Kosárlabda Eb: „buborékokban” zárul a selejtezősorozat

A külvilágtól elzárt, úgynevezett buborékokban rendezik meg a férfi és női kosárlabda Európa-bajnokság hátralévő selejtező mérkőzéseit.

Női kosárlabda Eb: a kisbaba és a „kegyes” átok

Ötven nap múlva kezdődik a magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság. Gáll Tamás, a magyar női kosárlabda-válogatott egyik segédedzője és Vajda Anna válogatott játékos mondta el várakozásait az NSO Tv-nek.

Női kosár Eb: húsz csapat a trónért - elindult a jegyértékesítés!

Húsz csapat verseng 2015. június 11. és 28. között a magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokságon.

Kosárlabda Eb: pótselejtezős esély a magyaroknak, 24 csapat vehet részt

Az Európai Kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) vasárnapi döntése hivatalossá vált, így 2011-ben nem 16, hanem 24 válogatott vehet részt a férfi kontinensviadalon Litvániában.

Női kosárlabda Eb: Németország, Belgium és Litvánia is nyerni tudott

Németország, Belgium és Litvánia győzelmét hozta az Olaszországban zajló női kosárlanda Európa-bajnokság középdöntőinek első játéknapja az E jelű csoportban.

Kirilenko vezérletével meglepő, de teljesen megérdemelt diadal

Az orosz válogatott nagy napja volt a mai Madridban. David Blatt együttese ugyanis Andrej Kirilenko vezérletével legyűrte a jóval esélyesebbnek tartott litván nemzeti csapatot a Spanyolországban zajló férfi kosárlabda Európa-bajnokság második elődöntőjében. A Utah Jazz erőcsatára korlátlan úr volt a palánkok alatt 29 pontot szórt és leszedett nyolc lepattanót. Vasárnap az oroszok a világbajnoki címvédő, hazai környezetben szereplő hispánokkal néznek farkasszemet a fináléban, a bronzmérkőzésen Litvánia és a címvédő Görögország feszül egymásnak.

Férfi kosárlabda Eb: Nowitzkiék az ötödik helyért küzdhetnek

A legutóbb ezüstérmes németek legyőzték Szlovénia csapatát, a horvátok pedig a franciáknál bizonyultak jobbnak a spanyolországi férfi kosárlabda Európa-bajnokság 5-8. helyéért vívott mérkőzésein.

Az orosz válogatott a mérkőzés végén múlta felül ellenfelét

Az utolsó negyedben nyújtott jó teljesítményének köszönhetően győzte le 83-70-re az orosz válogatott Horvátországot a Spanyolországban zajló férfi kosárlabda Európa-bajnokságon. Kirilenkóék az első játékrész után még vesztésre álltak, de sikerült a fordítás.

Kosárlabda Eb: a szlovénok magabiztos sikere a németek ellen

A szlovén válogatott magabiztosan győzte le a német csapatot a spanyolországi kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjében. Smodisék végig uralták a játékot, a német együttesben NOwitzkin kívül senki nem jutott hét pont fölé.

Továbbra is százszázalékos a litván együttes a középdöntőben

Jó játékkal győzte le a litván válogatott Franciaországot a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon. A gallok csak a harmadik negyedben voltak versenyben, a meccs többi része a litvánoké volt. Olaszország hosszabbítás után verte a törököket.

Férfi kosárlabda Eb: Olaszország hosszabbítás után nyert

Az olasz válogatott hosszabbítás után győzte le Törökországot a spanyolországi férfi kosárlabda Európa-bajnokságon.