Kajak-kenu Eb: aranyérmes Bodonyi Dóra és Noé Bálint is 5000 méteren

Aranyérmet szerzett Bodonyi Dóra és Noé Bálint is a kajakosok 5000 méteres versenyében a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu Eb: Tótka Sándor és a női kajaknégyes is aranyérmes

Aranyérmet szerzett a Lucz Dóra, Kárász Anna, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra összeállítású kajaknégyes 500 méteren, valamint Tótka Sándor kajak egyes 200 méteren a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon. Kozák Danuta 500 méteren második lett. A Balla Virág, Takács Kincső kenus duó ezüst-, a Lucz Anna, Kiss Blanka kajak kettes bronzérmet szerzett 200-on.

Kajak-kenu Eb: magyar érmesek a paradöntőkben

A paraverseny szombati döntőiben három érmet, egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot szereztek a magyarok a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Kajak-kenu Eb: B-döntős 500 méteren a férfi kajak kettes

A Noé Bálint, Kulifai Tamás kajak kettes a negyedik helyen végzett az 500 méteres verseny pénteki középfutamában, így a B-döntőbe jutott a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon – számolt be róla az MTI.

Kajak-kenu Eb: remek magyar kezdés 500 méteren

Az 500 méteres előfutamok során hat magyar hajó szállt vízre csütörtökön, a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság első napján, s közülük négy egyből döntőbe jutott – írja az MTI.

Kajak-kenu Eb: 3+2 magyar egység döntős 1000 méteren

Öt magyar egység szállt vízre a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapjának délelőttjén, az 1000 méteres előfutamokban, és közülük háromnak sikerült egyenes ágon bejutnia a döntőbe – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Kajak-kenu: Hihetetlen, hogy ilyen előzmények után újra itt vagyok – Kozák Danuta

Fizikailag bírná a három versenyszámot, de az Európa-bajnokságon egyesben és párosban induló Kozák Danuta szerint alaposan át kell gondolnia a tokiói programját.

Kajak-kenu Eb: Kozák nem indul négyesben, Varga Ádám a párosra koncentrál

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége hétfőn elfogadta a hétvégi gyorsasági és parakenu Európa-bajnokságra utazó csapat névsorát.

Kajak-kenu: Duisburg helyett Poznanban rendezik az Eb-t

Duisburg helyett a lengyelországi Poznanban rendezik meg a kajak-kenu Európa-bajnokságot június 3. és 6. között.

Kajak-kenu Eb: törölték a júniusi, duisburgi kontinensviadalt

Törölték a duisburgi kajak-kenu Európa-bajnokságot, amelyet június 2–6. között rendeztek volna meg a német városban.

Kajak-kenu: Szegeden lesz a 2024-es Európa-bajnokság

Az Európai Kajak-kenu Szövetség (ECA) Szegednek ítélte a 2024-es gyorsasági Európa-bajnokság rendezési jogát. A Maty-éri pálya 22 év után ad majd otthont ismét kontinensviadalnak.

Kajak-kenu: elmarad az idei Európa-bajnokság

A koronavírus-járvány miatt elmarad a felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokság, amely október 15. és 18. között lett volna a romániai Bascovban (Pitesti).

Kajak-kenu: lesz maratoni Eb, Budapest helyett Győr a helyszín

Szűk két hónappal a verseny rajtja előtt az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) értékelte a járványügyi helyzetet, és úgy döntött, hogy október 1-4. között megszervezhető a maratoni Európa-bajnokság Magyarországon. A helyszín ugyanakkor változott, az eseményt Győrben rendezheti meg a magyar szövetség (MKKSZ).

Kajak-kenu: a müncheni multisport Eb része lesz a 2022-es kontinensviadal

A gyorsasági kajak-kenu is bekerült a 2022-es, müncheni multisport Európa-bajnokság programjába, amelyben így most már hat sportág szerepel – adta hírül az insidethegames.biz portál.

Kajak-kenu Eb: „Kozák Danuta visszatérése minden várakozást felülmúlt”

Hüttner Csaba szövetségi kapitány elégedetten értékelt a vasárnap befejeződött belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság után, amelyen a magyar versenyzők remekül teljesítve 15 érmet – hat aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot – gyűjtöttek, és az olimpiai számokat tekintve 3-3-2 volt a dobogós mérlegük.

Kajak-kenu Eb: Takács arany-, Lakatos ezüstérmes 5000-en

A magyar versenyzők egy aranyérmet és egy ezüstérmet nyertek az 5000 méteres számokban, így a küldöttség 6 első, 5 második és 4 harmadik hellyel zárta a vasárnap véget ért belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságot. Az olimpiai számokat tekintve 3–3–2 a mérleg.

Kajak-kenu Eb: egy arany, egy ezüst és két bronz a mérleg 200-on

A magyar versenyzők egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet gyűjtöttek a vasárnapi 200 méteres döntőkben a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Kajak-kenu Eb: három arany, összesen öt magyar érem vasárnap délelőtt

Kozák Danuta K–1 500 méteren, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső C–2 500 méteren, míg Mozgi Milán és Somorácz Tamás K–2 500 méteren nyert aranyérmet a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján. A Medveczky Erika, Csipes Tamara duó második lett K–2 500 méteren, a férfi kajaknégyes pedig bronzérmet szerzett hasonló távon.

Kajak-kenu Eb: hét magyar hajó a döntőben 200 méteren

Hét magyar hajó szerepelhet a vasárnapi 200 méteres A-döntőkben a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Kajak-kenu Eb: négy döntős, négy középfutamos magyar egység 200 méteren

Az előfutamban érdekelt hét magyar egység közül négy középfutamra kényszerül 200 méteren a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, három hajó ugyanakkor egyből bejutott a vasárnapi döntőbe.