Spanyolország: visszatérhetnek a nézők a stadionokba

A következő szezonban visszatérhetnek a nézők a stadionokba a spanyolországi sporteseményeken.

Atlétika: elmarad a két kínai Gyémánt Liga-verseny

A pandémia miatt érvényben lévő korlátozások miatt nem rendezik meg az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat két kínai versenyét.

Tour de France: kissé enyhítettek a tavalyi pandémiás szabályokon

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan a tavalyinál némileg enyhébb, de így is szigorú szabályokat alkalmaznak a szombaton kezdődő francia országúti kerékpáros körversenyen, a Tour de France-on.

Tokió 2020: újabb koronavírusos az ugandai delegációban

Újabb személynek lett pozitív a koronavírustesztje a tokiói olimpiára érkezett ugandai delegációból – számolt be róla az MTI.

Tokió 2020: karanténba került Japánban az ugandai küldöttség

Uganda nyolcfős sportolói delegációját elkülönítették tokiói szállodájában, és az olimpiára érkezett csapat egészen jövő szombatig karanténban marad – közölte az NHK japán állami televízió.

Eb 2020: így lehet pontegyenlőség a 2. helyen az angolok csoportjában

Kedden a D-csoportban rendezik meg a záró fordulót a 11 helyszínes labdarúgó Európa-bajnokságon. A horvátok a skótokkal, a csehek az angolokkal mérkőznek 21 órától. A kvartett érdekessége, hogy még minden csapatnak van esélye bejutni a legjobb 16 közé. Végigvettük a lehetséges verziókat, és kiderült, négyféleképpen is pontegyenlőség alakulhat ki a második és harmadik helyezett között. 

Copa América: már 140 koronavírusos esetet regisztráltak

Már 140 koronavírusos esetet regisztráltak a Brazíliában zajló labdarúgó Copa America résztvevőinek és közreműködőinek körében.

Tokió 2020: megvan az első pozitív koronavírusteszt az érkezettek között

Az ugandai olimpiai küldöttség egyik tagja szolgáltatta az első pozitív koronavírustesztet azok közül, akik megérkeztek a nyárra halasztott ötkarikás játékok helyszínére, Japánba.

Eb 2020: koronavírus a szlovákoknál, karanténban a védő

Egy játékos és egy vezető is pozitív koronavírustesztet produkált a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő szlovák válogatottban – közölte online sajtótájékoztatóján Stefan Tarkovic szövetségi kapitány. Denis Vavro védő a lengyelek elleni győztes meccsen nem játszott, most a stábtaggal együtt karanténba került Szentpéterváron, biztosan nem lesz ott a svédek elleni pénteki mérkőzésen.

Copa: már 52 koronavírusos esetet regisztráltak a tornán

A brazil egészségügyi minisztérium keddi bejelentése szerint a vasárnap kezdődött dél-amerikai kontinenstornán eddig 3045 PCR-tesztet végeztek. A pozitív eredmények közül 33 származik játékosoktól, illetve a küldöttségek egyéb tagjaitól, 19 pedig a kiszolgáló személyzet köréből és egyéb közreműködőktől – jelentette az MTI.

Copa América: tucatnyi venezuelai koronavírusos a nyitó mérkőzés előtt

A Copa América vasárnapi nyitó mérkőzésére készülő venezuelai labdarúgó-válogatottból, illetve annak stábjából 12 személynek lett pozitív a koronavírustesztje.

Eb 2020: péntek délelőtt beoltották a spanyol játékosokat

Bár Luis Enrique tiltakozását fejezte ki korábban, péntek délelőtt mégis beoltották a spanyol válogatott játékosait – számolt be a La Vanguardia. A szövetségi kapitány amiatt fakadt ki korábban, hogy az ideálishoz képest sokkal később került terítékre az oltás, ugyanis ilyen kevéssel a torna előtt fennáll az esélye, hogy lehetnek mellékhatások, s ez negatív irányban befolyásolhatja a spanyolok szereplését.

Eb 2020: pozitív koronateszt miatt csere az orosz keretben

Az Orosz Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Andrej Mosztovoj pozitív koronavírusteszt miatt kikerült az Európa-bajnokságra készülő keretből, helyette pedig Roman Jevgenyev, a Dinamo Moszkva védője vesz részt a pénteken kezdődő tornán.

Eb 2020: fals pozitív lehetett a spanyol játékos koronatesztje

Diego Llorentének, az Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatott labdarúgójának negatív lett a szerdai koronavírustesztje azután, hogy kedden pozitív mintát adott – számolt be róla a Spanyol Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján.

Tokió 2020: a sportolók több mint 80 százaléka lesz beoltva

A július 23-án kezdődő tokiói olimpián szereplő sportolók több mint nyolcvan százaléka oltott lesz a koronavírus ellen – számolt be róla a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra (NOB) hivatkozva az insidethegames portál.

Eb 2020: Diego Llorente is pozitív koronavírustesztet produkált

Hivatalos oldalán jelentette be a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF), hogy Sergio Busquets után Diego Llorente is pozitív koronavírustesztet produkált. A Leeds United játékosa az esetet követően el is hagyta az Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatott edzőtáborát.

Eb 2020: két svéd válogatott koronavírustesztje pozitív lett

Pozitív lett a koronavírustesztje Dejan Kulusevskinek, valamint Mattias Svanbergnek, a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő svéd válogatott labdarúgóinak – jelentette az MTI.

Tokió 2020: számos önkéntest eltántorított a járvány

Az országúti kerékpáros versenyekre jelentkező japán önkénteseknek több mint a fele visszamondta azóta a közreműködését az olimpián – írta a Jomiuri Sinbun japán újság.

Eb 2020: a Chelsea spanyol kapusa is a tartalékok között

Hat spanyol labdarúgó kapott vészbehívót a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottba, ők azonban nem társaikkal együtt, hanem külön buborékban készülnek – számolt be róla az MTI.

Úszás: a FINA is jelentős veszteségeket szenvedett el a járvány miatt

A vizes sportokat tömörítő világszövetség (FINA) pénzügyi mérlege 21.5 millió svájci frankos (6.84 milliárd forint) hiányt mutatott 2020-ban, ami 87 százalékos jövedelemvesztést jelent – írta az olimpiai sportok ügyeiben járatos insidethegames.biz.