PL: Mourinho beszólt Wengernek – nem maradhatott el a válasz

Október 13-án jelent meg Arséne Wenger „Életem piros-fehérben” (My Life in Red and White) című önéletrajzi könyve, amelyben a francia szakember egy árva említést sem tesz José Mourinhóról. A Tottenham Hotspur portugál menedzsere nem hagyta ezt szó nélkül, megindokolta, miért történhetett ez.

Könyvajánló: megjelent a Hátsó füves sorozatot összegző könyv

Megjelent a Nemzeti Sport hasábjain futó, öt évet felölelő, többszörösen díjazott Hátsó füves országjáró sorozatot összegző könyv.

Könyvajánló: könyv jelent meg Mezey György válogatottjáról

Ballada egy csapatról címmel vaskos könyv jelent meg a Mezey György szövetségi kapitány irányításával az 1986-os, mexikói világbajnokságra Európából elsőként kijutó, majd ott a szovjetektől 6–0-s vereséget szenvedő magyar labdarúgó-válogatott történetéről.

Kép: lelátói látlelet – bemutatták Az utolsó szék című könyvet

„Akkor megyünk? Még szép. Borzasztóan hosszú fél év várt több tízezer magyar futball-függőre. De aki harminc évet várt hiába, annak hat hónap csak egy pillanat.” A héten mutatták be a Kispesti Futball Házban Az utolsó szék című könyvet, amelynek szerzőpárosa, Sztancsik Richárd és Virág Gyula a mai harmincas-negyvenes nemzedék képviseletében ad hiteles képet a magyar szurkoló lélekállapotáról.

Ajánló: Testnevelési Egyetem – könyv a győzelem tudományáról

Stratégia és taktika címmel tanulmánykötetet jelentetett meg a Testnevelési Egyetem; a könyv a győzelem és a siker tudományát vizsgálja a sportban.

Bemutató: megjelent Sisa Tibor labdarúgóedző új könyve

Megjelent Sisa Tibor labdarúgóedző új könyve, amelynek témája a csapatszintű döntésképesség és kreativitás fejlesztése, valamint ehhez kapcsolódóan a jelrendszer alkalmazása a sportágban.

PSG: megjelent a „Buffon – több mint győztes” című könyv

A Juventus és az olasz futball szerelmesei aligha találhatnak jobb ajándékot a fa alá, mint a Fűrész Attila és Pivacsek András tollából, az Inverz Media gondozásában született „Buffon – több mint győztes” című kétszázötvenhat oldalas könyvet. 

Olaszország: betegségéről írt könyvet a Juve korábbi csatára

A korábbi olasz válogatott futballista, Gianluca Vialli elárulta, rákbetegséggel küzd.

AranyPengék: hatalmas érdeklődés övezte a könyv dedikálását

Hatalmas érdeklődés övezte az AranyPengék című könyv dedikálását – olimpiai bajnok short trackeseink hivatalosan csak kedden látták el kézjegyükkel az aranyéremről is szóló kiadványt.

Így kapta meg az olasz a melót Magyarországon – könyv Marco Rossiról

Életrajzi könyv jelent meg Marco Rossiról, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról. Az olasz mester életét Ch. Gáll András újságíró vetette papírra, a könyv az MSÚSZ Nagy Béla-programjának segítségével  látott napvilágot. Hivatalosan hétfőn mutatták be sajtótájékoztatón.

Könyvbemutató: olimpiai bajnokok voltak Csisztu Zsuzsa vendégei

Nem véletlen, hogy Kovács Katalin, a háromszoros olimpiai bajnok kajakkirálynő, Szécsi Zoltán háromszoros ötkarikás aranyérmes pólókapus és Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője volt a vendége az ismert televíziós, Csisztu Zsuzsa könyvbemutatójának.

Válogatott: könyv jelenik meg Marco Rossiról

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedd este a Facebookon jelentette be, hogy hamarosan megjelenik hazánkban a róla szóló könyv.

Sportlövészet: életrajzi könyv jelent meg Prokopp Sándorról

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) és a magyar sportlövészet első olimpiai bajnokának, Prokopp Sándornak az életét és korát feldolgozó könyvet mutattak be szerdán a fővárosban.

Ajánló: magyar könyv jelent meg a Real Madrid legendáiról

Fűrész Attila és Privacsek András szerkesztésében megjelent A Real Madrid legendái című könyv.

Könyvbemutató: hiánypótló könyv a kispesti labdarúgásról

Piros-fekete krónika I. címmel jelent meg a kispesti labdarúgás történelmének 1909 és 1920 közötti időszakát feldolgozó könyv. 

Könyvajánló: bemutatták Urbán Flórián önéletrajzi könyvét

Bemutatták Urbán Flórián, korábbi 40-szeres válogatott labdarúgó Urbán Legend című önéletrajzi könyvét csütörtökön.

Vitorlázás: megjelent Fa Nándor életrajzi könyve

Magad, uram címmel megjelent Fa Nándor életrajzi könyve.

Könyvajánló: Puskás Öcsi a felnőttcsapatban

Befejező részéhez ért a Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató mesekönyvsorozat. A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai harmadik kötetéből kiderül, mikor és hogyan került a kispesti felnőttek közé a tinédzser Öcsi, aki első hivatalos meccsét Nagyváradon játszotta.

Labdarúgás: bemutatták a tragikus sorsú Erbstein Ernőről szóló könyvet

Csütörtök este a Budapesti Olasz Kultúrintézetben (Istituto Italiano Di Cultura – Budapest) bemutatták az elfeledett magyar labdarúgóedző, a Grande Torinóval sikert sikerre halmozó Egri-Erbstein Ernő életéről szóló könyvet, amelynek magyar kiadása az Akadémiai Kiadó nevéhez fűződik.