Cipőpucoló fiúcskából fényűző életet élő csillag – a futball első legendája

November 15-én a Magyarország–Uruguay válogatott mérkőzéssel avatják fel az új nemzeti stadiont, a Puskás Arénát. A sporttörténeti eseményre készülve a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében tematikus cikksorozattal mutatjuk be az uruguayi labdarúgás és a magyar–uruguayi sportági kapcsolat történetét. A nyitó részben az első világbajnokságot házigazdaként megnyerő ország futballjának gyökereit és első aranykorát vizsgáljuk meg.

Válogatott: „A jó eredmény a magyarok ellen önbizalmat adhat, de...”

A világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatott a magyarok elleni összecsapás előtt tartott sajtótájékoztatót a Groupama Arénában.  Az ausztrál szövetségi kapitány, Bert van Marwijk személyes okok miatt nem volt jelen, így a másodedző,  Mark van Bommel nyilatkozott. Úgy véli, a jó eredmény a magyarok ellen önbizalmat adhat nekik, de semmi többet. A csapatkapitány, Mile Jedinak elmondta, mindenki nagyon izgatott már a vb miatt.     

Vb-diadal járt a második rendezés mellé

Már csak három nap van hátra a földtekén végigterjedő futball-láz kitöréséig, midőn útjára indul a labda a dél-afrikai vb-n. A Nemzeti Sport Online az olvasók elé tárja az eddigi 18 világbajnokság eseményeit és eredményeit. Sorozatunk tizenhatodik részében az 1998-as franciaországi torna történéseit elevenítjük fel röviden. 

Két öngól kellett az angolok győzelméhez

Az angol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Japánt Grazban, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindhárom találat japán játékos nevéhez fűződik.

Felkészülés: csak két öngóllal tudott fordítani Anglia Japán ellen

Az angol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Japánt Grazban, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindhárom találat japán játékos nevéhez fűződik.

Pelé: Nem Maradonát kell hibáztatni!

Pelé szerint nem Diego Maradonát kell azért hibáztatni, mert az argentin labdarúgó-válogatott épphogy csak kijutott az idei világbajnokságra, hanem azokat az embereket, akik kinevezték őt szövetségi kapitánynak.

Vb 2010: az Arsenal veterán védője nem tett le arról, hogy ott lesz a tornán

Sol Campbell, az Arsenal veterán hátvéde nem tett le arról, hogy az angol labdarúgó-válogatott játékosaként szerepeljen az idei dél-afrikai világbajnokságon.

Vb 2010: a Konföderációs Kupáról már ismert pályákon készül a címvédő

A világbajnok olasz válogatott a Pretoria és Johannesburg között található Southdowns College-ban készül majd a mérkőzésekre a nyári dél-afrikai labdarúgó-vb-n.

Vb 2010: a házigazda felkészülési meccsen legyőzte Zimbabwét

Az idei labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Dél-Afrika felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Zimbabwét. A Bafana Bafana rövid időn belül második meccsét nyerte meg, ugyanis szombaton Szváziföld válogatottja ellen győzött.

Vb 2010: már a jegyek kétharmada elfogyott a dél-afrikai tornára

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint az eladható 3 044 573 jegyből már kétmilliót értékesítettek a nyári dél-afrikai világbajnokságra.

Vb 2010: megakadályozná a brit kormány a balhés szurkolók kiutazását

A brit kormány igyekszik elejét venni annak, hogy a korábban a stadionokból kitiltott mintegy 3200 fanatikus szigetországi szurkoló a nyári labdarúgó-világbajnokság idején a Dél-afrikai Köztársaságba utazzon.

Vb 2018: csak európai országok kandidálhatnak a vb-rendezésért

Sepp Blatter FIFA-elnök bejelentése szerint csak európai országok pályázhatnak a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezési jogára.