Cselgáncs: kiáll az orosz és fehérorosz sportolók mellett a nemzetközi szövetség

Kiáll az orosz és fehérorosz sportolók nemzetközi eseményeken való részvétele mellett a Nemzetközi Cselgáncs-szövetség: az IJF a hivatalos honlapján közölte, hogy a diszkriminációmentesség és a sportszerűség elveit képviseli.

Cselgáncs: integrált dzsúdótermet adtak át Pestszentlőrincen, Schmidt Ádám is beszédet mondott

Pestszentlőrincen szerdán átadták azt a felújított dzsúdótermet, ahol 300 négyzetméternyi tatamifelületen egészséges, értelmi fogyatékos és hallássérült cselgáncsozók együtt készülhetnek.

Cselgáncs: Vég Zsombor bronzérmes a budapesti Grand Slamen

A 100 kilogrammos Vég Zsombor bronzérmet nyert, míg a 90 kilós Nerpel Gergely ötödik lett a budapesti cselgáncs Grand Slam-viadal vasárnapi záró napján.

Cselgáncs: Varga Brigitta 3. helye az olimpiai kvalifikáció nyitányán

A 63 kilogrammos Varga Brigitta bronzérmet nyert az ulánbátori Grand Slam-viadalon, amely a cselgáncsozók olimpiai selejtezősorozatának első állomása volt.

Cselgáncs: újraválasztották a Magyar Judoszövetség elnökét

A Magyar Judoszövetség vasárnapi, tisztújító közgyűlésén újraválasztották elnöknek Tóth Lászlót.

Cselgáncs: „A szomszédunk kertjéből jártunk a paksi pályára focizni”

Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozó, aki tavaly nyáron Tokióban élete első olimpiáján szerepelhetett, sőt, éremért dzsúdózhatott a vigaszágon, s 5. helyezést ért el. Pupp Rékát látogattuk meg Pakson, akitől többek közt megtudtuk: gyerekkorában igen közel állt hozzá a labdarúgás. Ha még többet szeretne megtudni Pupp Rékáról, keresse a Nemzeti Sport pénteki számának Sportkrém című mellékletét!

Az Év Sportolója Gála 2020: „Ha rossz napom van, arra gondolok, Európa-bajnok lettem”

2020-ra nem mindenki gondol vissza jó szájízzel, Karakas Hedvig viszont kivétel, hiszen ez az év hozta el neki a rég vágyott sikert, az Európa-bajnoki címet. A BHSE cselgáncsozója bízik benne, hogy a 2021-es évben is a hasonlóan céltudatos és nem görcsös Hédit láthatjuk a tatamin.

Cselgáncs: Megfordult a fejemben a befejezés gondolata – Ungvári Miklós

Táborról táborra lépnek előre legjobbjaink a vírusjárvány idején. Versenyük még nincs, de Ungvári Miklós nem csügged, és keresi a „húha-élményt”.

Cselgáncs: Nagyon ritkán bízom meg az emberekben – Ungvári Attila

Az egyaránt bronzéremmel zárult Európa-bajnokság és a budapesti, olimpiai kvalifikációs Grand Prix-verseny után ráfért a kikapcsolódás Ungvári Attilára. A ceglédi dzsúdós az egyik törzshelyén, a kecskeméti Domb Beach Strandon hódolt az aktív pihenésnek, ahová a Sportkrém stábja is elkísérte.    

Cselgáncs: „Úgy érzem magam, mint Will Smith, amikor megmentette a világot”

A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes dzsúdós, Tóth Krisztián a földön és a levegőben is feszegeti a határait, miközben sorra nyeri a kvalifikációs sorozat versenyein az érmeket. Ezúttal az élményrepülést húzhatta ki a bakancslistájáról. 

Cselgáncs-vb: 17 évesen világbajnok az ukrán Darja Bilogyid

Mindkét magyar, Csernoviczki Éva és Szabó Csaba is kiesett a selejtezőben, míg a női 48 kilogrammos kategóriában meglepetés-győzelem született az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság csütörtöki nyitó napján.

Cselgáncs: „A budapesti vébé jó reklámja volt a sportágnak”

Tóth László, a Magyar Judoszövetség elnöke három érmet várt honfitársaitól a budapesti cselgáncs-világbajnokságon, de a három ötödik hellyel szakmailag is elégedetten zárta az eseményt, miként házigazdaként a rendezést.

Cselgáncs-vb: Úgy mentem fel a tatamira, hogy remegett a lábam – Tóth Krisztián

Tóth Krisztián bejutott az elődöntőbe a budapesti cselgáncs-világbajnokságon. A 90 kg-ban versenyző dzsúdós a negyeddöntőben, az utolsó pillanatban szerzett vazaarival győzte le az azeri Mamadali Medijevet. A mérkőzés után elmondta, annyira fáradt volt a párharc előtt, hogy remegett a lába, amikor tatamira lépett, és inkább az egyik sarokban aludt volna.

A nem létező dzsudóversenyektől a világmozgalomig

Kevés negyvenmillió tagot számláló világszervezet székel egy belvárosi bérház emeletén, a folyosó végén balra, de a Nemzetközi Cselgáncsszövetség éppenséggel ilyen. Az elnök, a Nagyvárad mellől elszármazott, sokáig írónak készülő Vizer László Máriusz innen irányítja az egyik legdinamikusabban fejlődő sportágat, a dzsúdót, amelynek világbajnokságát Budapesten rendezik a nyáron.

Kép: ha éppen nem küzd az ellenféllel, olimpikonunk ennyire gyönyörű

Ember legyen a talpán, aki egyből rávágta, hogy a képen Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes cselgáncsozónk látható. A csinos sportoló javában készül az augusztus 28-tól szeptember 3-ig Budapesten sorra kerülő világbajnokságra. Csak aztán nehogy rossz versenyen induljon és véletlenül egy szépségversenyt is megnyerjen! Bár, miért ne?

Cselgáncs: Gercsák kikapott a bronzmeccsen Törökországban

Gercsák Szabina ötödik, Csoknyai László pedig hetedik lett a cselgáncsozók Antalyában zajló Grand Prix-versenyének szombati napján.

Junior cselgáncs Eb: három magyar érem a nyitó napon

Két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyar sportolók a Tel-Avivban zajló U23-as cselgáncs Európa-bajnokság pénteki nyitónapján.


Kézilabda Eb: Tudta-e?