Tokió 2020: széles mosollyal az arcán érkezett haza Vas Kata Blanka – képek

Mint ismert, Vas Kata Blanka a negyedik helyen ért célba a női hegyikerékpárosok versenyében a tokiói olimpián kedden. A 19 éves sportolónőt tár karokkal fogadta a családja a budapesti reptéren.

Tokió 2020: semmiből a 4. helyig – Vas Kata Blanka és a hegyikerékpár olimpiai története

A tokiói olimpia eddigi legkellemesebb magyar meglepetését a kerékpáros Vas Kata Blanka okozta, aki a negyedik helyen ért célba a női hegyikerékpárosok versenyében. Cikkünkben igyekszünk bemutatni a 19 éves versenyzőt, illetve a szakág eddigi olimpiai történetét is.

Tokió 2020: így futott be a sporttörténeti 4. helyen Vas – videó

Amint arról beszámoltunk, Vas Kata Blanka remek versenyzéssel 4. helyet szerzett a női hegyikerékpárosok mezőnyében. Az Eurosport közvetítésében jól látszott, a célba érve még ő maga sem merte elhinni, mekkora tettet hajtott végre. Kerékpározásban eddig 5. helyezés volt a magyar sportolók legjobbja az olimpiákon.

Tokió 2020: „Imádkoztunk az esőért” – Vas Kata Blanka remekelt az olimpián

Mint beszámoltunk róla, a 19 éves Vas Kata Blanka nagyon érett, remek versenyzéssel a 4. helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében a tokiói olimpia keddi versenynapján. Íme, a fiatal bringás első nyilatkozata a célba érkezése után!

Tokió 2020: Vas Kata Blanka sporttörténelmi 4. helye kerékpárban

A férfiak után a női hegyikerékpárosok is összemérték erejüket a tokiói olimpián. A győzelmet a svájci Jolanda Neff szerezte meg, két honfitársa, Sina Frei és Linda Indergand előtt, míg a 19 éves Vas Kata Blanka bravúros negyedik helyet ért el.

Tokió 2020: brit aranyérem hegyikerékpárban

A brit Thomas Pidcock győzelmével ért véget a férfi hegyikerékpárosok versenye a tokiói olimpián. Az ezüstérem a svájci Flückiger, a bronz a spanyol Valero Serrano nyakába került.

Tokió 2020: osztrák arany az országúti kerékpáros női mezőnyversenyben

Hatalmas meglepetésre az osztrák Anna Kiesenhofer egész napos szökésből, negyven kilométert szólóban tekerve nyerte vasárnap a női kerékpárosok országúti mezőnyversenyét a tokiói olimpián.

Tokió 2020: Ami biztos, sokat kell erősödnöm – Valter Attila

Valter Attila hivatalosan nem fejezte be a tokiói olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenyét, melyben az aranyérmet az ecuadori Richard Carapaz szerezte meg – írja az MTI.

Tokió 2020: Richard Carapaz nyerte a férfi mezőnyversenyt

Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a tokiói olimpián a férfiak országúti mezőnyversenyét, miután a Fuji Speedwayen kiépített befutó előtt megszökött az esélyesek csoportjától. A második helyen a belga Wout van Aert, a harmadikon a szlovén Tadej Pogacar végzett.

Tokió 2020: új kerékpárral versenyez Valter Attila

Valter Attila vadonatúj kerékpárral versenyez az országúti kerékpárosok szombati mezőnyversenyében a tokiói olimpián – írja az MTI.

Tokió 2020: elkapta a vírust egy német országúti kerékpáros

Pozitív Covid-teszt miatt nem indul a tokiói olimpia szombati férfi mezőnyversenyében Simon Geschke német országúti kerékpáros.

Kerékpár: egy évvel súlyos bukása után ismét nyert Jakobsen

Azok után, hogy tavaly augusztus 5-én a lengyel körverseny első szakaszának befutójánál súlyos, életveszélyes bukást szenvedett el a 24 éves holland sprinter, Fabio Jakobsen, először tudott egy viadalon szakaszt nyerni. A Tour de Wallonie, azaz a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a legjobbnak. Az első etapon éppen honfitársa, Dylan Groenewegen volt a leggyorsabb, aki tavaly a bukását okozta. 

Tokió 2020 – KERÉKPÁR

A TOKIÓI OLIMPIA ADATBANKJA – KERÉKPÁR.

Tour: Van Aert nyert az időfutamon, Pogacar közel a címvédéshez

A szlovén Tadej Pogacar a címvédés kapujába került, miután a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó előtti szakaszán több mint öt percet megőrzött előnyéből az összetett élén. Az időfutamot a belga Wout Van Aert nyerte meg.

Tour de France: Mohoric nyert, változatlan az összetett élcsoportja

Matej Mohoric nyerte pénteken a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny 19. szakaszát, amely után a címvédő Tadej Pogacar változatlan előnnyel őrzi az első helyét összetettben.

Kerékpár: Peák második helye a szárd kerékpáros körversenyen

Peák Barnabás másodikként ért célba a szárd országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, csütörtökön.

Tokió 2020: eldőlt, Peter Sagan nem indulhat az olimpián

Kedden egyértelművé vált, hogy nem indulhat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián a  háromszoros világbajnok országúti kerékpáros, Peter Sagan, aki hétfőn térdoperáción esett át Monacóban – írja az MTI.

Kerékpár: megműtötték a Tourtól visszalépő Peter Sagant

Térdoperáción esett át hétfőn Monacóban Peter Sagan, háromszoros világbajnok országúti kerékpáros, így változatlanul kérdéses, hogy részt vehet-e a tokiói olimpián.

Kerékpár: Van der Breggen nyerte a női Giro d'Italiát

Anna van der Breggen megvédte címét a Giro d'Italia Donnén, az olasz női országúti kerékpáros-körversenyen.

Kerékpár: Filutás 3. lett a V4-es verseny honi szakaszán

A cseh Michal Schlegel nyerte a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny szombati magyar szakaszát, legjobb hazai versenyzőként Filutás Viktor harmadikként tekert át a célvonalon – írja az MTI.