői többek között a 2020-as év férfi kézilabdázójának választott Bánhidi Bence, valamint Győri Mátyás és Borbély Ádám voltak. A Szeged beállója arról is beszélt, hogy már senki nem legyinthet a mieinkre a jövő évi kontinenstornán. 

Férfi kézi: Chema szerint mindent együtt csinálnak a válogatott stábtagjai

José María Rodríguez Vaquero – sportági becenevén Chema – elmondása szerint mindent együtt csinálnak a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai stábjának tagjai, vagyis nincs olyan terület, amelyből ne vennék ki a részüket mindannyian.

Férfi kézi: Tengermély bizalmat árasztottunk a játékosok felé – Nagy László

Nagy László, az egyiptomi világbajnokságot 5. helyen záró férfi kézilabda-válogatottunk csapatvezetője, a szövetség alelnöke szerint ha hőst kellene kiválasztania a közvéleménynek, akkor a választás a játékosokra essen.

Férfi kézi-vb: Ehhez nyugodtan adhatjuk a nevünket – Gulyás István

Gulyás István, az egyiptomi világbajnokságot ötödik helyen záró férfiválogatottunk szövetségi kapitánya szerint a sportágban odafigyelnek, készülnek ránk – tényezővé váltunk a világ kézilabdatérképén

Férfi kézi-vb: ez a csapat határozottan jobb, mint egy éve – így láttuk a mieink szereplését

Az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság bebizonyította, hogy a magyar válogatott határozottan előrelépett az elmúlt évben, és még rengeteg lehetőség van benne.

Kézi-vb: a francia kapitány őrült forgatókönyvről beszélt, és a mieinket is dicsérte

A francia férfi kézilabda-válogatottnál is nehezen térnek magunkhoz a szerdai világbajnoki negyeddöntőt követően, amelyen a gallok hosszabbítás után győzték le a magyar csapatot. Guillaume Gille szövetségi kapitány elismerte a mieink teljesítményét, miközben két játékosa sérülést szenvedett a találkozón.

Férfi kézi-vb: értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

A magyar válogatott számára véget ért a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság Egyiptomban, mivel szerdán hosszabbítás után 35–32-re kikapott a franciáktól a negyeddöntőben. Értékelje a tornát ötödik helyen záró csapat játékosainak teljesítményét egytől tízig terjedő skálán!

Férfi kézi-vb: Ahogy küzdöttünk egymásért és Magyarországért, az biztató – Bánhidi

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriásit küzdött, de hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros győztes Franciaországtól, így a mieink számára véget ért a torna. A találkozó után Bánhidi Bence, Lékai Máté és Gulyás István szövetségi kapitány értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

Férfi kézi-vb: drámai meccsen búcsúztunk a tornától

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriásit küzdött, de hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros vb-győztes Franciaországtól, így a mieink számára véget ért a torna.

Drámai búcsú a franciák ellen, 5. helyen zártuk a világbajnokságot

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott óriásit küzdött, de hosszabbítás után 35–32-re kikapott a hatszoros vb-győztes Franciaországtól, és az ötödik helyen zárta a tornát – ez az 1986-os ezüstérem és az 1997-es negyedik pozíció után minden idők harmadik legjobb vb-szereplése.

Férfi kézi Eb 2022: Lékai Mátéval és Nagy Lászlóval debütál az új magazin

A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezői új, havonta jelentkező magazint indítottak. Az első adásban Lékai Máté és Nagy László egy közös játékban is részt vett.

Kézi-vb: a mieink nem taktikáztak, de a franciák megmutatnák, nem jártunk jól velük

A hatszoros győztes Franciaország ellen már a négy közé jutásért lép pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokságon (kezdés: 20.30, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). Az ellenfél ugyan nélkülözi Nikola Karabaticot, mégis alig akad gyenge pontja, így nem lesz könnyű feladatunk, de megfiatalított csapatunk az elmúlt évben már bizonyította, hogy nem ijed meg a kihívásoktól.

Férfi kézi-vb: a magyar válogatott eddigi szereplése képekben

Mint ismert, az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott hibátlan teljesítménnyel jutott tovább a csoportkörből, majd Spanyolország mögött a második helyen zárt a középdöntőben, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol szerdán Franciaországgal találkozik. Íme, az eddigi szereplése képekben!

Férfi kézilabda-vb: a franciákkal találkozunk szerdán – menetrend

Véget ért a középdöntő az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, így kialakult a legjobb nyolc mezőnye. A magyar válogatott szerdán Franciaországgal találkozik a negyeddöntőben – íme, az egyenes kieséses szakasz menetrendje.

Férfi kézi-vb: Nem kell elmarasztalni a fiúkat – Gulyás István

A legjobbjait pihentető magyar férfi kézilabda-válogatott 36–28-ra kikapott a spanyoloktól az egyiptomi világbajnokság középdöntőjének záró fordulójában. A mérkőzés után Gulyás István mellett Balogh Zsolt és Győri Mátyás értékelt az M4 Sportnak.

Férfi kézi-vb: Spanyolország nyert, a 2. helyen jutottunk tovább

Az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság I. számú középdöntős csoportjának utolsó fordulójában Spanyolország biztos győzelmet aratott a rendkívül tartalékos Magyarország felett. A spanyolok már az első félidőben nagy különbséggel vezettek, nekünk csak a kozmetikázás jutott (36–28). Ezzel eldőlt, hogy a magyarok Franciaországgal találkoznak a legjobb nyolc között.

Biztos spanyol győzelem a tartalékos magyar válogatott ellen a kézi-vb-n

Az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság I. számú középdöntős csoportjának utolsó fordulójában Spanyolország biztos győzelmet aratott a rendkívül tartalékos Magyarország felett. A spanyolok már az első félidőben nagy különbséggel vezettek, nekünk csak a kozmetikázás jutott (36–28). Ezzel eldőlt, hogy a mieink Franciaországgal találkoznak a legjobb nyolc között.

Férfi kézi-vb: Mikler, Lékai és Bánhidi sem játszik a spanyolok ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 20 fős keretéből Bánhidi Bencét, Lékai Mátét, Mikler Rolandot és Rodríguez Pedrót nem nevezte a Spanyolország elleni világbajnoki középdöntős mérkőzésre a szakmai stáb – számolt be róla a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a Facebook-oldalán.

Férfi kézi-vb: „Eddig a magyarok tették rám a legmélyebb benyomást”

Meglehetősen hízelgő véleményt fogalmazott meg az egyiptomi világbajnokságon már biztosan negyeddöntős magyar férfi kézilabda-válogatottról Veszelin Vujovics, a szlovén nemzeti együttes korábbi szövetségi kapitánya, aki amellett, hogy a mieinknek drukkol, úgy véli, jelenleg Bánhidi Bence a világ legjobb beállója.

Férfi kézi-vb: Mennyit pihentessünk? – a csoportgyőzelemért a spanyolokkal

Két biztos továbbjutó csap össze az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság I. számú középdöntős csoportjában az utolsó fordulóban: a még hibátlan mérleggel rendelkező magyar válogatott az Eb-címvédő spanyolokkal találkozik (kezdés: 18.00, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). A mérkőzés tétje a csoportgyőzelmen túl, hogy a mieink a franciákkal vagy a norvégokkal kerülnek-e szembe a szerdai negyeddöntőben.