-->
„Lassan abbamaradt minden” – amikor Törőcsik András már képtelen volt küzdeni

Egy felvillanása még volt 1983-ban az 1. FC Köln ellen a KEK-ben, 1985-ben Montpellier-be került, de az 1986-os világbajnokságra nem vitte ki Mezey György szövetségi kapitány. Az ital egyre inkább úrrá lett rajta, futballistaként tett próbálkozásai kudarcba fulladtak.

Elmesélt élettörténetek – 184 magyar olimpiai arany, és ami mögötte van

Nem egyszer „kézbe vevős” könyv ez: a 184 magyar olimpiai arany történetét elmesélő kötet valóban mesél, és nemcsak a sikerekről, sokkal inkább a győzelmet megszerző emberek életéről.

Tapasz a vérző vb-sebre – 224 oldal az 1982-es olasz–brazil mérkőzésről

Olaszországban sokan minden idők legjobb futballmeccseként tartják számon a drámai fordulatok nyomán, Paolo Rossi három góljával megnyert ütközetet.

Rántott hússal is fizettek a góljaiért – könyv Pecsovszky József karrierjéről

A személyesség átitatja a könyv 165 oldalát, hűvösen távolságtartó és tudományosan kritikus szemléletet nem is várhatunk el a szerzőtől, aki az első betűtől kezdve megértő szeretettel, emberi hangon, szívet melengető sportbaráti odafigyeléssel rögzíti beszélgetőtársa történetét.

„Egy nap még megbánhatja…” – 10 éve „temették el” honfitársai Lewis Hamiltont

A brit sajtóban pontosan tíz évvel ezelőtt vetettek keresztet Lewis Hamilton karrierjére, mert a versenyző bejelentette, a McLarent elhagyva 2013-tól a Mercedesnél folytatja. Végül ez lett minden idők legsikeresebb Formula–1-es együttműködése.

A La Liga nagyköveteként dolgozik a modern labdarúgás bús képű lovagja

Gaizka Mendieta ugyan több klubban is játszott, de a futballkedvelők szívébe talán minden idők legkiválóbb Valenciájának vezéregyéniségeként lopta be magát. Mesterien mozgatta csapatát, és fantasztikus gólokat jegyzett, ám az igazán nagy sikerek küszöbét szinte sohasem sikerült átlépnie. Portré és interjú.

Sportrajongóból futballtörténész – Dénes Tamás kapta 2022-ben a Szepesi-díjat

Szeptember 5-én adták át nyolcadik alkalommal a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány által életre hívott Szepesi-, valamint Östreicher-díjat. A Szepesi-díjat az 59 éves Dénes Tamás, sportújságíró, sporttörténész – önmaga meghatározása szerint inkább futballtörténész – vehette át.

Németh Balázs: Az a cél, hogy a miénk legyen a valaha volt legjobb vb

Németh Balázs pályakezdőként a TV2-nél a kereskedelmi televíziózás mély vízében tanulta a szakmát, az M1 esti híradós műsorvezetőjeként pedig folyamatosan ott volt a napi politika fősodrában. Fut, síel és másokat is futásra ösztönöz, nem is tehet mást, hiszen szeptember eleje óta ő áll a jövő évi budapesti atlétikai vb-t szervező cég élén.

A vb-győztes német labdarúgó nagymamája vágyát váltja valóra Lengyelországban

Lukas Podolski hosszú évek óta eltűnt a rivaldafényből, pedig nem vonult vissza. A világbajnok támadó saját és nagymamája vágyát valóra váltva Lengyelországban futballozik, emellett Kölnben jégkrémboltot és kebabozót üzemeltet.

Roger Federer, a sportvilág ikonja – egy csodálatos karrier kvintesszenciája

Az idei szeptember a búcsú hónapja a teniszvilágban: Serena Williams után a sportág másik emblematikus alakja, a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer is pontot tesz pályafutása végére. Infografikánk feleleveníti a svájci „művész” kiemelkedő sikereit, felvillantja a legfontosabb statisztikai mutatóit – így tisztelegve a tenisztörténelem egyik legnagyobb bajnoka előtt.

Még szükség volt rá – Törő eltiltás és baleset után játszhatott az 1982-es vb-n

Szepesi György MLSZ-elnöki beiktatása után rehabilitálta az újpesti centert (és Nyilasi Tibort), aki 1979-es balesetét követően is visszatért a válogatottba. Nem élt sportszerűen, felszaladtak rá a kilók, ittasan vezetett, de Mészöly Kálmán számított rá. Ám az 1982-es vb sem sikerült...

Vb 2022: kapitánymustra – íme, a 32 résztvevő együttes 32 szakvezetője!

Harminckét ország, harminckét válogatott, élükön harminckét ambiciózus férfi, akik közül játékosként a spanyol Luis Enrique szerepelt a legtöbb világbajnoki mérkőzésen, szövetségi kapitányként a portugál Carlos Queiroz tett szert a legnagyobb rutinra, ám ők és a többi szaktárs is mindent megadnának azért, ha egy napra Dider Deschamps bőrébe bújhatnának. Bemutatjuk a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság 32 szakvezetőjét.

„Nálunk a tenisz családi hagyomány” – Déri Stefi és sport

A Megafon politikai kommentátora a wimbledoni élményekről, a kosaras évekről és a kommentek áradatáról.

A fontos gólok mestere – Kiss-Simon Franciska büszke a vb-negyeddöntős szereplésre

Sohasem látott sikerrel zárta a magyar női jégkorong-válogatott a 2022-es A-csoportos világbajnokságot. Amellett, hogy megtartotta tagságát az elitben, bekerült a világ legjobb nyolc csapata közé. Válogatottunk alapemberével, Kiss-Simon Franciskával idéztük fel a vb legfontosabb mozzanatait.

Az apa nevével könnyebb a fiúnak? – volt pilóták csemetéi útban a topkategória felé

Az alsóbb formulakategóriák rajtlistáját böngészve nosztalgikus érzések járhatják át azokat az F1-es rajongókat, akik már a kilencvenes évektől figyelemmel követik a vb-sorozat eseményeit, hiszen több ismerős családnévvel is találkozhatnak. A fiúk apjuk nyomdokaiba lépnének.

Őfelsége, a sportrajongó – nagy versenyek, emlékezetes pillanatok II. Erzsébet életéből

A szeptember 8-án elhunyt brit uralkodó, II. Erzsébet végigélte a modern kor történelmének legfontosabb pillanatait – nem kivétel ez alól a sport sem, amit szenvedélyesen szeretett.

Égben köttetett frigy – mire mehet az RB Leipziggel a tősgyökeres lipcsei Marco Rose?

Nem kezdte jól a 2022–2023-as idényt a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig, aminek meg is lett az eredménye: a vezetőség menesztette vezetőedzői pozíciójából a tavaly decemberben kinevezett Domenico Tedescót. Utódja a Red Bull-projektet jól ismerő, lipcsei születésű Marco Rose lett, aki látszólag tökéletesen passzol a csapathoz. De vajon sikerre is vezeti Szoboszlaiékat?

Nagy pofonok nagyközépsúlyban – Álvarez és Golovkin harmadszor is egymásnak feszül

Nem mindennapi bokszmérkőzést rendeznek magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban: a mexikói Saul Álvarez és a kazah Gennagyij Golovkin csap össze nagyközépsúlyban. A két legendás bunyós immár harmadszor feszül egymásnak.

Egy makulátlan vívó örök ragyogása – 85 éves az olimpiai ezüstérmes Kamuti Jenő

Azt mondja, stréber gyerek volt, mindig is többet dolgozott, mint mások, az eredményeiért meg kellett küzdenie. Hogy ezzel együtt többször jutott neki ezüstérem, mint arany, nem bánja, ilyen az élet – mondja –, s mondhatja, mert 85 évesen is teljes életet él Kamuti Jenő.


Kézilabda Eb: Tudta-e?