A bringakirály Szekeres Béla szerződéscafatot sem kapott Párizsban

Kora legkiválóbb magyar kerékpárosa volt a Millenáris teknőjében villogó Szekeres Béla. Még nem volt húsz, amikor már hegyi bajnoki aranyai voltak, a motorvezetéses versenyben pedig a legjobb külföldiekkel is felvette a versenyt. Talán éppen ez volt a baj…

Kerékpár: „A számat sem volt kedvem kinyitni” – így néz ki a Girón a fáradtság

Valter Attila 22 évesen mindössze második magyarként vehetett részt háromhetes országúti kerékpáros körversenyen, de rögtön minden idők legjobb magyar Grand Tour-eredményével az összetett 27. helyén végzett a 176 induló között! A fiatal kerékpáros az NSO Tv stábját avatta be annak részleteibe, hogyan is néz ki a fizikai és mentális fáradtság egy háromhetes verseny során, de szóba kerültek a kettesével vett lépcsőfokok és a múltja is, köztük a deszkázás és a dobolás. Ha még többet szeretne megtudni Valter Attiláról, akkor keresse a Nemzeti Sport szombati számát!

Kerékpár: 9 hónapra eltiltották a horrorbukást okozó bringást

A holland Dylan Groenewegent kilenc hónapra eltiltotta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI), a lengyel körverseny első szakaszának hajrájában okozott baleset miatt, aminek következtében Fabio Jakobsen súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Kerékpár: távozik a dél-afrikai NTT-istállótól Bjarne Riis

Bjarne Riis csapatvezető távozik az NTT dél-afrikai profi kerékpáros istállótól.

Kerékpár: Dináék csapattársa lesz a 2018-as Tour de Hongrie győztese

A Dina Mártont és Fetter Eriket foglalkoztató EOLO-Kometa kerékpárcsapatnál folytatja pályafutását Manuel Belletti, a 2018-as Tour de Hongrie országúti körverseny győztese.

Vuelta: Roglic megvédte címét, Ackermann nyerte a madridi sprintet

A szlovén Primoz Roglic tavalyi elsőségét megismételve megnyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyt, a záró etapon a német Pascal Ackermann diadalmaskodott a madridi sprintbefutóban – írja az MTI.

Vuelta: Philipsen sprintsikere, nem változott az összetett élcsoportja

A belga Jasper Philipsen nyerte sprintbefutóban a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 15. szakaszát, amelyen a címvédő szlovén Primoz Roglic megőrizte első helyét összetettben – írja az MTI.

Vuelta: minden koronavírusteszt negatív, jöhet az időfutam

Minden koronavírusteszt negatív eredményt hozott a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen – írja az MTI.

Tour de France: bemutatták a 2021-es verseny útvonalát

Vasárnap este bemutatták a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros-körverseny útvonalát – írja az MTI.

Vuelta: Carthy nyert az Anglirun, Carapaz visszavette a piros trikót

A brit Hugh Carthy nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny 12. szakaszát, amelyen az ecuadori Richard Carapaz visszavette a vezetést a szlovén Primoz Roglictól összetettben – írja az MTI.

Kerékpár: versenyzői rémálmok – a tíz legcombosabb emelkedő

Az Origo összeállított egy listát, amelyen a legelképesztőbb emelkedőket mutatja be, melyeket még a profi kerékpárosoknak is igazi kihívást jelent megmászniuk.

Vuelta: Primoz Roglic visszavette a piros trikót

A címvédő szlovén Primoz Roglic emelkedős sprintbefutóban nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny tizedik szakaszát pénteken, ezzel összetettben visszavette az első helyet az ecuadori Richard Carapaztól – írja az MTI.

Vuelta: Bennettet megbüntették, Ackermann nyerte a szakaszt

Az ír Sam Bennettet utólag megbüntették, így a német Pascal Ackermann nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny kilencedik szakaszát. Összetettben változatlanul az ecuadori Richard Carapaz áll az élen.

Kerékpár: A „csömöri havasokból” a Stelvióig – Valter Attila

A Magyar Kerékpáros Szövetség „virtuális kerekasztal-beszélgetést” szervezett a vasárnap véget ért Giro d’Italián minden idők legjobb magyar Grand Tour-eredményével az összetett 27., és a fiatalok versenyének 11. helyén végző Valter Attilával. A legérdekesebb kérdésekből és válaszokból szemezgettünk.

Vuelta: Roglic hegyi befutót nyert, csökkent Carapaz előnye

A címvédő szlovén Primoz Roglic nyerte szerdán a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny nyolcadik szakaszát, ezzel összetettben csökkentette hátrányát a másodikként célba érő, éllovas ecuadori Richard Carapaz mögött – írja az MTI.

Giro: Motivál, ha nagy nevek szakadnak le – Valter Attila

Fiatalok és erősek: az új korosztály végleg megérkezett, és kiszorítja a kerékpársport nagy öregjeit, akik már nem tudják tartani a lépést – ezt maga Vincenzo Nibali is elismeri.

Vuelta: Izagirre szökésből nyert szakaszt, Carapaz élre állt

A spanyol Ion Izagirre nyerte meg a Vuelta a Espana kerékpáros-körverseny hatodik szakaszát, összetettben pedig a megrogyó címvédő és éllovas szlovén Primoz Roglictól az ecuadori Richard Carapaz vette át a vezetést vasárnap – írja az MTI.

Giro: Geoghegan Hart nyerte a viadalt, Valter 27. összetettben

A brit Tao Geoghegan Hart nyerte meg a 103. Giro d'Italia országúti kerékpáros-körversenyt, míg a vasárnapi záró időfutam a szám világbajnoka, a negyedik etapgyőzelmét arató olasz Filippo Ganna sikerét hozta. Valter Attila pályafutása első háromhetesén a 27. helyen zárt összetettben – írja az MTI.

Giro d'Italia: Valter a kilencedik, holtverseny az összetett élén

Valter Attila kilencedik lett a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 20. szakaszán, amelyet Tao Geoghegan Hart nyert meg nagy csatában, összetettben pedig Jai Hindley állt az élre a britével azonos idővel.

Giro: Valter Attila csapata nyerte meg a „lefelezett” szakaszt

Josef Cerny szökés végén diadalmaskodott a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny pénteki, kaotikus körülmények között megrendezett 19. szakaszán, amelyen csapattársa, Valter Attila 64. lett, míg Wilco Kelderman megtartotta első helyét összetettben – számolt be róla az MTI.