Hosszútávú medencés ob: Kalmár 5 kilométeren is nyert

A 10 kilométeren aratott sikerét követően vasárnap 5 kilométeren sem talált legyőzőre Kalmár Ákos a Debrecenben rendezett hosszútávú medencés országos bajnokságon.

Úszó ob: Kalmár Ákos új rekorddal nyerte meg a 10 km-t

Egészen lenyűgöző teljesítményt nyújtott Kalmár Ákos a medencés hosszútávúszó országos bajnokság nyitó napján Debrecenben: nem hivatalos országos csúccsal győzött 10 kilométeren, csaknem hat perccel előzve meg a táv nyílt vízi királyát, Rasovszky Kristófot. A hölgyeknél Olasz Anna ért elsőként a falhoz.

Úszás: az olimpia után befejezi vb-ezüstérmes nyílt vízi úszónk

Olasz Anna válogatott hosszútávúszónk úgy tervezi, a tokiói olimpia után valószínűleg abbahagyja a versenysportot – árulta el a 26 esztendős úszó a Kossuth Rádiónak.

Úszás: Mányoki elsősorban nem a természetet, önmagát győzte le

Mányoki Attila hosszútávúszó szerint elsősorban nem a természetet győzte le, hanem önmagamat, amikor sikeresen átúszta az Északi-csatornát, és ezzel teljesítette az Ocean's Seven sorozatot.

Úszás: Rasovszkynak nagy könnyebbség, hogy megvan a kvóta

Az öt kilométeren világbajnok Rasovszky Kristóf számára nagy könnyebbség, hogy már a múlt hónapban, a kvangdzsui világbajnokságon megszerezte a tokiói olimpiai kvótát a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében.

Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf ismét a dobogó tetején

Balatonfüred után a Lac St-Jean-ban rendezett Világkupa-viadalon is elsőként ért a célba Rasovszky Kristóf, aki így megerősítette vezető helyét az összetettben. A nők között Olasz Anna ezüstérmet szerzett – nem akármilyen teljesítmény, hiszen a magyarok a versenynap hajnalán érkeztek a helyszínre.

Vizes vb: Rasovszkyt a sok hallal lehet igazán kényeztetni

A kvangdzsui vizes világbajnokság nyílt vízi úszóviadalának szombati rajtja előtt „minden király, minden rendben” a magyar csapatnál. Az 5 kilométeres távon Rasovszky Kristóf (a fenti idézet tőle van) és Székelyi Dániel áll rajthoz – előbbi Európa-bajnokként az egyik csúcsfavorit, azaz a meleg miatt reggel 8-ra (magyar idő szerint hajnali 1-re) előrehozott viadalon máris véget vethet a férfi nyílt vízi úszók 2011 óta tartó éremszünetének a vb-ken.

„Bízom benne, hogy több számban is ott leszek az élmezőnyben”

Ha Rasovszky Kristóf csak kvótát szerez tíz kilométeren, nem lesz maradéktalanul boldog, Szokolai László tanítványa több távon is ott akar lenni a végelszámolásnál Kvangdzsuban.

Hosszútávúszás: Rasovszky és Olasz duplázott az ob-n

Ahogyan csütörtökön 10 kilométeren, szombaton a rövidebb távon, 5 kilométeren is Rasovszky Kristóf, illetve Olasz Anna győzött a hosszútávúszó medencés országos bajnokságon.

Úszás: Rasovszky és Olasz országos bajnok 10 kilométeren

A férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna győzött 10 kilométeren a hosszútávúszók medencés országos bajnokságán.

Csupasport: ezerméteres úszás az Antarktisznál

A bolgár Petar Sztojcsev hét éve még 32 Celsius-fokos vízben nyert világbajnokságot 25 kilométeren, most ezer métert úszott a Déli-sark közelében a Port Lockroyban rendezett versenyen.

Csupasport: Lubics Szilvia kedvencei

Az ultrafutó Lubics Szilvia elárulja, hogyan fest edzés vagy verseny közben, melyek a kedvenc felszerelései, vagy éppen mit iszik és mit eszik szívesen, illetve babonás-e. Részletek a csupasport.hu cikkében.

Hosszútávúszás: Négy és fél óráig ösztönből tempóztam – Mányoki

Mint megírtuk, a magyar hosszútávúszó, Mányoki Attila feladni kényszerült az Ocean's Seven sorozat Észak-Írország és Skócia közötti szakaszának teljesítését. Mányoki ezt követően kórházba került, ahol két napig mélyaltatásban tartották. Az úszó most a Borsnak mesélt a megpróbáltatásokról.

Ajánló: intim ügyek – a futás tabutémáiról

A hobbifutásról szóló cikkek, képek az önfeledt elégedettséget ábrázolják, pedig van a kocogásnak egy árnyoldala is.

Úszó Eb: óriási hiba a magyar lánytól, kizárták a váltónkat

A táv felénél kizárták a magyar csapatot a nyílt vízi úszók Európa-bajnokságának váltóversenyéből, mivel Sömenek Onon Kata rossz irányba indult el, és nem kerülte meg a rajt utáni első bóját.

Hosszútávúszás: Mányokit felébresztették a kétnapos mélyaltatásból

Azok után, hogy Mányoki Attila feladni kényszerült az Észak-Írország és Skócia közötti szoros átúszását, a magyar sportember kritikus állapotban került kórházba került. Szerencsére a helyzet már nem olyan drámai, Mányokit felébresztették a két napja tartó mélyaltatásból.

Hosszútávúszás: Mányoki jobban van, stabil az állapota

Mint megírtuk, Mányoki Attila feladni kényszerült az Észak-Írország és Skócia közötti szoros átúszását. A magyar sportember sokáig magabiztosan haladt célja felé, de szombat délután drámaira fordult helyzete. A kórház délutáni tájékoztatása alapján Mányoki állapota továbbra is azt igényli, hogy az intenzív osztályon kezeljék, de az állapota már nem kritikus, hanem stabil.

Hosszútávúszás: Mányoki Attila feladta és kórházba került

A magyar hosszútávúszó, Mányoki Attila feladni kényszerült az Ocean's Seven sorozat Észak-Írország és Skócia közötti szakaszának teljesítését.

Hosszútávúszás: drámai Mányoki helyzete az utolsó öt kilométeren

A hosszútávúszó Mányoki Attila helyi idő szerint hajnali 3 óra 27 perckor elindult, hogy úszva teljesítse a Észak-Írország és Skócia közötti 35 kilométeres távot, s ezzel befejezze az Ocean's Seven sorozatot, amely a világ hét legnehezebb szorosának átúszását tartalmazza, és amelyet mostanáig mindössze 11-en teljesítettek.

Hosszútávúszás: világcsúcsidőn belül Mányoki Attila

Mányoki Attila helyi idő szerint hajnali 3 óra 27 perckor elindult, hogy úszva teljesítse az Észak-Írország és Skócia közötti 35 kilométeres távot, s ezzel befejezze az Ocean's Sevent, amely a világ hét legnehezebb szorosának átúszását jelenti. A magyar úszó mindössze három óra alatt teljesítette a táv egyharmadát, ezzel közel van ahhoz, hogy neki legyen a legjobb összetett ideje az Ocean's Seven sorozatban, és ezzel világrekordot állítson fel.